Fotbal intern

Cămătaru deplânge situația de la Dinamo: „E păcat că au ajuns așa”. Ce spune despre numirea lui Mircea Rednic

18.10.2018 | 17:59
Camataru deplange situatia de la Dinamo E pacat ca au ajuns asa Ce spune despre numirea lui Mircea Rednic

Rodion Cămătaru a făcut istorie la sfârșitul anilor ’80 în tricoul lui Dinamo București. Acum cel care a câștigat Gheata de Aur a Europei se arată extrem de dezamăgit de situația actuala din Ștefan cel Mare.

Fostul mare atacant al naționalei României a vorbit pentru FANATIK.RO despre cele întâmplate în sânul formației alb-roșii în ultima perioadă: „Din păcate pentru tot publicul superb pe care îl au și pentru toți fanii Dinamo care sunt în țară, e păcat că au ajuns așa, să se zbată să intre în play-off. Ce să mai zic de campionat? Asta e situația, acum nu vreau să judec pe cei care sunt acolo, e treaba lor, dar în momentul când preiei o echipă ca Dinamo, Craiova sau Steaua, nu o iei ca să o ții acolo jos. O iei ca să faci performanță cu ea.”

Rodion Cămătaru, despre numirea lui Rednic la Dinamo: „Trebuie să aibă mână liberă”

Cămătaru a vorbit și despre situația de la nivelul băncii tehnice, unde Dinamo a început săptămâna cu un nou antrenor, după ce Claudiu Niculescu a fost demis. „Lunetistul” a prins doar trei meciuri ca antrenor la „câini”, spre surprinderea fostului atacant al naționalei României: „Demiterea lui Claudiu Niculescu e dovada unei hibe la nivelul conducerii. Nu poți să faci chestii de genul acesta”. Cu toate acestea, Cămătaru are încredere în capacitatea lui Mircea Rednic de a redresa echipa, însă numai cu o condiție: „Eu cred că Rednic are capacitatea să ridice Dinamo, dar trebuie să aibă mână liberă, să își aducă jucători. Eu cred că Rednic a discutat cu cei care conduc clubul și bănuiesc că are unele confirmări că va mai aduce jucători pe care el îi mai cunoaște și are nevoie de ei. Altfel nu cred că venea Rednic la Dinamo. Sub nicio formă”, a mai spus fotbalistul care a debutat în fotbalul mare pentru „Craiova Maxima”.

Ce crede Rodion Cămătaru despre numirea fostului său coleg, Mircea Rednic, la Dinamo

Rodion Cămătaru a ajuns în sezonul 1986/1987 la Dinamo București, pentru care a evoluat în trei sezoane de Liga 1. În total, în tricoul „câinilor”, atacantul a strâns 76 de goluri în 89 de meciuri. În primul sezon jucat în Ștefan cel Mare Cămătaru a marcat 44 de goluri și a reușit să câștige Gheata de Aur a Europei!

Primul meci al lui Dinamo în al patrulea mandat al lui Mircea Rednic se joacă luni, 22 octombrie, de la ora 21:00. Partida va fi transmisă în format live stream, pe FANATIK.RO.

  • 75 de meciuri și 22 de goluri a înscris Rodion Cămătaru pentru naționala de fotbal a României, alături de care a participat la Euro 1984 și la Mondialul din 1990