Sport

Camelia Potec, dezvăluire despre situația care putea schimba destinul pentru David Popovici “A fost o nesiguranță în ceea ce privește participarea noastră”

Chiar dacă pentru David Popovici Mondialele de natație s-au încheiat după cele două curse în care a obținut aurul, el va ajunge în țară doar duminică, alături de ceilalți colegi de lot.
23.06.2022 | 13:37
Camelia Potec dezvaluire despre situatia care putea schimba destinul pentru David Popovici A fost o nesiguranta in ceea ce priveste participarea noastra
Camelia Potec, alături de David Popovici, dublu campion mondial la Budapesta
ADVERTISEMENT

Pentru David Popovici, finala de la 100 metri liber, care i-a adus a doua medalie de aur, a fost ultima întrecere la Mondialele de la Budapesta. El va rămâne însă în capitala Ungariei până duminică, atunci când va reveni în țară împreună cu întreaga delegație a României.

”Încercăm să ne bucurăm de aceste rezultate extraordinare pe care David le-a realizat pe Budapesta”, spune președintele FRN, Camelia Potec

”Ne-am trezit cu zâmbetul pe buze. Încercăm să ne bucurăm de aceste rezultate extraordinare pe care David le-a realizat pe Budapesta. 

ADVERTISEMENT

A fost extraordinar, mai ales că rezultatele vin după o perioadă de pandemie în care am suferit cu toții. Obiectivul nostru pentru aceste Mondiale nu era foarte îndrăzneț, pentru că întrecerile au fost anulate inițial. 

Acum 3 luni am primit vestea că se vor ține la Budapesta. Au fost multe schimbări, a fost o nesiguranță în ceea ce privește participarea noastră. Dar acum putem spune că România aduce acasă două medalii de aur.

ADVERTISEMENT

E primul Mondial de seniori la care David participă și nu știi la ce să te aștepți, nu știi cum sunt ceilalți. În primul rând, vrei să iei medalii la campionatele tale, cele de juniori”, a declarat președintele forului de natație, Camelia Potec, pentru GSP Live.

Ea a precizat că David va ajunge în România, duminică, împreună cu întreaga delegație. ”Primirea va fi duminică. Competiția se termină sâmbătă, iar sportivii vor fi primiți duminică, sper că așa cum se cuvine, de Ministerul Sportului și COSR.

ADVERTISEMENT

Pentru David lucrurile sunt clare. Ne place să știm clar care e programul. El va rămâne la Budapesta alături de Robert Glință, care nu a terminat competiția. Acum îi ținem pumnii lui Robert, care participă în proba de 50 de metri spate.

Azi se va odihni, poate face ce vrea. Are libertatea de a face ce vrea. De mâine va începe să se pregătească din nou. Pe 5 iulie va la startul la Campionatele Europene de Juniori, de la Otopeni”

ADVERTISEMENT

”M-a ajutat că oamenii de acasă au crezut în mine”

David Popovici spune că a simțit sprijinul oamenilor de acasă în fiecare moment în care a fost în bazin. Dar și că va rămâne cu picioarele pe pământ.

”M-a ajutat faptul că oamenii pe care îi iubesc m-au privit și cei de acasă au crezut în mine. Medalia este pentru ei”, spunea David, după victoria de la 200 metri liber.

Pentru ca după a doua medalie de aur să precizeze: ”Chiar nu știu cum voi fi privit de-acum înainte, însa eu voi fi absolut la fel, mă voi comporta absolut la fel.

Daca vreodată o să mi se urce la cap știu că voi primi două palme imaginare de la apropiații mei și o să-mi revin imediat, dar sunt convins că nu o să se ajungă acolo.

Pentru că am niște oameni liniștiți în jurul meu, oameni la fel de simpli ca și mine.

Sunt sigur că o să fie foarte multă lume la aeroport. Pentru România înseamnă mult aceste rezultate, și sunt foarte fericit că am reușit aceste performanțe”, a spus David Popovici, potrivit Washington Post.

ADVERTISEMENT