Alegeri 2024

Campanie cu bâta în județul Buzău. Caravană electorală, atacată de adversari

O caravană electorală a fost atacată cu bâtele de localnicii din comuna buzoiană Calvini. De la ce ar fi pornit scandalul
30.05.2024 | 10:06
Campanie cu bata in judetul Buzau Caravana electorala atacata de adversari
Incidentul s-a petrecut în comuna buzoiană Calvini Sursa foto: Șansa News
ADVERTISEMENT

Altercația ar fi izbucnit între simpatizanții PNL din comună și cei ai PSD. La baza conflictului ar fi stat însă o confuzie. Poliția a reușit să potolească spiritele fără ca cineva să fie rănit.

Campanie cu bâta în județul Buzău

O caravană a simpatizanților PNL din comuna buzoiană Calvini a fost atacată de un grup de tineri care ar fi susținători ai adversarilor politici de la PSD.

ADVERTISEMENT

Incidentul a fost filmat de camera de bord a uneia dintre mașini și postat pe pagina de Facebook ”Știri Din Calvini”. Autorii postării susțin că agresorii ar fi susținători ai primarului PSD al comunei.

„Astăzi, 26 mai, susținătorii primarului Valeriu Bîtu PSD, au sărit la bătaie cu bâtele! În urma acestui incident, Culai a declarat că a fost lovit, amuzant fiind faptul că propriul fiu a dat cu mașina peste el!

ADVERTISEMENT

Aceștia sunt oamenii lui Bîtu, niște agresori, rușinea comunei Calvini!”, este textul care însoțește imaginile.

Dacă la început cele două taberei și-au aruncat replici, incidentul a luat amploare după ce un autoturism l-a atins pe unul dintre localnicii implicați în dispută.

ADVERTISEMENT

Unii dintre tinerii din ”tabăra PSD” se reped amenințători către mașina din care se filmează, alții sar să-i oprească și ajung să se îmbrâncească între ei. Totuși, polițiștii au stabilit ulterior că pietonul a fost acroșat cu mașina chiar de fiul său.

Poliția a intervenit înainte ca situația să degenereze, iar patru persoane au fost sancționate cu amenzi de 500 de lei fiecare, pentru tulburarea liniștii publice.

ADVERTISEMENT

Comuna buzoiană a fost miercuri scena unor percheziții de amploare. Anchetatorii au descins la persoane acuzate că au strâns o avere din afaceri cu mobilier de lux, cumpărat din alte state și apoi vândut în România.

Fără a plăti taxele către stat, dar și fără a putea justifica proveniența banilor cu care au făcut astfel de achiziții, relatează publicația Șansa News.

ADVERTISEMENT
Tags: