Sport

Campanie specială a unei formații din SuperLiga: ”Ora Pământului este în fiecare zi”. Video

FC Argeș traversează o perioadă dificilă în SuperLiga, dar clubul a decis să lase deoparte fotbalul și să se implice într-o campanie de mediu.
25.03.2023 | 19:24
Campanie speciala a unei formatii din SuperLiga Ora Pamantului este in fiecare zi Video
FC Argeș traversează o perioadă dificilă în SuperLiga, dar clubul a decis să lase deoparte fotbalul și să se implice într-o campanie de mediu. Sursă foto: captură video Facebook Fotbal Club Arges Pitesti
ADVERTISEMENT

Piteștenii au cedat cu 0-2 în meciul din deplasare cu Universitatea Cluj la debutul în play-out, după o partidă în care au fost dominați la capitolul posesie și au avut doar două șuturi pe spațiul porții.

Formația din SuperLiga, implicată într-o campanie de mediu

Formația FC Argeș, care înainte de începerea play-out-ului din SuperLiga l-a adus ca antrenor pe Bogdan Vintilă, încearcă să se regrupeze în pauza luată din cauza partidelor naționalelor, însă până atunci s-a implicat într-o campanie mondială.

ADVERTISEMENT

Printr-o grupă de copii a clubului, argeșenii au anunțat că vor sărbători sâmbătă, 25 martie, Ora Pământului, urmând ca timp de o oră, începând de la 20:30, să stingă toate luminile, iar părinții sunt îndemnați să le citească povești micuților.

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie: Ora Pământului. În 2023 va avea loc ediția cu numărul 17.

ADVERTISEMENT

Ora Pământului a fost organizată prima oară pe 31 martie 2007 în Sydney, când 2 milioane de oameni şi peste 2.100 companii au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea faţă de una dintre cele mai mari probleme actuale: schimbarea accelerată a climei. Din 2008, evenimentul a devenit o mişcare globală.

De ce nu a ajuns Ionuț Badea la FC Argeș

Înainte ca Bogdan Vintilă să fie numit principal, pe lista ”vulturilor violeți” s-a aflat și Ionuț Badea. Tehnicianul a mai pregătit-o în două rânduri pe FC Argeș, în perioada 2007-2009 și între 2019 și 2020, de fiecare dată reușind să promoveze cu echipa în SuperLiga.

ADVERTISEMENT

În ciuda performanțelor și a informațiilor că a fost dorit la Pitești în locul lui Marius Croitoru, se pare că Badea are interzis să o mai antreneze pe FC Argeș. Dezvăluirea a fost făcută de Vivi Răchită la emisiunea FANATIK SUPERLIGA.

”Un zvon este că cel care conduce de fapt la Pitești, primarul Gentea, la o adunare ar fi spus textual că Ionuț Badea nu va mai fi antrenor la Pitești, pentru că ultima dată când a plecat, după ce a promovat echipa, n-a vrut să rezilieze cu salariile la zi. A mai cerut 2-3 salarii în plus ca să rezilieze contractul”, a declarat Răchită.

ADVERTISEMENT

Ionuț Badea e liber de contract după ce s-a despărțit anul trecut de UTA Arad. În prezent analist TV, fostul secund al lui Anghel Iordănescu și Christoph Daum la echipa națională, susține că a fost curtat de FC Argeș, dar oferta prea mică venită din partea piteștenilor l-a făcut să spună pas.

ADVERTISEMENT
Tags: