Fotbal intern

Campioana visează la un nou titlu! Începe remanierea la CFR Cluj! Lista cu jucătorii la care va renunța Dan Petrescu în iarnă

04.12.2019 | 08:09
Campioana viseaza la un nou titlu Incepe remanierea la CFR Cluj Lista cu jucatorii la care va renunta Dan Petrescu in iarna
ADVERTISEMENT

CFR Cluj va mai juca cinci meciuri în acest an, patru în campionat și unul în cupele europene, asta în cazul în care nu va reuși să amâne disputa cu Botoșaniul de la finalul acestei săptămâni. Până la reluarea pregătirilor Dan Petrescu va trebui să definitiveze strategia pentru ultimele etape din retur, dar şi pentru play-off. Astfel, la CFR Cluj va începe o remaniere a lotului.

Lista cu jucătorii la care va renunța Dan Petrescu. Cine pleacă de la CFR Cluj

Portarul Cosmin Vâtcă, fundașii centrali Andrei Mureșan, Răzvan Horj, Paulo Vinicius, fundașul dreapta Mihai Butean, dar și mijlocașii Yacouba Sylla, Sebastian Mailat sau Michael Pereira sunt pe lista cu posibilele plecări de la gruparea campioană.

ADVERTISEMENT

Vâtcă, Mureșan, Horj și Mailat au primit puține șanse în acest campionat – ultimii doi chiar niciuna – și își vor cotinua în mod cert carierele în altă parte. Vinicius are un contract mare la CFR Cluj și, deși a fost titular incontestabil în ultimele sezoane, brazilianul s-a certat cu Dan Petrescu pentru faptul că antrenorul nu l-a inclus pe lista UEFA.

Cum concurența e acerbă pentru cele două poziții din centrul defensivei (unde mai pot juca Burcă, Cestor, Boli sau Pașcanu, campioana României ar putea forța despărțirea de Vinicius în ianuarie.

ADVERTISEMENT

Enigma Butean de la CFR Cluj

Cazul Butean e o enigmă. A venit pe cai mari de la Astra, unde impresionase, și a ajuns să prindă rar până și banca de rezerve la CFR. Susic și Peteleu sunt jucătorii preferați de Petrescu pentru poziția de fundaș dreapta. Clujenii studiază varianta unui împrumut pentru Butean.

Și Yacouba Sylla a jucat extrem de puțin. N-a mai prins minute, în campionat, de la sfârșitul lui august. Mijlocașul din Mali nu a dat semne că se poate impune în fața lui Bordeianu sau Hoban, concurenții pe post. Francezul Pereira a fost folosit în extrema strângă, ultima oară la 0-0 cu Dinamo, când a fost înlocuit la pauză. Acolo joacă în mod normal Omrani, în sistemul 4-3-3, sau Păun.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a anunţat deja remanierea lotului: “Am o misiune foarte grea”

Sigur că lista nu e definitivă. Contează și ce oferte vor fi la iarnă pentru unii dintre jucători. Omrani sau Bordeianu au avut prestații apreciate în Europa, iar clubul nu s-ar opune în cazul unor oferte importante.

Dan Petrescu a admis recent că are probleme cu jucătorii nemulțumiți de faptul că nu evoluează mai mult și că va trebui să reducă lotul în această iarnă. Antrenorul campioanei României a susţinut că echipa va avea un lot mai subţire.

ADVERTISEMENT

“Vom avea probabil un lot mai subțire pentru că vom juca numai în campionat și poate în Europa League, dacă ne calificăm. Eu am o misiune foarte grea. Mi-am asumat acest lucru când am făcut lotul. Nu e ușor să faci 30 de oameni fericiți. Pentru că jucătorul e fericit atunci când joacă.

Eu decid care e mai în formă, nu înseamnă că am ceva împotriva lor. Din păcate, acum avem și mai puține meciuri. Când erau multe ne plângeam că jucăm prea des. Sigur tensiunile vor fi mari în vestiar, pentru că vor fi mulți jucători nemulțumiți”, a declarat Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT
Tags: