Sport

Calvarul trăit de un fost jucător al Universității Craiova! Lăsat de izbeliște de clubul din Liga 1: “A fost nevoit să își plătească singur operațiile”

Cedat definitiv de Universitatea Craiova la Gaz Metan Mediaș în 2020, Luis Nițu a trăit clipe greu de imaginat în perioada petrecută în lotul sibienilor, care l-au lăsat de izbeliște.
06.06.2022 | 20:24
Calvarul trait de un fost jucator al Universitatii Craiova Lasat de izbeliste de clubul din Liga 1 A fost nevoit sa isi plateasca singur operatiile
Calvarul trăit de un fost jucător al Universității Craiova! Echipa de Liga 1 l-a obligat să își plătească singur operațiile. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

În perioada în care evolua pentru Universitatea Craiova, Luis Nițu era văzut drept unul dintre cei mai buni jucători U21 din Casa Pariurilor Liga 1. Cariera tânărului atacant a luat o întorsătură neașteptată după transferul la Gaz Metan Mediaș, echipă unde a traversat mai multe momente dificile în ultimii doi ani.

Calvarul trăit de un fost jucător al Universității Craiova: „Poate că Eduard Iordănescu i-a făcut un rău”

Dan Nicolae, antrenorul lui Luis Nițu în perioada junioratului, a declarat că fostul atacant al Universității Craiova a trăit momente dificile în ultimii doi ani la Gaz Metan Mediaș. Acesta a spus că tânărul jucător nu ar fi semnat cu medieșenii dacă nu ar fi fost dorit insistent de Eduard Iordănescu, actualul selecționar al echipei naționale de fotbal a României.

ADVERTISEMENT

Luis Nițu e un jucător care s-a accidentat și a avut numai necazuri, însă o să revină, a avut o poveste urâtă. El era preferatul lui Victor Pițurcă, are șase goluri și 15 meciuri la Universitatea Craiova. Poate că Eduard Iordănescu i-a făcut un rău, pentru că l-a dorit foarte mult la Gaz Metan Mediaș”, a spus Dan Nicolae la Oltenia TV.

„Au făcut un schimb cu Marius Constantin și s-au dat și niște bani pe el, știu sigur asta pentru că am contractul lui și am văzut transferul. Din suma de transfer ne-a revenit și nouă dreptul de solidaritate. L-a dorit foarte mult Edi, s-a făcut transferul cu schimbul lui Marius Constantin, după care Edi Iordănescu nu s-au înțeles (n.r. cu Gaz Metan Mediaș), cred că a mirosit ceva acolo”, a mai spus fostul tehnician al lui Luis Nițu.

ADVERTISEMENT

„Având al 15-lea meci de jucat i-au spus că dacă nu renunță la acea clauză nu va mai juca niciodată acolo și va fi trimis în Liga a 3-a”

Dan Nicolae a declarat că situația lui Luis Nițu s-a complicat după plecarea lui Eduard Iordănescu de la echipă și venirea lui Jorge Costa. Acesta a spus că tânărul atacant renunțat la un bonus din contract pentru a evolua în continuare în Casa Pariurilor Liga 1, însă medieșenii l-au trimis la formația secundă a clubului din cauza salariului mare pe care îl avea.

„Edi Iordănescu a plecat și a venit Jorge Costa, un antrenor cu o altfel de așezare și mentalitate. A jucat aproape meci de meci, doar că a marcat doar două goluri, după a plecat și Jorge Costa și a început declinul la Gaz Metan. El avea o clauză în contract la 15 meciuri de 7.000 de euro, avea un contract foarte bun”, a declarat Dan Nicolae.

ADVERTISEMENT

Având al 15-lea meci de jucat i-au spus că dacă nu renunță la acea clauză nu va mai juca niciodată acolo și va fi trimis în Liga a 3-a. El fiind copil a fost de acord să renunțe la acei bani, doar ca să joace. Chiar și așa a fost trimis la echipa a doua, având un contract foarte mare. Acolo s-a accidentat la un meci din Liga a 3-a, prin niște coclauri, menisc și ligamente încrucișate”, a spus antrenorul.

Gaz Metan Mediaș l-a lăsat de izbeliște pe Luis Nițu: „Nu au achitat nimic către spital, iar el a fost nevoit să își plătească singur operațiile”

Accidentarea suferită de Luis Nițu la echipa secundă a clubului nu i-a făcut pe conducătorii medieșenilor să își îndrepte atenția către el. Dan Nicolae a declarat că cei de la Gaz Metan Mediaș au fost dezinteresați de situația de sănătate a tânărului jucător, care a fost obligat să își plătească singur intervențiile medicale.

ADVERTISEMENT

„A urmat o operație la spitalul Monza din București, unde cei de la Gaz Metan Mediaș aveau contract cu ei. Operația nu a reușit cum a trebuit, a căpătat o infecție în spital, iar cei de la Gaz Metan Mediaș au fost dezinteresați total, nu le-a păsat deloc de acest copil”, a declarat Dan Nicolae la Oltenia TV.

„Nu au achitat nimic către spital, iar el a fost nevoit să își plătească singur operațiile, peste 10.000 de euro, după care Gaz Metan s-a desființat, iar contractele s-au terminat și nu am primit niciun ban, au făcut memoriu.

Acum și-a revenit, este jucător liber și se pregătește cu mine de aproximativ o lună. Alin Burileanu l-a pus cum trebuie pe picioare și acum așteptăm să vedem unde să se îndrepte”, a spus fostul tehnician al lui Luis Nițu.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea: 7,50 este cota ca echipa olteană să ia titlul în sezonul 2022/2023. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT