Fotbal international

Campionatul Chinei, prima întrecere din lume care se reia în plină pandemie de coronavirus

17.03.2020 | 11:06
Campionatul Chinei prima intrecere din lume care se reia in plina pandemie de coronavirus
ADVERTISEMENT

Viața din China, țara cel mai greu afectată de epidemia de coronavirus, începe treptat să-și revină la normal. Numărul infectărilor cu Covid-19 a scăzut, iar mai multe activități sociale începe să se redeschidă. Și fotbalul din China are mari șanse de a reveni pe făgașul normal, iar luna aprilie ar putea reprezenta restartul ”Sportului Rege” în această țară.

Campionatul din China se va relua luna viitoare

Conform presei engleze, primul campionat de fotbal la nivel mondial care s-ar putea relua este chiar China, acolo unde îl avem angrenat pe antrenorul român Cosmin Olăroiu (la Jiangsu Suning).

ADVERTISEMENT

Cei de la DailyMail anunță că Federația de Fotbal din China a stabilit data de 18 aprilie drept momentul în care se va juca primul meci după această perioadă.

În plină criză coronavirus, majoritatea echipelor de primă ligă din China au zburat către alte destinații pentru a pregăti, fără probleme, reluarea sezonului. Recent, acestea încep să revină în China, acolo unde situația este sun controlul autorităților.

ADVERTISEMENT
  • 80.881 de îmbolnăviri cu Covid-19 s-au semnalat în China 
  • 3.226 de oameni și-au pierdut viața în China din cauza coronavirus

Nume importante au plecat din China de teama coronavirus

În această perioadă, o serie de jucători importanți au plecat din China și au revenit în campionatele de top din Europa.

ADVERTISEMENT

Belgianul Yannick Carrasco (26 ani) a plecat de la Dalian Professional, echipa cu care avea contract pana in 2022, la Atletico.

Un alt jucător important plecat din China în iarnă a fost Odion Ighalo, ultimul transfer făcut de Manchester United. Inițial, jucătorul venit de la Shanghai Shenhua a ratat cantonamentul englezilor, fiind plasat în izolare o perioadă.

ADVERTISEMENT

China a instituit carantină de 14 zile pentru cei reveniți din țările infectate

Autoritățile din China au luat măsura plasării în carantină a tuturor celor veniți din zonele cu multe cazuri de Covid-19.

Astfel, jucătorii care au întreprins cantonamente în Europa vor fi, mai mult ca sigur, nevoiți să petreacă două săptămâni de izolare.

Campionatul Chinei, suspendat încă din ianuarie

La finalul lunii ianuarie, campionatul Chinei a fost suspendat pe termen nelimitat. Decizia a fost luată de Federația Chineză de Fotbal, care a hotărât că cea mai bună soluție este aceea de a amâna campionatul pe o perioadă nedeterminată.

Inițial, decizia era luată doar la nivelul spectatorilor, ca aceștia să nu asiste la meciuri, dar partidele să se dispute. În cele din urmă s-a revenit asupra primei decizii, pentru protecția fotbaliștilor.

Data la care China avea programată reluarea sezonului intern de fotbal era 22 februarie. Cel mai probabil, noua dată va fi 18 aprilie, la aproape două luni distanță.

ADVERTISEMENT