News

Campanie inedită de 1 iunie. Cum poți aduce și tu un “Zâmbet de copil”

 Evenimentul „Zâmbet de Copil” aduce bucurie și activități pentru 500 de copii cu ocazia zilei de 1 iunie, sărbătorită la nivel internațional
28.05.2024 | 18:05
Campanie inedita de 1 iunie Cum poti aduce si tu un Zambet de copil
„Zâmbet de Copil” - Proiect de Ziua Copilului în Botoșani. Sute de copii vor avea parte de jucării adunate de la cei care vor să ajute. Sursa foto: Facebook / Florentina Doroftei Melinte
ADVERTISEMENT

Pe 1 iunie, se va celebra Ziua Copilului printr-o serie de activități și jocuri dedicate copiilor din Botoșani, în cadrul proiectului „Zâmbet de Copil”. Oamenii vor putea ajuta sute de copii oferindu-le daruri.

Obiectivele evenimentului

Evenimentul va implica aproximativ 500 de copii, dintre care 100 provin din Case de tip familial ale DGASPC Botoșani, iar restul din diverse localități precum Mascateni, Albesti, Costiugeni, Jijia, Buimaceni, Durnesti, Guranda, Cucuteni, Bârsănești, Brosteni, Babiceni, Iuresti (Todireni) și Draxini.

ADVERTISEMENT

„ Toţi copiii pământului În frăţie şi pace să crească. Au nevoie de mângâiere, Toţi copiii  pământului. De felia de pâine şi miere. Să se joace cu tot ce le place. Toți copiii pământului Cu păpuşi şi rachete de pace…Să înveţe de mici să iubească, Toţi copiii pământului! ”, este motto-ul proiectului, iar cea care se ocupă de coordonare este Melinte Iuliana Florentina.

Scopul principal al proiectului este de a întări relațiile de prietenie și colaborare între copii, de a afirma talentele sportive și artistice ale acestora și de a încuraja implicarea activă în diverse activități. Printre obiectivele evenimentului se numără:

ADVERTISEMENT

– Dezvoltarea abilităților sportive și artistice.
– Stimularea curiozității și a spiritului de echipă.
– Crearea unor momente de neuitat pentru copii.

Activitățile propuse

Activitățile planificate pentru Ziua Copilului includ prezentări despre drepturile copiilor, competiții sportive, jocuri distractive și artistice, precum și scrierea unor mesaje pe baloane adresate copiilor din întreaga lume. De asemenea, fiecare copil participant va primi cadouri, constând în cărți de povești, jucării și dulciuri.

ADVERTISEMENT

Desfășurarea evenimentului

Activitățile se vor desfășura în mai multe locații:
– 70 de copii din Draxini vor participa la eveniment la Conacul Zaicesti.
– 330 de copii vor fi implicați în activități desfășurate în curtea școlii și în sălile de clasă.
– 100 de copii din Casele de tip familial vor celebra în curțile caselor lor.

Resursele și evaluarea

Pentru desfășurarea evenimentului, vor fi utilizate diverse resurse materiale precum jucării, dulciuri, cărți de povești, baloane și culori. Proiectul se va desfășura între 9 mai și 1 iunie 2024, iar la final, vor fi realizate portofolii și expoziții de fotografii pentru a documenta și a prezenta activitățile și bucuriile trăite de copii.

ADVERTISEMENT

Această inițiativă își propune să aducă un zâmbet pe chipul fiecărui copil, oferindu-le amintiri frumoase și experiențe pline de farmec în această zi specială.

ADVERTISEMENT