ADVERTISEMENT
Sport

Campioana Italiei e în pragul colapsului. Vedetele lui Inter, somate să renunțe la o parte din bani

Conglomeratul de vedete de la Inter Milano ar putea disputa, duminică, ultimul meci împreună.
Autor: Patrice Podina | 19.05.2021 | 16:46
Campioana Italiei e în pragul colapsului. Vedetele lui Inter, somate să renunțe la o parte din bani
Inter Milano. FOTO: hepta.ro

Problemele financiare cu care se confruntă compania ce deține pachetul majoritar de acțiuni la Internaționale Milano este în pragul colapsului financiar.

ADVERTISEMENT

Pentru a mai reduce din pierderi, patronii chinezi ai clubului cu cea mai lungă activitate în Serie A le-au cerut fotbaliștilor să renunțe la o parte din drepturile contractuale pentru ca echipa să nu se destrame.

Probleme financiare pentru Inter după ce a luat titlul în Serie A

Al doilea cel mai titrat club italian de fotbal, din punct de vedere al numărului de titluri câștigate, Inter Milano, este pe marginea prăpastiei.

Finanțatorii chinezi au grave probleme financiare, iar performanțele sportive obținute de Inter Milano și Jiangsu Suning ar putea cădea în derizoriu din această cauză

ADVERTISEMENT

Cosmin Olăroiu declara recent că împreună cu jucătorii străini din lotul lui Jiangsu și-au plătit din fonduri proprii performanța.   

După ce și-au abandonat fotbaliștii, staff-ul și angajații din campioanatul Chinei, în frunte cu Cosmin Olăroiu, administratorii de la Suning le-au dat o veste proastă și celor de la Inter Milano, diamantul coroanei companiei chineze.

Omul de afaceri chinez Zhang Kangyang, patronul lui Inter Milano, le-a cerut fotbaliștilor să renunțe la o parte din drepturile conractuale (salarii), pentru ca gruparea milaneză să continue să existe.

ADVERTISEMENT

CEO-ul noii campioane a Italiei, Beppe Marotta, a îndulcit mesajul acționarilor majoritari, declarând că nimeni nu va fi obligat să accepte propunerea lui Zhang Kangyang.

”S-a făcut un tablou al problemelor cu care se confruntă sistemul european de fotbal în acest moment, inclusiv Inter. El a vrut doar ca oamenii de la echipă să conștientizeze dificultățile prin care trec toate cluburile, dar nu a existat absolut niciun ultimatum, nu s-au dat ordine”, a spus Marotta, conform presei din Italia.

ADVERTISEMENT

Antonio Conte a anticipat dezastrul de la Inter

Acționarii majoritari chinezi au făcut eforturi disperate pentru ca Inter Milano să redevină ”regina” fotbalului italian, dar totul are un preț.

Pandemia de coronavirus a afectat grav încasările celor de la Suning care au ajuns în imposibilitatea de a achita salariile jucătorilor celor două cluburi pe care le controlează, Inter Milano și Jiangsu Suning.

ADVERTISEMENT

Presa din Peninsulă a atras atenția de mai multă vreme că Inter se confruntă cu probleme financiare, dar euforia câștigării unui nou titlu, după 11 ani, a amânat o posibilă revoltă.

Totuși, antrenorul Antonio Conte a avertizat că nu va continua la Inter dacă nu i se va prezenta un proiect clar pentru următorii ani.

”Aș fi fericit să rămân, însă trebuie să ne fie clar ce vrem mai departe. Am lucrat mult în acești 2 ani la mentalul jucătorilor, pentru că de prea mult timp acest club nu era competitiv. E un scudetto (câștigarea titlului – n.r.) care îi va face pe mulți să crească”, a declarat Conte.

ADVERTISEMENT

Principalii vizați de reducerea salariilor sunt vedetele Romelu Lukaku, Lautaro Martinez și tehnicianul Antonio Conte.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!