News

Campania de vaccinare anti-Covid a debutat și în Vrancea. Peste 100 de cadre medicale s-au imunizat deja

05.01.2021 | 12:13
Campania de vaccinare antiCovid a debutat si in Vrancea Peste 100 de cadre medicale sau imunizat deja
ADVERTISEMENT

Luni, 4 ianuarie 2021, la primele ore ale dimineții, s-a dat oficial startul campaniei de vaccinare anti-Covid și în județul Vrancea, în centrele special amenajate la Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” și Spitalul Militar de Urgenţă ”Dr. Alexandru Popescu”, ambele din Focşani.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în prima zi au fost imunizate 105 cadre medicale, printre care și directorul executiv adjunct al instituției, dr. Janina Lazăr. De altfel, aceasta s-a declarat optimistă și i-a îndemnat pe vrânceni să îi urmeze exemplul.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, la Spitalul Militar de Urgenţă ,,Dr. Alexandru Popescu” Focşani, lista a fost deschisă de medicul Ticu Dorinel, din cadrul Compartimentului primire urgenţe.

Peste 100 de cadre medicale din Vrancea au fost vaccinate în prima zi a campaniei

4 ianuarie 2021, prima zi a campaniei de vaccinare împotriva COVID – 19 în Vrancea are ca bilanț 105 cadre medicale, din care 80 s-au imunizat la centrul amenajat în Spitalul de Urgență «Sf. Pantelimon», respectiv 25, la Spitalul Militar de Urgență «Dr. Alexandru Popescu» Focșani.

ADVERTISEMENT

Vaccinarea, care face parte din etapa I, rezervată personalului medical, va continua zilnic.

Mesajul comun transmis de cei care au ales acest mod al imunizării este de siguranță individuală și pentru persoanele din jur, în așa fel încât să poată oferi în continuare servicii medicale în deplină siguranță pacienților și revenire cât mai rapidă la o viață normală, așa cum era înainte de pandemia cu COVID-19”, se arată în comunicatul transmis de DSP Vrancea.

Printre persoanele imunizate în prima zi a campaniei de vaccinare se numără și dr. Janina Lazăr, directorul executiv adjunct al instituției, care s-a declarat optimistă și le-a recomandat vrâncenilor să îi urmeze exemplul.

ADVERTISEMENT


Am ales să fac acest vaccin pentru siguranța mea și a familiei mele, dar și pentru că îmi doresc să revin la o viață normală, așa cum era înainte de pandemia de COVID-19.

Le recomand tuturor vrâncenilor să se vaccineze, pentru a ne desfășura activitățile în liniște, pentru a călători în siguranță, pentru a ne putea petrece concediul în siguranță, pentru a fi protejați de infecția cu SARS-CoV-2”, a declarat medicul infecționist.

ADVERTISEMENT