Campionatul European de handbal feminin 2018: clasamente, live score, rezultate! Cum arată acum cota la pariuri pentru România campioană europeană

SPECIAL FANATIK
Marian Popovici    Sorin Dumitrescu   
in Handbal
13/12/2018, 12:00
Campionatul European de handbal feminin 2018: clasamente, live score, rezultate! Cum arată acum cota la pariuri pentru România campioană europeană SPECIAL FANATIK
Festivitatea de premiere a Trofeului Carpati, desfasurata la Sala Polivalenta din Bucuresti

România abordează cu mari speranţe Campionatul European de handbal feminin din Franţa. Dar, ce şanse avem în faţa forţelor continentului? România s-a calificat în stil de mare echipă la turneul final care va avea loc între 29 noiembrie şi 16 decembrie. Elevele lui Ambros Martin au câştigat grupa de calificare din care făceau parte reuşind să încheie peste Rusia, campioana olimpică en-titre, Austria şi Portugalia.


UPDATE. S-a încheiat miercuri, 12 decembrie, faza grupelor principale. S-au jucat şase meciuri în cele două grupe principale. Iată rezultatele înregistrate: GRUPA A: Danemarca – Muntenegru 24-23, Suedia – Rusia 39-30 şi Serbia – Franţa 28-38. În GRUPA B: Spania – Norvegia 26-33, Ungaria – ROMÂNIA 31-29 şi Olanda – Germania 27-21. Merg în semifinale Rusia şi Franţa, din grupa A, Olanda şi ROMÂNIA în grupa B. Vor juca pentru locul 5 Suedia -Norvegia. Dar iată cum arată clasamentele finale în cele două grupe principale: 

Îți place NOUL FANATIK.RO? Citește AICI ȘTIREA MOMENTULUI din sport!


UPDATE: 11.12., ora 23:30. Marţi au avut loc alte două partide în cadrul grupei principale B. România a învins, după un meci foarte greu, Spania, cu 27-25 şi îi ajunge acum şi un egal în ultimul joc, împotriva Ungariei, pentru a prinde semifinalele. În al doilea meci echipa care era neînvinsă până acum, Olanda şi care ne demolase pe noi cu 29-24, a fost de nerecunoscut şi campioanele de şapte ori ale Europei, Norvegia, le-au spulberat cu un scor incredibil: 29-16! În urma acestui rezultat România a trecut pe primul loc, urmată de Olanda şi de Norvegia, dar dacă şi noi şi olandezele vom câştiga ultimele meciuri Olanda va fi pe locul 1, pentru victoria directă împotriva noastră şi noi vom termina pe locul 2. Noi putem câştiga grupa doar dacă Olanda nu bate Germania în ultimul meci şi noi învingem Ungaria.


UPDATE: 09.12, ora 23:00. Duminică, 09.12, au avut loc nu mai puţin de patru partide la turneul final al CE de handbal feminin din Franţa, faza grupelor principale. Două meciuri s-au jucat în grupa principală A şi alte două în grupa principală B. Cele din grupa A s-au disputat duminică, 24 de ore mai târziu decât au fost programate, ca urmare a faptului că la Nantes, unde se joacă grupa, mişcările de protest au avut loc chiar în apropierea locului unde se desfăşurau partidele.

În grupa A Suedia a produs o mică surpriză, reuşind să termine la egalitate cu Franţa, 21-21, în timp ce Rusia a mai făcut un pas hotărât spre semifinale: 29-25 cu Serbia. În această grupă Rusia are 3 victorii, singura cu punctaj maxim şi e urmată de Franţa, 5 puncte. În grupa B România a pierdut fără drept de apel la Olanda, 24-29, în timp ce Ungaria a câştigat cu 26-25 în faţa Germaniei. Olanda, pas enorm spre semifinale, cu trei victorii din tot atâtea jocuri, urmată de România, Ungaria şi Germania, câte patru puncte, dar România are un meci mai puţin. Clasamentele la zi în cele două grupe le putţi consulta aici.


