Sporturi

Campion în 2013 la Timișoara, semifinalist azi la US Open. Drumul de vis al lui Matteo Berrettini în tenisul mondial

06.09.2019 | 18:23
Campion in 2013 la Timisoara semifinalist azi la US Open Drumul de vis al lui Matteo Berrettini in tenisul mondial

În sezonul trecut, italianul Marco Cecchinato, locul 72 ATP, lua lumea tenisului pe nepregătite și se califica în semifinale la Roland Garros. Acum, un alt italian, Matteo Berrettini, locul 25 ATP, i-a luat-o pe urme omologului său și va juca în semifinalele unui alt Grand Slam: US Open.

Matteo Berrettini, campion în 2013 la Timișoara, semifinalist azi la US Open

În această noapte, la New York, se vor juca cele două semifinale masculine de la US Open. În prima, de la ora 23:00, Daniil Medvedev îl va înfrunta pe Grigor Dimitrov. Imediat după va debuta duelul dintre Rafael Nadal și italianul Matteo Berrettini.

Fără îndoială, dintre cei patru din careul de ași, numele lui Matteo Berretini este cel mai surprinzător. Matteo Berrettini s-a calificat în premieră într-o semifinală de Grand Slam, după un meci-thriller cu Gael Monfils, în sferturile US Open 2019. Italianul de 23 de ani a ajuns în penultimul act de la Flushing Meadows după victorii cu Richard Gasquet, Jordan Thompson, Alexei Popyrin, Andrey Rublev şi Gael Monfils.

Puțini sunt însă cei care știu că, printre primele distincții în tenis ale italianului s-a numărat un trofeu cucerit în România. Pe când avea 17 ani, mai precis în 2013, Matteo Berrettini câștiga Campionatele Internaționale ale României pentru juniori, găzduite de Timișoara. Încă de atunci, talentul italianului anunța apariția unui jucător mare în tenisul masculin. Azi, juniorul de atunci e cel care îl poate elimina pe ultimul jucător de legendă rămas pe tablou la US Open, Rafael Nadal.

Matteo Berrettini, campion în 2013 la Timișoara, semifinalist azi la US Open
Matteo Berrettini, campion în 2013 la Timișoara, semifinalist azi la US Open. Sursa foto: facebook.com
  • Berrettini, primul italian în semifinale la US Open după Corrado Barazzutti în 1977

Până în 2019, Berrettini nu trecuse de turul 4 la niciun Grand Slam. Se întâmpla asta chiar în acest sezon la Wimbledon, acolo unde era eliminat de Roger Federer cu 0-3 la seturi.

Berrettini: ”Visez de mic copil să ajung aici”

Într-un interviu pentru ATPtour.com, Matteo Berrettini povestește, emoționat, despre performanța sa incredibilă de la US Open 2019: ”Este ceva incredibil. Visez la această performanță încă de când eram copil. Îmi este foarte greu să mă mai concentrez acum. Sunt atâtea lucruri care îmi vin în cap. Am primit mii de mesaje după calificarea în semifinale. Am avut atâtea emoții pe Arthur Ashe. Inima îmi bătea foarte tare. Nu știam ce se întâmplă. Mi-a luat ceva timp până să realizez ce performanță am făcut”, a spus acesta după meciul cu Monfil din sferturile de finală.

Matteo Berrettini vs. Rafael Nadal, duel între David și Goliat

În nu foarte lunga sa carieră la profesioniști, Berrettini și-a trecut în palmares doar 3 trofee ATP, unul la Gstaadt în 2018, unul la Stuttgart în 2019 și unul la Budapesta, tot în 2019. În semifinalele US Open 2019, tânărul italian va înfrunta un jucător, Rafael Nadal, cu 83 de titluri, dintre care 18 de Grand Slam. La US Open, spaniolul s-a impus în 2010, 2013 și 2017

Tags: