News

Campania de vaccinare se extinde. Oamenii vor putea fi imunizaţi atât în ambulatoriile spitalelor, cât şi la domiciliu

Autoritățile fac eforturi pentru extinderea campaniei de vaccinare. Serul anti-Covid-19 va fi administrat atât în ambulatoriile spitalelor, cât şi la domiciliul oamenilor
16.07.2021 | 15:14
Campania de vaccinare se extinde Oamenii vor putea fi imunizati atat in ambulatoriile spitalelor cat si la domiciliu
ADVERTISEMENT

Comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, Stella Kyriakides, a avut o întrevedere cu ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. Ulterior, a avut loc o conferință de presă.

Ministrul Sănătății a transmis că se fac eforturi pentru extinderea campaniei de vaccinare. Demnitarul a subliniat că serul anti-Covid-19 trebuie să ajungă și la cei mai vulnerabili dintre noi.

ADVERTISEMENT

Campania de vaccinare se extinde. Oamenii vor putea fi imunizaţi atât în ambulatoriile spitalelor, cât şi la domiciliu

Ioana Mihăilă și Stella Kyriakides au avut ca principale teme de discuție campania de vaccinare împotriva SARS CoV-2 și consolidarea cooperării și coordonării între statele membre și instituțiile europene în domeniul sănătății, pentru întărirea răspunsului și rezilienței sistemelor de sănătate la crize sanitare.

Totodată, ministrul Educației a explicat că, în țara noastră, se depun eforturi pentru creșterea  numărului de oameni imunizati, în special în mediul rural și în rândul populației vulnerabile.

ADVERTISEMENT

În acest sens, demnitarul a declarat că principalele obiective vizează începerea procesului de vaccinare în ambulatoriile de specialitate și mărirea capacității de administrare a serului în cabinetele medicilor de familie, precizând că aceștia s-ar putea deplasa la domiciliile oamenilor pentru acest lucru.

„Ducem vaccinul mai aproape de oameni, de aceea în perioada aceasta, alături de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, mobilizăm resursele mai ales în mediul rural și în rândul populației vulnerabile pentru a crește și acolo rata de vaccinare. Ne concentrăm eforturile pe creșterea capacității de vaccinare la cabinetele medicilor de familie și pentru demararea vaccinării în ambulatoriile de specialitate din spitale”, a spus Ioana Mihăilă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, oficialul a făcut un apel către toți medicii de familie. Aceasta i-a rugat să continuie să vaccineze oamenii și să-i informeze cu privire la acest lucru.

Mesajul comisarului european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară pentru români

În cadrul respectivei conferințe de presă, Stella Kyriakides a spus câteva cuvinte. Acesta a precizat că salută eforturile autorităților.

ADVERTISEMENT

De asemenea, a avut un mesaj pentru români, în general, în contextul interesului scăzut pentru imunizare: „salut eforturile României de a accelera campania de vaccinare. În prezent, este urgent ca eforturile de vaccinare să se dubleze pe măsură ce înaintăm în vară”.

„Mesajul meu se adresează tuturor românilor – vaccinurile funcționează, vaccinurile protejează, vaccinurile ne apără atât pe noi, cât și familiile și sistemele noastre de sănătate. Ar trebui să profităm la maximum de această oportunitate pentru a reveni la viața noastră normală,” a spus aceasta.

Campania de vaccinare din România este în impas. Până în acest moment, 4.855.925 de oameni s-au vaccinat. Dintre aceștia, la 4.694.452 li s-au administrat ambele doze de ser.

ADVERTISEMENT