Sport

Campioană surpriză în Anglia? Un supercomputer a prezis cine va lua titlul în Premier League

Din Premier League s-au scurs doar șapte etape, dar un supercomputer știe deja cine va fi „regina” Angliei în sezonul 2021-2022. Chelsea e marea norocoasă.
15.10.2021 | 14:44
Campioana surpriza in Anglia Un supercomputer a prezis cine va lua titlul in Premier League
Campioană surpriză în Anglia? Un supercomputer a prezis cine va lua titlul în Premier League. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Chelsea va câștiga campionatul în Anglia la finalul acestui sezon. Cel puțin așa a prezis un computer de înaltă performanță. Dacă acest lucru se va adeveri, albaștrii, care nu au mai pus mâna pe trofeu din 2017, își vor trece în palmares titlul cu numărul șapte.

Mai mult, conform calculelor făcute de această tehnologie super performantă, echipa lui Thomas Tuchel nici măcar nu va avea probleme în a deveni suverană în Premier League. Campioana Europei în exercițiu va câștiga titlul cu un avans de zece puncte.

ADVERTISEMENT

Chelsea va fi campioană în Premier League, este previziunea unui supercomputer

În prezent, previziunea computerului stă în picioare. Înainte să înceapă etapa a opta din Premier League, Chelsea ocupă fotoliul de lider al clasamentului. Albaștrii sunt pe primul loc, cu 16 puncte, unul mai mult decât Liverpool, ocupanta celei de-a doua poziții.

„Cormoranii” nu vor coborî de pe acea poziție, conform calculelor, iar podiumul va fi completat de Manchester Citym, care în prezent chiar este pe locul 3, cu 14 puncte. „Big 4” va avea parte și de o surpriză de proporții. Nou-promovata Bretnford va termina pe poziția a patra și se va califica în UEFA Champions League.

ADVERTISEMENT

Mometan, pe locul 4 se află Manchester United, care ar urma să încheie competiția pe 5, cu 70 de puncte, la egalitate cu West Ham (locul 6), și la patru lungimi în spatele primelor poziții.

Coșmar pentru Southampton! „Sfinții” nu bat pe nimeni și retrogradează în Championship

O veste extrem de proastă proastă primește din partea computerului Southampton. „Sfinții”, care în prezent se află pe locul 17 în Premier League, cu patru puncte, vor retrograda, conform tehnologiei.

ADVERTISEMENT

Southampton nu va bate pe nimeni în acest sezon, va fi singura echipă care înregistrează o asemenea contraperformanță și se va clasa pe locul al 19-lea, cu 21 de puncte.

Interesant este ce se va întâmpla și cu Newcastle United, care tocmai a devenit cel mai bogat club din Premier League odată cu venirea la conducere a lui Mohammed Bin Salman. Fanii „coțofenelor” au aspirații de titlu în viitorul cât mai apropiat, dar conform computerului, echipa lor favorită se va salva in extremis de la retrogradare.

ADVERTISEMENT

Calculatorul le-a dă vești horror susținătorilor a doua echipe importante din Anglia. Aceste prezice că atât Tottenham, cât și Arsenal vor avea parte de un sezon catastrofal. Cele două rivale din nordul Londrei vor fi vecine de clasamentla final, pe locurile 12, respectiv 13.

Celelalte două echipe care vor retrograda alături de Southampton vor fi Burnley și Norwich.

În cazul în care Chelsea va deveni campioană în Anglia, echipa lui Thomas Tuchel va urma astfel exemplul lui Liverpool, care a cucerit titlul în sezonul imediat următor după câștigarea Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT