News

Campanie de informare anti-drog în Centrul Vechi și printre șoferi. Chelnerii, instruiți să ofere primul ajutor în caz de supradoză

Agenția Națională Antidrog desfășoară în timpul minivacanței de Rusalii o campanie de informare privind efectele consumului de droguri și primul ajutor care se poate da în caz de urgență.
12.06.2022 | 16:18
Campanie de informare antidrog in Centrul Vechi si printre soferi Chelnerii instruiti sa ofere primul ajutor in caz de supradoza
Campanie de informare privind efectele dorgurilor în Centrul Vechi/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog, împreună cu specialiști în prim ajutor ai Departamentului pentru Situații de Urgență au mers, sâmbătă, în Centrul Vechi ai Capitalei într-o acțiune de informare cu privire la efectele și riscurile consumului de droguri și de promovare a modalităţilor de petrecere a timpului liber într-un mod sănătos.

Instructaj pentru intervenția în caz de supradoză

Acțiunea preventivă SAFE SPACE 2022 a vizat instruirea personalului angajat – barmani, picoli, manageri, patroni, personal de securitate – din cluburile, barurile și terasele din Bucureşti, pentru prevenirea și recunoașterea semnelor consumului de droguri, dar și în ceea ce priveşte intervenția în caz de supradoză de droguri a clienţilor care frecventează aceste localuri”, se arată într-un comunicat al Agenției.

ADVERTISEMENT

Campania continuă și în cursul acestei zile, de data asta în colaborare cu Brigada de Poliţie Rutieră Bucureşti. Publicul-țintă este, de această dată, alcătuit din șoferi.

Pe lângă activităţi de informare şi conştientizare a conducătorilor auto, aceștia vor fi testaţi în trafic de poliţiştii rutieri cu aparatul specific de testare a prezenţei substanţelor psihoactive în organism.

ADVERTISEMENT

Testările antidrog din trafic, alături de Politia Rutieră, reprezintă, de peste zece ani, o constantă în activitatea Agenţiei Naţionale Antidrog, de când instituţia noastră a achiziţionat primele teste pentru poliţiştii rutieri şi a organizat primele sesiuni de formare destinate exclusiv acestora”, precizează sursa citată.

Ajutor telefonic sau online pentru cei cu probleme

Agenţia Naţională Antidrog recomandă consultarea paginii web INFODROG (http://infodrog.ro/), care oferă informaţii şi cu privire la metodele de prim-ajutor în anumite situaţii de criză cauzate de consumul de droguri, efectele juridice şi activităţile tip suport şi bune practici.

ADVERTISEMENT

Populația are la dispoziție un tel. verde, 0 800 8 700 700, pentru  situații deosebire, iar adolescenţii care se confruntă cu probleme legate de consumul de droguri sunt îndrumaţi să acceseze programul de consiliere psihologică SAFE SPACE, la nr. de telefon 0752.79.16.47.

Atragem atenţia că alcoolul şi drogurile dau dependenţă şi nu rezolvă problemele, ci le agravează!”, susțin cei de la Agenția Națională Antidrog.

ADVERTISEMENT
Tags: