Sport

Camelia Potec a analizat prestaţiile lui Robert Glinţă şi David Popovici: “Va rămâne în amintirea românilor”

Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație, a analizat finalele de la Jocurile Olimpice în care au participat David Popovici și Robert Glință.
27.07.2021 | 12:11
Camelia Potec a analizat prestatiile lui Robert Glinta si David Popovici Va ramane in amintirea romanilor
ADVERTISEMENT

David Popovici a terminat pe locul 4 în finala de 200 metri liber, la doar două sutimi de podium, în timp ce Robert Glință a încheiat pe poziția a 8-a la finala de 100 metri spate. Președintele Federației Române de Natație i-a urmărit cu atenție pe cei doi români la Jocurile Olimpice iar după aceea a analizat performanțele lor.

Camelia Potec: „David, extraordinar! Robert, sub așteptări!”

Camelia Potec, cea care a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice din 2004 de la Atena, a ținut să îl laude pe David Popovici, dar l-a taxat pe Robert Glință de la care avea așteptări mari.

ADVERTISEMENT

„Ne simțim foarte bine. Mă bucur că această locație va rămâne în amintirea românilor. Nu am mai avut de mulți ani două finale olimpice, mai ales în aceeași zi, dar înotul începe să revină la rezultatele de acum mai bine de zece ani.

Am trăit foarte intens aceste două finale. M-am bucurat în primul rând pentru că ei au reușit aceste două finale. M-am bucurat că au reușit această performanță, să înoate într-o finală olimpică. Pentru David e o experiență extraordinară.

ADVERTISEMENT

E prima finală olimpică și avea ce să învețe. Pentru Robert e a doua finală și avea puțină experiență. David a avut o performanță extraordinară! Pentru Robert însă, prestația sa a fost una sub așteptări” a declarat Camelia conform gsp.ro.

„E doar începutul pentru David Popovici”

Fosta medaliată olimpică de la Atena a vorbit și despre șansele lui David Popovici de a câștiga o medalie în proba de 100 de metri liber.

ADVERTISEMENT

„David e triplu medaliat la Festivalul Olimpic al Tineretului European, prima competiție de mare anvergură la care participă cei mai buni și talentați sportivi din Europa.

Aceste trei medalii trebuiau să conteze pentru toți românii și măcar să-l urmărească din acel moment, din 2019. Mă bucur că David a ajuns la acest nivel. Și e doar începutul. 

ADVERTISEMENT

Mi-am dorit ca el și Robert să se simtă bine în această cursă, să se distreze. David asta a făcut. A fost o performanță extraordinară, dar timpul lui nu a fost suficient pentru o medalie.

Rămâne să mergem și să trecem de calificări și de semifinalele la 100 de metri liber. După aceea putem vorbi de finală și de timpul său. Dar să ajungă acolo, să vedem cum se recuperează. Asta e proba regină, iar toți sportivi vor înota foarte tare încă din calificări” a mai adăugat Președintele  Federației de Natație al României.

David Popovici, prima reacţie după finala de la Tokyo: “Mi-am ros unghiile aseară”

Popovici a fost la doar două sutimi în spatele brazilianului Fernando Scheffer, cel care a obţinut medalia de bronz la Tokyo. Aurul în proba de 200 de metri liber i-a revenit britanicului Thomas Dean, cu 1:44,22. Tot pentru Marea Britanie a fost şi medalia de argint, prin Duncan Scot, cu 1:44,26.

“Mi-am ros unghiile, mi le rod de când sunt mic! Poate dacă lăsam o unghie, ajungeam locul 3. Dar nu mai contează, am venit aici setat să înot cât de bine pot eu, am și reușit, nu aș putea să fiu mai fericit” a declarat acesta imediat după rezultat. Pentru sportivul român urmează calificările la 100 de metri liber.

ADVERTISEMENT