Sport

Campioană olimpică la Tokyo, internată în spital cu COVID-19, deși era vaccinată cu schema completă și în formă excelentă!

Înotătoarea Madison Wilson, dublă medaliată la ultima ediție a Jocurilor Olimpice, s-a infectat cu COVID. Sportiva este internată într-un spital din Napoli.
20.09.2021 | 09:14
Campioană olimpică la Tokyo, internată în spital cu COVID-19, deși era vaccinată cu schema completă și în formă excelentă!
ADVERTISEMENT

Campioana olimpică Madi Willson s-a infectat cu COVID-19 în ciudat faptului că era vaccinată cu schema completă anti-coronavirus.

Australianca urma să participe în această perioadă, în Italia, la întrecerile din Liga Internațională de Înot (ISL). A fost depistată pozitiv și izolată într-un spital din Napoli.

Madi Willson: ”COVID este un lucru serios și, atunci când vine, lovește foarte tare”

Madison Wilson a fost complet vaccinată cu Pfzier înainte de a pleca la Jocurile Olimpice de la Tokyo în luna iulie, la fel ca majoritatea sportivilor australieni.

ADVERTISEMENT

Înotătoarea a avut evoluții excelente în probele de natație și a obținut două medalii. A triumfat în ștafeta de 4X100 metri liber și a încheiat pe treapta a treia proba de 4X200 metri liber.

Pățania sportivei din Australia este un lucru rar întâlnit la persoanele complet vaccinate. De altfel, înotătoarea spune că cel mai probabil s-a infectat în Italia unde se află de mai multe săptămâni pentru a pregăti întrecerile din ISL.

ADVERTISEMENT

Sportiva a transmis cu acest prilej un mesaj celor care încă se îndoiesc de existența virusului Sars-Cov-2.

”Sunt extrem de dezamăgită și supărată pentru că nu pot să particip la întrecerile din Liga Internațională de Înot. Chiar dacă sunt vaccinată cu schema completă, tot am luat virusul.

ADVERTISEMENT

Am respectat toate măsurile de precauție stabilite de organizatori și tot s-a întâmplat. Cred că ceea ce mi s-a întâmplat trebuie privit ca un avertisment. COVID este un lucru serios și, atunci când vine, lovește foarte tare. Aș minți să spun că nu m-am speriat”, a scris australianca pe Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madi Wilson OAM (@madiwilson)

Organizatorii ISL din Italia nu au izolat sportivii într-o bulă

Autoritățile din Australia au acordat o atenție sporită sportivilor care au participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, aceștia fiind vaccinați cu schema completă înainte de a se deplasa în Japonia.

ADVERTISEMENT

Nu același lucru se poate spune despre organizatorii întrecerilor de natație din Liga Internațională. Spre deosebire de sezonul trecut de la Budapesta, sportivii prezenți în Italia nu au fost izolați într-o ”bulă”.

Mai mult, aceștia sunt liberi să iasă în public, inclusiv la baruri și restaurante, în conformitate cu orientările locale de prevenire a răspândirii virusului Sars-Cov-2.

ADVERTISEMENT

Practic orice persoană care prezenta un certificat de vaccinare cu schemă completă poate să participe la adunări exterioare și interioare.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik