Sport

România, prestație fabuloasă la Europenele de canotaj: 8 medalii: 5 de aur și 3 de bronz! Nava “amiral” de 8+1 feminin a încheiat în stil mare competiția

România a impresionat la Campionatele Europene de canotaj de la Munchen. "Tricolorii" se întorc acasă cu 8 medalii, dintre care 5 de aur și 3 de bronz.
14.08.2022 | 12:00
Romania prestatie fabuloasa la Europenele de canotaj 8 medalii 5 de aur si 3 de bronz Nava amiral de 81 feminin a incheiat in stil mare competitia
Echipajul de 8+1 al României. Sursa foto: Facebook FR de Canotaj
ADVERTISEMENT
14-08-2022
12:07

România, concurs fabulos la Europenele de canotaj!

România a încheiat Campionatele Europene de canotaj de la Munchen cu 8 medalii: 5 de aur și 3 de bronz. În clasamentul pe medalii, țara noastră a fost depășită doar de Marea Britanie, care a obținut 10 medalii, dintre care 6 de aur. 

Medaliile obținute de echipajele românești: 

Aur:

  • dublu rame feminin: Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu
  • dublu rame masculin: Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan
  • dublu vâsle feminin: Ancuţa Bodnar, Simona Radiş
  • simplu vâsle categorie uşoară: Ionela Cozmiuc
  • 8+1 feminin: Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Ancuța Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Adrian Munteanu

Bronz:

  • patru rame feminin: Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu, Amalia Bereş
  • patru rame masculin: Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Berariu, Florin Lehaci
  • patru vâsle masculin: Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu, Marian Enache
14-08-2022
09:45

Ionela Cozmiuc, campioană europeană în proba de simplu vâsle, categorie ușoară!

Ionela Cozmiuc reușește o cursă fabuloasă și câștigă aurul european în proba de simplu vâsle, categorie ușoară. Românca a început mai cumpătat cursa și a preluat conducerea la jumătatea cursei. În ultima parte românca s-a desprins și a câștigat fără emoții, aurul. 

Ionela Cozmiuc
Ionela Cozmiuc

Clasament: 

14-08-2022
09:08

Nava "amiral" de 8+1 feminin, medalie de aur!

România încheie Campionatul European de Canotaj într-un mare stil. Echipajul de 8+1 feminin a obținut medalia de aur după o cursă extraordinară în ultima parte. După un început în care Marea Britanie s-a desprins, tricolorele au recuperat încet ecartul și au preluat conducerea cu 200 de metri înainte de final. Astfel, Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Ancuța Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Adrian Munteanu au adus încă un aur pentru România. 

Echipajul de 8+1 feminin: 

13-08-2022
11:48

Zi fabuloasă la canotaj: şase medalii în cele şapte finale!

România a avut o zi extraordinară în finalele de la canotaj! Tricolorii au urcat pe podium şi au obţinut şase medalii în cele şapte finale în care au concurat: 

Medalii de aur:

  •  dublu rame feminin: Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu
  • dublu rame masculin: Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan
  • dublu vâsle feminin: Ancuţa Bodnar, Simona Radiş

Medalii de bronz: 

  • patru rame feminin: Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu, Amalia Bereş
  • patru rame masculin: Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Berariu, Florin Lehaci
  • patru vâsle masculin: Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu, Marian Enacheora

Locul 5: 

  • 8+1 masculin: Bogdan-Sabin Baitoc, Alexandru-Cosmin Macovei, Alexandru Chioseaua, Nicu-Iulian Chelaru, Cristi-Ilie Pîrghie, Constantin Radu, Vlad Aicoboae, Constantin Adam, Adrian Munteanu.
13-08-2022
11:44

România, locul cinci în finala de 8+1 masculin!

România a încheiat pe locul cinci în finala de 8+1 masculin. Proba a fost dominată de Marea Britanie, iar podiumul a fost completat de Ţările de Jos şi Italia. Este singura finală în care tricolorii nu au urcat pe podium. Pentru România a fost o zi fabuloasă cu şase medalii obţinute în cele şapte finale. 

Clasament

13-08-2022
11:28

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au spulberat competiţia în proba de dublu vâsle feminin!

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au obţinut aurul european în proba de dublu vâsle feminin. A fost o cursă fără istoric, echipajul românesc spulberând competiţia, cu peste 30 de metri avans. Argintul a fost luat de Ţările de Jos, în timp ce bronzul a revenit Lituaniei. Pentru România continuă seria extraordinară cu şase medalii în cele şase finale de până acum. 

Clasament: 

 

13-08-2022
11:11

Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu, Marian Enache, bronz în proba de patru vâsle

Continuă seria foarte bună a României, care obţine a cincea medalie în cele cinci finale disputate la Europenele de canotaj. Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu, Marian Enache au câştigat medalia de bronz în proba de patru vâsle masculin. Tricolorii au fost aproape de argint, însă polonezii au rezistat în final. Echipajul Italiei a devenit campion european. 

