Life

Camelia Zorlescu a murit! Partenera de scenă a lui Victor Rebengiuc s-a stins din viață la 84 de ani

Camelia Zorlescu a murit! Mesaje de condoleanțe pentru îndrăgita actriță de la mai mulți oameni de scenă faimoși. Aceasta avea 84 de ani și s-a stins din viață luni.
26.07.2022 | 16:47
Camelia Zorlescu a murit Partenera de scena a lui Victor Rebengiuc sa stins din viata la 84 de ani
Camelia Zorlescu a murit! Foto imbd.ro
ADVERTISEMENT

A murit actrița Camelia Zorlescu. În vârstă de 84 de ani, actrița s-a stins din viață în ziua de luni.

Camelia Zorlescu a murit! Mesaje de condoleanțe pentru îndrăgita actriță

Printre persoanele care i-au adus în ultim omagiu s-a aflat și fiica regretatului actor Amza Pelea, Oana Pellea.

ADVERTISEMENT

Astfel, Oana Pellea a ținut să transmită condoleanțe către soțul actriței care s-a stins din viață, Mihai Verbiţchi.

„Îmi pare foarte rău! Dumnezeu să te odihnească! Condoleanțe, Mihai! Condoleanțe familiei!”, a scris Oana Pellea pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Tot un mesaj de condoleanțe a fost publicat și de criticul de film Marian Sorin Rădulescu.

Acesta a vorbit despre rolurile care au făcut o faimoasă pe actriță și a enumerat rolurile din „Am o idee”, „Glissando”și  „Medalia de onoare”, film în care a jucat alături de Victor Rebengiuc.

„Camelia Zorlescu, la capăt de linie (dar sfârșitul nu-i aici). Prima întâlnire cu chipul ei, în mega-hitul „Nea Mărin miliardar”. N-avea vorbe, era doar o jurnalistă străină (franțuzoaică?) în căutare de senzațional.

ADVERTISEMENT

Iar senzațională era prezența lui Mister Marlon Juvette (Amza Pellea) pe litoralul românesc, la CAP Aurora. Apoi în „Am o idee” era una dintre nevestele fotbaliștilor/antrenorilor de pe tușă. Apoi în „Glissando” era una din „(i)elele” care-l bântuiau pe domnul Teodorescu (Ștefan Iordache)”, a spus aceasta.

Cine a fost actrița Camelia Zorlescu

Actrița a urmat cursurile de la Institutul Național de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1962. Aceasta a fost parteneră de scenă cu Victor Rebengiuc și mulți alții.

ADVERTISEMENT

Totuși, actrița a dezvăluit că a picat de două ori la examenul de admitere pentru teatru, deoarece din cauza emoțiilor a spus poezia pe care o pregătise pentru această probă foarte repede, iar profesorii de la admitere nu înțelegeau nimic din ce spunea.

„Am căzut de două ori la examenul de admitere. Președinte de comisie fusese marele actor Costache Antoniu, în comisie mai era și temutul Alexandru Finți.

M-am prezentat cu poezia “Dușmancele”, de G. Coșbuc. O poezie foarte lungă. Friptă de emoție, am spus toată poezia cu un nod în gât”, a spus actrița pentru Formula As.

ADVERTISEMENT
Tags: