News

Campanie inedită a Olguței Vasilescu pentru funcția de primar al Craiovei. În ce ipostază a apărut fostul ministru

11.08.2020 | 16:00
Campanie inedita a Olgutei Vasilescu pentru functia de primar al Craiovei In ce ipostaza a aparut fostul ministru
ADVERTISEMENT

Candidatul PSD la primăria Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a venit cu o metodă originală de a-și promova candidatura în rândul craiovenilor. În loc de calendare, pliante sau brichete distribuite alegătorilor, stafful ei de campanie împarte reviste cu integrame, scrie romaniatv.net.

Revista, intitulată ”Integrame craiovene”, conține mai multe integrame care au în mijloc fotografia candidatei PSD, iar numele ei se face parte din dezlegarea acestora.

ADVERTISEMENT
Revistele de integrame prin care Olguța Vasilescu își face campanie/ Foto: romaniatv.net

Lia Olguța Vasilescu și-a anunțat candidatura la Primăria Craiovei în martie printr-o postare pe Facebook.

Biroul Permanent Municipal Craiova a aprobat, în unanimitate, candidatura mea la Primăria Craiovei. Am fost foarte onorată să constat, în urma sondajului de opinie realizat, că locuitorii oraşului consideră că am fost cel mai bun primar de după Revoluţie şi că un procent foarte mare dintre ei îşi doresc să revin ca primar. Le mulţumesc pentru încredere, atât lor, cât şi colegilor mei, şi îi asigur că, în următorii patru ani, voi depune toate eforturile pentru ca toţi cetăţenii să se regăsească în proiectele primăriei!”, scria Vasilescu.

ADVERTISEMENT

Lia Olguța Vasilescu candidează pentru a treia oară la primărie

Lia Olguța Vasilescu și-a început cariera politică în Partidul România Mare, condus de către Corneliu Vadim Tudor. În 2000, la numai 26 de ani, a fost aleasă deputat pe listele PRM și a obținut un nou mandat la alegerile din 2004.

În 2007 a demisionat din partidul lui Vadim pentru a se încrie în PSD, condus pe atunci de către Mircea Geoană. Cu ajutorul social-democraților, la alegerile din 2008 a fost aleasă senator.

ADVERTISEMENT

Nu a finalizat mandatul din Senat întrucât în iunie 2012 a devenit primar al Craiovei. A obținut un  nou succes și la alegerile locale din 5 iunie 2016, dar în toamna acelui an s-a întors în Parlament, de data aceasta în calitate de deputat.

Ulterior, a ocupat funcția de ministru al Muncii în guvernele conduse de Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Viorica Dăncilă. În noiembrie 2018, Viorica Dăncilă a propus-o pentru funcția de ministru al Transporturilor, însă Klaus Iohannis a refuzat să semneze decretul de numire invocând lipsa ei de expertiză în domeniu. Astfel că Vasilescu a rămas în afara Guvernului.

ADVERTISEMENT