News

Camera Deputaților, milioane întregi licitate pentru service copiatoare, imprimante laser și echipamente rețea

17.05.2021 | 13:59
Camera Deputatilor milioane intregi licitate pentru service copiatoare imprimante lasersi echipamente retea
ADVERTISEMENT

Camera Deputaților a avut în ultima lună milioane întregi licitate pentru service copiatoare, imprimante laser și echipamente rețea.

Concret, nu mai puțin de 665.546,22 lei urmează a fi plătiți celui care asigură echipament multifuncțional A4, laserjet, color pentru activitatea deputaților la birourile parlamentare.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre 330 bucăți solicitate prin sistemul electronic de achiziții publice, aparate care să imprime, copieze, scaneze și să aibă rol de fax.

Camera Deputaților, milioane licitate pentru service copiatoare, imprimante laser și echipamente rețea

Interesant, în caietul de sarcini se arată că, în prezent, un număr restrâns de deputați au în dotare câte o imprimantă A4, laserjet, color, multifunctională, achiziționată în anul 2017 asigurată de Camera Deputaților.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, pentru că vor să știe ce achiziționează, deputații au scris negru pe alb că în mod obligatoriu, pe durata analizei ofertelor, fiecare ofertant va prezenta și lăsa în probe şi teste la sediul beneficiarului, un echipament din modelul ofertat.

Sursa foto – facebook

De asemenea, pe perioada de garanție, atât piesele de schimb cât şi intervenţiile autorizate sunt asigurate în mod gratuit de către furnizor. Furnizorul are obligația de a garanta ca produsele si piesele furnizate sunt noi, nefolosite. De asemenea, furnizorul are obligația de a garanta ca toate produsele furnizate nu vor avea nici un defect si ca vor funcționa la parametrii solicitați.

ADVERTISEMENT

Puțin peste 20 de milioane, lei vechi, ar urma să plătească cei de la Camera Deputaților pentru fiecare imprimantă în parte, una obligatoriu laserjet și color.

Service copiatoare pe bază de abonament cu preţ pe copie

Parlamentarii nu se opresc aici și sunt gata să-și asigure cele mai bune soluții și aparaturi în acest mandat. Astfel, pentru servicii de intretinere a fotocopiatoarelor XEROX aceștia sunt gata să plătească între 558.823,53 și 838.235,29 lei.

ADVERTISEMENT

O sumă mult mai mică merge pentru același tip de serviciu, dar adresat echipamentelor de copiat tip OCE-CANON. Vorbim despre 151.680,67, bani care ar putea ajunge până la 227.521,01 lei.

Service-ul pentru copiatoare pe baza de abonament cu pret pe copie la echipamentele de copiat tip TOSHIBA ar urma să fie plătit cu 88.235,29  – 132.352,94 lei.

Routere și echipamente de rețea pentru parlamentari

Parlamentarii vor să se înnoiască și din punct de vedere al echipamentelor de rețea. Nu mai puțin de 57.142 lei licitează pentru dispozitive de acces wireless, rutere de retea.

De asemenea, 126.050 lei vor merge pentru echipament de protectie email Gateway antispam, în timp ce 512.605 vor fi cheltuiți pentru rutere de rețea, echipamente de protectie acces Internet si Intranet.

Sursa foto – facebook

La capitolul echipament swich ten gigabit, cu management, 48 porturi vor fi achiziționate echipamente de rețea de 287.394,96 lei.

Nu în ultimul rând vor fi licitați 621.848,74 lei pentru echipament swich gigabit, cu management, 48 porturi. În total vorbim de peste 3 milioane de lei, bani licitați în ultima lună de Camera Deputaților pentru reînnoirea unor echipamente IT.

ADVERTISEMENT