Sport

TVR va transmite Campionatul celor 4 Continente, ultima reprezentație pentru elita non-europeană a patinajului înainte de Mondiale

Cei mai buni patinatori non-europeni se întrec în SUA, în Campionatul celor 4 Continente, competiție care va fi difuzată de TVR.
07.02.2023 | 17:55
TVR va transmite Campionatul celor 4 Continente ultima reprezentatie pentru elita noneuropeana a patinajului inainte de Mondiale
Cei mai buni patinoatori non-europeni se întrec în Campionatul celor 4 Continente. Foto: Shutterstok
ADVERTISEMENT

În final de ianuarie, elita europeană a patinajului artistic s-a reunit la Espoo, în Finlanda, pentru ediția 2023 a Campionatului European. Acum este rândul celor mai buni sportivi de pe celelalte continente să se întreacă în ultima competiție majoră înaintea Mondialelor.

Campionatul celor 4 Continente revine în SUA după patru ani

Campionatul celor 4 Continente este o competiție anuală, organizată de ISU (Uniunea Internațională de Patinaj) începând cu 1999. Întrecerea a fost gândită pentru a oferi patinatorilor care reprezintă țări non-europene o competiție similară Europenelor.

ADVERTISEMENT

De altfel, chiar numele evenimentului face referire la faptul că participanții vin din patru dintre cele cinci continente reprezentate în inelele olimpice, omițând Europa. Medaliile sunt acordate la disciplinele simplu femei, simplu bărbați, perechi și dans pe gheață.

Statistica spune că întrecerea a fost dominată de patru țări. În ordine alfabetică, Canada, China, Japonia și Statele Unite. Sportivii care reprezintă aceste națiuni au câștigat un total de 267 din cele 276 de medalii posibile.

ADVERTISEMENT

Coreea de Sud (5), Kazahstan (2), Coreea de Nord (1) și Uzbekistan (1) sunt celelalte țări care au izbutit de-a lungul timpului să obțină medalii.

Cu prilejul ediției 2023, Campionatul celor 4 Continente se reîntoarce în SUA, pentru prima dată după 2019. Iar la „Broadmoor World Arena”, din Colorado Springs, sunt așteptați patinatori din 13 țări.

ADVERTISEMENT

Canada și SUA vor participa cu echipe complete (câte trei înscrieri în fiecare dintre cele patru probe). Japonia are câte trei patinatori la feminin și masculin, două perechi la dans și una, la perechi.

”După regalul pe gheață de la Espoo, patinajul artistic revine la TVR 2 cu o nouă provocare pentru telespectatori: Campionatul celor 4 Continente. Evident, va fi un duel pe patine între sportivii din SUA, Canada, Japonia și Coreea.

ADVERTISEMENT

Dacă la masculin numărul săriturilor cvadruple reușite va face diferența între medaliați, la feminin, Isabeau Levito, copilul minune al patinajului american, va încerca să întrerupă supremația reprezentantelor Japoniei. 

În timp ce la perechi şi la dans, Miura/Kihara, respectiv Chock/Bates sunt favoriți la aur”, spune Monica Bucur. Cea care va comenta competiția, alături de Alina Alexoi.

Campionatul celor 4 Continente este ultima mare competiţie înaintea Campionatului Mondial de Patinaj Artistic. Întrecere care va avea loc în perioada 20 -26 martie, la Saitama, Japonia.

Programul transmisiunilor TVR 2

Joi, 9 februarie

  • 03:45 – program scurt masculin – direct

Vineri, 10 februarie

  • 14:30 – program scurt feminin, program scurt masculin (reluare)
  • 20:35 – program scurt perechi  – direct
  • 23:35 – program scurt-dans ritmic – direct
  • 03:00 – program liber feminin – direct

Sâmbătă 11 februarie

  • 10:00 – program scurt-dans ritmic (reluare)
  • 15:00 – program liber feminin (reluare)
  • 23:50 – program liber perechi – direct

Duminică, 12 februarie

  • 10:00 – program liber perechi (reluare)
  • 15:00 – program liber feminin, program liber masculin (reluare)
  • 22:15 – program liber dans – direct
  • 03.30 – Gala laureaților – direct
ADVERTISEMENT
Tags: