Sport

Mărturisire şocantă a unei campioane olimpice! ”Am fost abuzată”

În ultimele luni mai multe femei, printre care şi sportive, au dezvăluit că au fost victime ale hărţuirilor sexuale. O gimnastă celebră, triplă campioană olimpică, a mărturisit că a fost abuzată sexual.
15.11.2017 | 15:04
Marturisire socanta a unei campioane olimpice Am fost abuzata
ADVERTISEMENT

Fosta gimnastă americană Alexandra Raisman a recunoscut în cartea sa autobiografică că a fost molstată de doctorul Larry Nassar, medicul echipei naţionale a Statelor Unite ale Americii. Această dezvăluire vine la o lună după ce o altă gimnastă din SUA, McKayla Maroney, a dezvăluit că a fost molestată de Nassar.

”Sunt şi acum foarte supărată, foarte umilită, foarte furioasă că mi s-au întâmplat acele lucruri. Nu înţeleg de ce toată lumea se întreabă de ce nu am vorbit până acum, în loc să se întrebe de ce oficialii au permis formarea acestei culturi a abuzului?”, a scris Raisman în cartea autobiografică.

ADVERTISEMENT

Campioana olimpică este susţinută de alte gimnaste

Alexandra Raisman a acuzat şi Federaţia Americană de Gimnastică: ”Ce a făcut Federaţia Americană şi ce a făcut doctorul Larry Nassar să manipuleze atâtea fete încât să le fie frică să vorbească. Aceste lucruri bolnave s-au întâmplat şi în timpul Jocurilor Olimpice din 2012, chiar înainte să luăm aur pe echipe şi chiar înainte ca eu să iau aur la sol”.

Fosta gimnastă Dominique Moceanu şi-a arătat simpatia faţă de Raisman. ”Îmi pare rău pentru cele întâmplate, ai tot suportul şi sprijinul meu. Astfel de întâmplări regretabile nu ar trebui să se întâmple. Schimbarea ţine de noi!”, a spus Moceanu, cetăţean american de origine română.

ADVERTISEMENT

Şi Simone Biles şi-a exprimat regretul faţă de drama prin care trece Raisman: ”Mă inspiri în fiecare zi, Aly Raisman. Voi fi întotdeauna de partea celor care te vor sprijini. Eşti atât de bravă şi de curajoasă. Capul sus şi ţine-o tot aşa”.

Potrivit nydailynews.com, trei foste gimnaste americane şi alte 80 de paciente l-au acuzat pe Nassar, 53 de ani, de abuz. În iulie a pledat vinovat de abuz sexual asupra minorilor şi aşteaptă procesul. Potrivit FBI, le zicea victimelor că pentru a trata durerile de spate, trebuie să fie penetrate cu degetele. Mai mult, în calculatorul lui s-au găsit zeci de mii de poze porno cu minori.

ADVERTISEMENT

Alexandra Raisman, în vârstă de 23 de ani, este triplă campioană olimpică, de două ori cu echipa (2012 şi 2016) şi o dată la sol (2012), când a învins-o pe Cătălina Ponor, medaliată cu argint.