Clasament:

13-08-2022
10:39

Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Berariu, Florin Lehaci aduc încă un bronz pentru România

Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Berariu, Florin Lehaci au obţinut medalia de bronz în proba de patru rame masculin. Marea Britanie a câştigat aurul după o cursă dominată de la un capăt la altul. Naţionala din Ţările de Jos a obţinut argintul. Pentru România este a patra medalie în cele patru finale disputate până acum. 

Clasament

13-08-2022
10:25

Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu, Amalia Bereş, medalie de bronz la patru rame feminin

România a obţinut a treia medalie în primele trei finale de la Europenele de canotaj. Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu, Amalia Bereş au obţinut bronzul în proba de patru rame feminin. Marea Britanie a luat aurul şi echipajul Irlandei a luat argintul. 

Clasament: 

13-08-2022
10:08

Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan, campioni europeni la dublu rame masculin

Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan au câştigat aurul european la dublu rame masculin. Cei doi au dominat autoritar cursa şi s-au impus în faţa echipajelor din Marea Britanie şi Spaniei, care au completat podiumul. A doua medalie de aur din a doua finală. 

Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan
Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan

Clasament: 

13-08-2022
09:51

Ioana Vrînceanu şi Denisa Tîlvescu, medalie de aur în proba de dublu rame feminin

Ioana Vrînceanu şi Denisa Tîlvescu au obţinut medalia de aur în proba de dublu rame feminin. Româncele au avut un final senzaţional de cursă, reuşind să treacă de echipajul Marii Britanii în ultimii 500 de metri.

Denisa Tîlvescu şi Ioana Vrînceanu, pe podiumul european
Denisa Tîlvescu şi Ioana Vrînceanu, pe podiumul european

Clasamentul cursei:

Clasament
13-08-2022
09:29

Şapte echipaje româneşti vor evolua în finalele de sâmbătă

VEZI LIVE VIDEO CURSELE DE LA EUROPENELE DE CANOTAJ LIVE VIDEO

Şapte echipaje româneşti vor evolua sâmbătă în finalele europene, după cum urmează: 

  • ora 12:44 – dublu rame feminin: Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu
  • ora 13:01 – dublu rame masculin: Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan
  • ora 13:16 – patru rame feminin: Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu, Amalia Bereş
  • ora 13:31 – patru rame masculin: Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Berariu, Florin Lehaci
  • ora 14:03 – patru vâsle masculin: Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu, Marian Enache
  • ora 14:19 – dublu vâsle feminin: Ancuţa Bodnar, Simona Radiş
  • ora 14:36 – 8+1 masculin: Bogdan-Sabin Baitoc, Alexandru-Cosmin Macovei, Alexandru Chioseaua, Nicu-Iulian Chelaru, Cristi-Ilie Pîrghie, Constantin Radu, Vlad Aicoboae, Constantin Adam, Adrian Munteanu.
12-08-2022
11:43

Trei echipaje românești au prins finalele

Trei echipaje românești au obținut biletele pentru finale la Campionatele Europene de canotaj de la Munchen.

Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Florin Lehaci au concurat în cursa de recalificare a probei de patru rame masculin (M4-) și s-au clasat pe locul 1.

Echipajul de dublu rame masculin (M2-), compus din Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan, a încheiat cursa din semifinale pe prima poziție, la fel ca și echipajul de patru vâsle masculin (M4x), Mihai Chiruță, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu și Florin-Marian Enache.

12-08-2022
08:18

Încă un echipaaj românesc în finală

Echipajul de dublu vâsle feminin (W2x), format din Simona Radiș și Ancuța Bodnar, a încheiat cursa din semifinale pe locul 1 și s-a calificat în marea finală.

În schimb, echipajul de patru vâsle feminin (W4x), compus din Emanuela-Ioana Ciotău, Cristina Druga, Iulia-Liliana Bălăucă și Patricia Cireș, a încheiat cursa de recalificare pe locul 6 și a ratat marea finală.

11-08-2022
14:00

Echipajele românești, prestații excelente în calificări

Nu mai puțin de cinci echipaje românești care au intrat joi în calificări au reușit performanța de a accede direct în finalele probelor respective, iar altele vor concura în semifinale sau în recalificări.

În proba de dublu rame feminin (W2-), Denisa Tîlvescu și Ioana Vrînceanu au încheiat cursa pe locul 1 și s-au calificat direct în Finala A. Același rezultat l-a mai reușit și echipajul de patru rame feminin (W4-), compus din Mădălina Bereș, Iuliana Buhuș, Magdalena Rusu și Amalia Bereș, care a încheiat cursa din calificări pe locul 2.

Direct în finală au mai acces Ionela Cozmiuc, câștigătoare în cursa de calificare a probei de simplu vâsle feminin categorie ușoară (LW1x) și echipajul de 8+1 feminin (W8+), compus din Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Ancuța Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Victoria-Ștefania Petreanu, care s-a impus în cursa preliminară.

Deși a încheiat pe locul 3 în calificări, echipajul de 8+1 masculin (M8+), compus din Florin Arteni, Alexandru-Cosmin Macovei, Alexandru Chioseaua, Nicu-Iulian Chelaru, Cristi-Ilie Pîrghie, Constantin Radu, Vlad Aicoboae, Constantin Adam și Adrian Munteanu, a acces direct în marea finală.

