News

Calvarul unui polițist din Suceava, diagnosticat cu COVID-19: e ținut în izolare 60 de zile, a făcut 8 teste, iar rezultatele sunt contradictorii

26.05.2020 | 11:58
ADVERTISEMENT

Un polițist din Suceava, diagnosticat cu COVID-19, trăiește un adevărat calvar de 60 de zile, după ce a fost depistat pozitiv.

Calvarul unui polițist din Suceava, diagnosticat cu COVID-19

Preşedintele executiv al Sindicatul Naţional al Poliţiştilor din România, Bogdan Bănică, a decis să facă public calvarul polițistului din Suceava depistat cu COVID-19 și a spus povestea acestuia într-o postare pe Facebook.

ADVERTISEMENT

”’Bogdane, stau de două săptămâni internat fără a primi niciun tratament, aşteptând să mă negativez…’, îmi explica agentul de poliție Andrei O. Fraza asta m-a şocat puţin, recunosc, şi m-a determinat să îi ascult rugămintea şi să îi fac publică povestea”, își începe mesajul președintele de sindicat.

Polițistul povestește că în cursul dimineții de 30 martie a observat că se întâmplă ceva ciudat cu organismul său și avea dureri de cap, iar gustul şi mirosul dispăruseră în totalitate având totodată şi o stare avansată de oboseală cu toate că dormise suficient.

ADVERTISEMENT

”Cum să mă prezint la spital dacă sunt pozitiv, ştiind că automat nu am voie sa ies din casă?”

”Discutând cu colegii, din vorbă în vorbă am aflat că mai este un coleg care are aceleași simptome ca și mine. Am stabilit să mergem împreună la DSP Suceava pentru a face testul COVID-19”, mai notează polițiștul în mesajul trimis către Bogdan Bănică.

Andrei O. a precizat că din momentul în care i s-au prelevat probele a intrat singur în autoizolare la domiciliu și și-a informat superiorii că până la sosirea rezultatelor va rămâne acasă.

ADVERTISEMENT

”După trei zile am primit mesaj de la DSP care spunea că sunt pozitiv și să mă prezint la spital. În mintea mea s-a produs o mare avalanșă având foarte multe nedumeriri cum ar fi ce fac acum?, ce tratament iau?, cum să mă prezint la spital dacă sunt pozitiv, ştiind că automat nu am voie sa ies din casă?”, și-a amintit polițiștul.

Acesta a spus că după nenumărate telefoane i s-a transmis de la DSP că sse poate trata acasă pentru simtome ușoaare și i-a transmis să țină legătura cu medicul de familie. ”Am luat legătura cu medicul instituției din care fac parte și care m-a consultat prin telefon, după care mi-a prescris Sfântul Paracetamol și cuvioasa vitamina C urmând ca după 14 zile să repet testul”, a menționat agentul.

ADVERTISEMENT

Șapte ore petrecute în sala de așteptare de la UPU

Polițiștul și-a continuat povestea și după 14 zile am mers pentru retestare la DSP, dar acolo a dat peste o doctoră care a refuzat să-i facă un nou teste, deoarece conform unui ordin emis de Ministerul Sănătății, după două sptămâni se poate întoarce la muncă și fără testare.

El a povestit că după ce a insistat i s-a făcut testul, iar după alte patru zile a venit rezultatul care anunța că este pozitiv. A urmat nouă serie de telefoane la DSP și medicul instituției, iar pe lângă paracetamol i s-a mai prescris telefonic și un antibiotic.

”După alte 14 zile de stat închis în casă a venit momentul pentru a treia testare efectuată în data de 27 aprilie, rezultatul fiind grăitor: pozitiv. Coviduţul prinsese drag de mine, doar că de această dată m-au cuprins altfel de sentimente la aflarea rezultatului”, notează agentul.

El a sunat la 112 și a chemat o ambulanță, iar după șapte ore petrecute în sala de așteptare de la UPU a fost internat la secția Boli Infecțioase. Toate analizele i-au ieșit bune, iar în spital a primit același tratament pe care l-a luat și acasă.

În data de 1 mai a făcut un nou test și de această dată a ieșit negativ. ”La întocmirea documentelor de externare şi a scrisorii medicale, doamna doctor mi-a impus ÎNCĂ 14 zile de autoizolare la domiciliu şi refacerea testului după aceste 14 zile, la DSP fiind necesare 2 rezultate negative consecutive pentru a putea relua activitatea profesională”, a povestit polițistul.

”Parcă saloanele trebuie să fie pline ochi cu pacienți covid”

În 12 mai a făcut un nou test, iar după două zile a primit rezultatul șocant că este pozitiv: ”Așa că după noile reglementari impuse de marele ministru Nelu Tătaru, iar am apelat 112, iar m-am internat, la secția Neurochirurgie de această dată”.

Din acel moment, pacientul este internat fără a i se face vreun tratament. Ultimele trei teste efectuate în spital în decurs de patru zile, și curezultate venite în șase zile, au avut următoarele rezultate: negativ, incert, incert.

”Cum se respectă aceste proceduri dacă rezultatele ajung după 72 de ore, următorul test urmând a fi recoltat pacientului după 24 de ore?! Ce se întâmplă în laboratorul spitalului de suntem nevoiți să așteptăm atât de mult după rezultate?”, se întreabă agentul.

”Am făcut în total 8 teste COVID, stau închis fără simptome de 60 de zile și în situația mea sunt mulți… Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar simt că se poate face mai mult decât atât… În spital plutește un aer de ciudat, testele vin parcă trase de păr și niciodată cum ar trebui sa vină, parcă saloanele trebuie să fie pline ochi cu pacienți covid… Dar adevărul va ieși la iveală, ca-ntotdeauna”, se încheie mesajul polițistului.

ADVERTISEMENT