UPDATE: 06.12. În urma excelentelor rezultate reuşite în prima fază pe grupe la turneul final al CE de handbal feminin ce se desfăşoară în aceste zile în Franţa cota României este complet diferită faţă de cea avută la începutul competiţiei. Pentru câştigarea trofeului România avea la startul întrecerii una dintre cotele cele mai mari, 26, la fel ca Serbia, fiind, de altminteri, ultimele două clasate la acest capitol.

Norvegia avea cotă 1,11 pentru a câştiga grupa D, în timp ce fetele lui Ambros Martin primseră 7. Iată că la finalul primei faze pe grupe România a terminat prima şi intră în grupa principală B cu două succese (în faţa Germaniei şi Norvegiei), iar marile favorite din Ţara Fiordurilor pleacă fără nici un punct în grupa principală B! Prin urmare şi cotele bookmakerilor la câştigarea trofeului s-au schimbat mult. Franţa e văzută drept favorită, cu cotă 3,50, urmată de Rusia, 3,75 şi ROMÂNIA, cotă 5,oo. Olanda, viitoarea noastră adversară are cotă 7, iar Norvegia are acum cota 9,00.

Iată şi programul grupei principale B

Vineri, 7 decembrie

Spania – Germania (ora 19:00)

Ungaria – Norvegia (ora 22:00)

Duminică, 9 decembrie

Ungaria – Germania (ora 16:00)

ROMÂNIA – OLANDA (ora 19:00)

Marţi, 11 decembrie

ROMÂNIA – SPANIA (ora 19:00)

Olanda – Norvegia (ora 22:00)

Miercuri, 12 decembrie

Spania – Norvegia (ora 16:45)

ROMÂNIA – UNGARIA (ora 19:00)

Olanda – Germania (ora 22:00)

În clasamentul celor două grupe doar trei echipe au punctaj maxim: Rusia în grupa A şi România şi Olanda în grupa B. Cu 0 puncte încep  grupele principale Muntenegru în grupa A, Spania şi Norvegia în grupa B, echipe care au astfel şanse mici să mai poată prinde semifinalele. Singura care ar avea o şansă, cu condiţia să joace la capacitate maximă ar fi Norvegia, care poate bate Spania, Ungaria şi Olanda.

Tricolorele au avut un singur eşec în calificări, 25-30, în deplasare, cu rusoaicele. Dar revanşa a venit la retur când s-a încheiat 26-25 într-un meci de un mare dramatism, disputat la Cluj. România s-a calificat pentru a 11-a oară din 12 ediţii la Campionatul European, care se va disputa de această dată în Franţa, în fieful campioanei mondiale.

Meciul de handbal feminin dintre Romania A si Romania B din cadrul Trofeului Carpati, disputat la Sala Polivalenta din Bucuresti, sambata, 24 noiembrie 2018

Campionatul European de handbal feminin 2018: clasamente, live score, rezultate! Debut de Ziua Naţională, în anul Centenarului, împotriva „coşmarului”

Competiţia se va desfăşura între 29 noiembrie şi 16 decembrie şi adună la start cele mai bune 16 formaţii din Europa. România este repartizată în grupa D, iar debutul este programat fix pe 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, în anul în care sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Adversarul este Cehia, echipă care ne-a produs multe coşmaruri în urmă cu un an, la Campionatul Mondial din Germania. Atunci, cehoaicele au reuşit să învingă România în optimile de finală cu 28-27, furnizând una dintre cele mai mari surprize ale competiţiei.

România câştigase grupa A şi era mare favorită la calificarea în sferturi împotriva ocupantei poziţiei a 4-a în grupa B. Dar, acea înfrângere în ultima secundă a compromis parcursul foarte bun al echipei lui Ambros Martin şi toate visele pentru o medalie la CM au fost spulberate încă din faza optimilor de finală. Şi de această dată, România este favorită. Cristina Neagu (foto jos) & compania vor revanşa şi au prima şansă în această confruntare.