Echipajele de dublu vâsle masculin (M2x), Andrei-Sebastian Cornea și Cristian-Ionuț Cojocaru, dublu vâsle feminin (W2x), Simona Radiș și Ancuța Bodnar, dublu rame masculin (M2-), Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan, și patru vâsle masculin (M4x), Mihai Chiruță, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu și Florin-Marian Enache, vor evolua în semifinaale.

În schimb, echipajele de patru rame masculin (M4-), Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Florin Lehaci, și patru vâsle feminin (W4x), Emanuela-Ioana Ciotău, Cristina Druga, Iulia-Liliana Bălăucă și Patricia Cireș, vor intra în recalificări.

România ia startul la Campionatele Europene de canotaj de la Munchen cu 39 de sportivi, împărţiţi în 11 echipaje. Competiţia se va desfăşura între 11 şi 14 august, însă obiectivul tricolorilor nu este doar acela de a obţine cât mai multe medalii.

Campionatele Europene de canotaj de la Munchen. Elisabeta Lipă, despre obiective: “Nu există presiunea medaliilor”

Elisabeta Lipă, preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, a vorbit pentru FANATIK despre Europenele de la Munchen, spunând că această competiţie reprezintă un punct de plecare pentru Jocurile Olimpice de la Paris, obiectivul suprem:

ADVERTISEMENT

“Nu există presiunea medaliilor, înainte de orice este o competiţie în care putem să construim nişte echipe şi să ne măsurăm cu adversarii noştri pe care îi vom avea la Jocurile Olimpice.

Sunt sportivi medaliaţi în nişte probe la Jocurile Olimpice şi aici o să îi vedeţi în alte probe. Testăm, aşa fac şi adversarii noştri şi aşa vom face şi noi. Totul pentru a vedea care sunt cele mai bune opţiuni cu care să plecăm la Jocurile Olimpice.

ADVERTISEMENT

“Trebuie să vedem cum stăm în comparaţie cu adversarii noştri”

Obiectivul major este normal să fie la Paris. Ca să ajungem acolo şi să avem rezultate, trebuie să vedem cum stăm în comparaţie cu adversarii noştri. Am participat la o singură etapă de Cupă Mondială, la Lucerna. 

După un an de zile de pauză competiţională, doar cu antrenament, am beneficiat de această etapă. Am aflat nişte indicii, o să vedem ce ne aduce şi Campionatele Europene, vor urma şi Mondialele, în luna septembrie.

ADVERTISEMENT

Am mare încredere în sportivii noştri şi în echipa tehnică. Cu siguranţă că nu renunţăm la medalii, dar obiectivul primordial nu este să luăm cât mai multe medalii, ci echipele pe care le facem pentru Paris”, a spus Elisabeta Lipă pentru FANATIK.

Ce spune de postul de ministru al Sportului: “Eu am deţinut acest portofoliu în Guvernul tehnocrat, 2015-2017. Sportul nu este într-o poziţie favorabilă”

Fost ministru al Tineretului şi Sportului între 2015 şi 2017, Elisabeta Lipă este din nou în cărţi pentru funcţia de ministru, după ce scaunul lui Eduard Novak se clatină serios şi premierul Nicolae Ciucă se gândeşte să îl remanieze:

ADVERTISEMENT

“Eu am deţinut acest portofoliu în Guvernul tehnocrat, 2015-2017. Sportul nu este într-o poziţie favorabilă, dar nu aş vrea să discut aceste lucruri acum. Obiectivul meu este participarea la acest Campionat European alături de echipa numeroasă care se regăseşte aici”, a spus Elisabeta Lipă.

Lotul României, la Campionatele Europene de canotaj:

  • simplu vâsle categorie uşoară: Ionela Cozmiuc.
  • dublu rame feminin: Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu;
  • dublu rame masculin: Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan;
  • dublu vâsle feminin: Ancuţa Bodnar, Simona Radiş;
  • dublu vâsle masculin: Andrei-Sebastian Cornea, Cristian-Ionuţ Cojocaru;
  • patru rame feminin: Gianina Beleagă, Elena Logofătu, Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş;
  • patru rame masculin: Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Berariu, Florin Lehaci;
  • patru vâsle feminin: Andrada-Maria Moroşanu, Cristina Drugă, Iulia-Liliana Bălăucă, Patricia Cireş;
  • patru vâsle masculin: Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu, Marian Enache;
  • 8+1 feminin: Gianina Beleagă, Elena Logofătu, Cristina Popescu, Roxana Anghel, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu, Victoria-Ştefania Petreanu;
  • 8+1 masculin: Bogdan-Sabin Baitoc, Alexandru-Cosmin Macovei, Alexandru Chioseaua, Nicu-Iulian Chelaru, Cristi-Ilie Pîrghie, Constantin Radu, Vlad Aicoboae, Constantin Adam, Adrian Munteanu.
ADVERTISEMENT