Nu mai puțin de 39.854 de suporteri, record pentru un meci al fetelor, au venit să susțină, pe Stadio Olimpico, AS Roma, în sfertul de finală din Women’s Champions League contra Barcelonei. O echipă care a câștigat trofeul în urmă cu două ediții și a jucat finala în cea precedentă.
FC Barcelona n-a putut conta pe Alexia Putellas, desemnată recent cea mai bună jucătoare a lumii. Însă chiar și așa pornea cu prima șansă. Și nu doar pentru rezultatele sale deja amintite.
În această stagiune, jucătoarele echipei catalane au pierdut o singură partidă din 31. Chiar în competiția continentală, contra lui Bayern. S-a impus însă în celelalte cinci jocuri, iar golaverajul era de 29-6.
Roma este prima în campionatul italian, s-a impus în 17 dintre cele 19 jocuri de până acum, și, chiar dacă juca în premieră în sferturile celei mai importante competiții europene, a căutat surpriza.
Și n-a fost departe de a obține măcar o remiză, chiar dacă Barcelona a dominat. A fost 34-11 la șuturi către poartă, și 10-4 la cele care au fost cadrate.
Che bello avere un portiere in porta.
Semplicemente Camelia Ceasar.#RomaBarcellona pic.twitter.com/xYSSByHCPf
— 🌱ⵣ(دنيا) ER Karsdorpino, mi mangio un panino ‘:(. (@assromaxx) March 21, 2023
S-a terminat doar 1-0, prin reușita lui Paralluelo, grație intervențiilor de excepție ale portarului gazdelor, Camelia Ceasar. Ale cărei parade au atras atenția fanilor pe rețelele de socializare.
UWCL fans seeing Camelia Ceasar for the first time… yep. #RomaBarcelona #UWCL pic.twitter.com/mPIyjjw85c
— Conor Clancy (@ConJClancy) March 21, 2023
Da, nimeni alta decât goalkeeperul naționalei feminine a României. Născută în Bacău, Camelia a plecat în Italia la cinci ani, împreună cu părinții.
Tatăl său a jucat fotbal, iar ea i-a descoperit tainele jucând alături de vecinii băieți la echipa bisericii din zona în care locuia. Iar apoi, alături de verișorii săi, a optat să îl practice profesionist.
Și iat-o în cea mai bună echipă a momentului din Peninsulă. Dar și sub ”tricolor”. ”Staff-ul Italiei și-ar fi dorit să joc pentru naționala lor.
Am crescut aici, cunosc jucătoarele, dar pentru mine a contat enorm că pot să joc pentru țara mea, pentru România.
Am ținut mereu legătura cu domnul selecționer, s-a interesat mereu de mine, de evoluțiile mele, așa că mă bucur să răspund prezent la această convocare”, spunea Camelia Ceasar, în 2019, pentru FRF.ro, la momentul primei convocări la senioare.
Camelia Ceasar nu a fost singura reprezentantă a României în această partidă. Meciul a fost arbitrat de o brigadă din țara noastră, lucru care reprezintă o premieră pentru Women’s Champions League.
Iuliana Demetrescu, cel mai bine cotat arbitru din fotbalul feminin, a fost la centru. Ea nu se află la prima apariție în competiții importante. Și, trebuie spus, este și pe lista celor care vor oficia la Mondialele feminine din acest an. Competiție care se va disputa în perioada 20 iulie – 20 august, în Noua Zeelandă și Australia.
Iuliana a fost ajutată, la tușe, de Petruța Iugulescu și Mihaela Țepușă. Mai mult, și cei din camera VAR au fost conaționali: Ovidiu Haţegan și Horațiu Feșnic.