Festivitatea de premiere a Trofeului Carpati, desfasurata la Sala Polivalenta din Bucuresti, sambata, 24 noiembrie 2018. © FOTO: Sabin Malisevschi / Sport Pictures
Festivitatea de premiere a Trofeului Carpati, desfasurata la Sala Polivalenta din Bucuresti

Grupă accesibilă, deşi întâlnim Norvegia

Grupa D de la Campionatul European o are ca favorită pe Norvegia. Chiar şi aşa nu este o grupă foarte rea pentru România. Tricolorele au a doua şansă, fiind mai bine cotate decât Germania şi Cehia. Elevele lui Ambros Martin au şi programul de partea lor, primele două meciuri fiind împotriva Cehiei şi Germaniei. Şocul grupei va fi ultima confruntare: Norvegia – România. Neagu&co. pot să îşi intre în ritm până la ora marelui meci cu nordicele. Cu un moral bun dat de două victorii şi o organizare exemplară, România are şanse şi în faţa „balaurului” nordic. Norvegia este şi principala favorită la cucerirea trofeului. Nordicele au dominat handbalul feminin mondial în ultimul deceniu, având un palmares incredibil.

Echipa pregătită de Thorir Hergeirsson a câştigat două titluri olimpice, două titluri mondiale şi patru titluri europene în ultimii 10 ani. Este şi campioana europeană en-titre după titlul câştigat în Suedia. Dar, România are o echipă mai bine cotată decât celelalte adversare ale grupei: Germania şi Cehia. Dacă echipa lui Ambros Martin se va califica în grupele principale cu victorii împotriva adversarelor mai slab cotate, suntem în grafic. Toate meciurile din grupa D de la Euro se vor disputa la Brest.

Programul grupei D:
1 decembrie:
Norvegia – Germania (16:00)
România – Cehia (19:00)
3 decembrie:
Germania – România (19:00)
Cehia – Norvegia (22:00)
5 decembrie:
Germania – Cehia (19:00)
Norvegia – România (22:00)

Cote la câştigarea grupei:
1. Norvegia 1,11
2. România 7,00
3. Germania 12,00
4. Cehia 51,00

Format diferit faţă de Campionatul Mondial

Campionatul European de handbal are un format diferit de desfăşurare faţă de CM. Dacă la Mondiale se califică primele 4 echipe clasate în grupă şi urmează imediat play-off-ul cu optimi, sferturi, semifinale şi finală, la Europene sistemul este diferit. Se califică primele 3 din grupă şi apoi se formează 2 grupe principale. Acestea din urmă vor avea câte 6 echipe din care doar primele două vor merge mai departe, în semifinale, iar locurile 3 vor juca în meci direct pentru locurile 5-6. Acest sistem presupune o abordare diferită din partea antrenorilor.

La Campionatul Mondial, odată obţinută calificarea de pe o anumită poziţie, antrenorii îşi mai permiteau să experimenteze şi să odinhească jucătoarele de valoare. Însă, în acest format cu grupe principale, fiecare meci este important şi trebuie jucat la victorie pentru că în faza a doua a competiţiei echipa merge cu punctele obţinute împotriva adversarelor calificate din faza grupelor. Strict pe hârtie, România are în acest moment şanse bune să obţină 4 puncte în grupa D (victorii cu Germania şi Cehia, probabil înfrângere cu Norvegia).

Ambros Martin in timpul meciului de handbal Romania – Austria din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial din 2017, in Arena Toni Alexe, Oradea

Asta înseamnă că, probabil, România se califică în grupa principală cu 2 puncte (pentru că una dintre echipe va fi eliminată şi nu se vor contabiliza şi acele puncte). În grupa principală, tricolorele vor mai disputa încă 3 meciuri împotriva echipelor calificate din grupa C, din care fac parte: Ungaria, Spania, Olanda şi Croaţia.

