Camp Nou ar putea organiza în 2018 cel mai important meci al anului în box

Tibi Demeter   
în Sporturi
30/11/2017, 21:02
Camp Nou ar putea organiza în 2018 cel mai important meci al anului în box

Camp Nou, stadionul pe care evoluează în mod constant Leo Messi, a fost luat în calcul ca o posibilă locaţie pentru întâlnirea dintre Anthony Joshua şi Joseph Parker, într-o partidă de unificare a centurilor, conform spuselor oamenilor din staff-ul lui Parker.

Negocierile pentru partida dintre cei doi sunt aproape finalizare, iar Eddie Hearn, promoterul lui Joshua, speră că totul să fie gata în următoarele două săptămâni, astfel încât cei doi puglişti să poată urca în ring în luna martie sau aprilie. Duco Events, compania care gestionează evenimente din cariera lui Parker, a luat deja în calcul mai multe locaţii, iar printre ele se află şi stadionul Barcelonei, cel care are o capacitate de peste 99.000 de spectatori.

Camp nou ar putea să fie al doilea stadion important din Europa care găzduieşte un meci de box

Anthony Joshua l-a învins în runda 11 prin K.O. pe  Wladimir Klitschko într-o partidă în care au fost puse în joc centurile IBF, IBO şi WBA. Britanicul a fost susţinut la partida din primăvara lui 2017 de 90.000 de spectatori care au fost prezenţi în tribunele stadionului Wembley.

David Higgins, director al Duco Events, a motivat alegerea făcută într-un interviu pentru Sky Sports: “Am ales Barcelona deoarce ştiu că mulţi englezi iubesc să meargă în Spania. Este un drum scurt. Avem un stadion mare. Ei nu au nevoie de turişti, probabil cred că au prea mulţi, dar dacă este în afara sezonului estival este un puternic impact economic”, a explicat Higgins alegerea.

Închide ×