Lotul României: Cristina Neagu, cea în care ne punem toate speranţele

Au fost puţine surprize în lotul de 17 jucătoare convocat de Ambros Martin pentru Campionatul European din Franţa. Antrenorul spaniol rămâne fidel unei selecţii cu 2 portari: Yulia Dumanska şi Denisa Dedu. Desigur, marea vedetă a lotului este Cristina Neagu, toate speranţele pentru un rezultat important.

Portari: Denisa Dedu (Siofok), Yuliya Dumanska (SCM Râmnicu Vâlcea)

Extreme dreapta: Laura Chiper (Corona Braşov), Aneta Udriştioiu (CSM Bucureşti),

Extreme stânga: Valentina Ardean Elisei (CS Gloria Bistriţa), Elena Florică (SCM Râmnicu Vâlcea)

Interi dreapta: Ana-Maria Dragut (Kisvardai KC), Melinda Geiger (Siofok), 

Centri: Eliza Buceschi (Corona Braşov), Cristina Laslo (Buducnost Podgorica), Mădălina Zamfirescu (Debrecen)

Inter stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Gabriela Perianu (Siofok), Anca Polocoşer (Minaur Baia Mare)

Pivoţi: Raluca Băcăoanu (SCM Râmnicu Vâlcea), Crina Pintea (Issy Paris), Daniela Raţiu (Gloria Bistriţa)

Cristina Neagu in timpul meciului de handbal Romania - Austria din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial din 2017, in Arena Toni Alexe, Oradea,
Cristina Neagu in timpul meciului de handbal Romania – Austria din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial din 2017, in Arena Toni Alexe, Oradea,

De la Brest, până la Paris

Campionatul European de handbal din Franţa se va desfăşura pe 5 arene. Grupele se vor disputa la Nantes, Nancy, Montbeliard şi Brest. România îşi va începe aventura la Brest, pe Brest Arena, acolo unde se vor desfăşura toate meciurile din grupa D. Dacă se vor califica în grupele principale, Neagu&co. se mută la Nancy. Final Four-ul Campionatului European se va desfăşura la Paris, AccorHotels Arena, cu o capacitate de 15.603 locuri.

Arenele de la Euro 2018:
Paris: AccorHotels Arena – 15.603 locuri
Nantes: Hall XXL – 12.000 locuri
Montbeliard: Axone – 6400 locuri
Nancy: Palais des Sports Jean Weille – 6000 locuri
Brest: BrestArena – 4500 locuri

Norvegia, mare favorită. România, în top 10

La casele de pariuri, Norvegia este considerată marea favorită a competiţiei. Este şi normal, în condiţiile în care nordicele au obţinut 6 medalii de aur şi 2 de argint la ultimele 8 ediţii. Campioana mondială en-titre şi gazda acestui turneu, Franţa, este cotată cu a doua şansă, în timp ce Rusia, echipa care a încheiat sub România grupa de calificare este a 3-a favorită. Echipa lui Ambros Martin nu este văzută printre favoritele la aur de către bookmakeri, având abia a 9-a şansă dintre cele 16 echipe.

Cotele la câştigarea trofeului:
1. Norvagia 2,75
2. Franţa 3,50
3. Rusia 8,50
4. Olanda 10,00
5. Danemarca 17,00
6. Suedia 17,00
7. Muntenegru 25,00
8. Spania 25,00
9. România 26,00
10. Serbia 26,00

  • 1 decembrie 2018 este ziua în care România va debuta la CE de handbal
  • 26,00 este cota ca România să obţină medalia de aur la CE de handbal
  • 3 este locul cel mai bun ocupat de România la CE de handbal în istoria recentă (2010)

“Familia are emoţii mai mari decât mine în timpul meciurilor”, Cristina Neagu

„Lumea n-ar trebui să se aștepte la minuni, nu am venit cu o baghetă magică. Vom lupta, dar nu putem garanta un succes”, Ambros Martin

Campionatul European de handbal feminin 2018: clasamente, live score, rezultate vor fi disponibile în timp real cu FANATIK.RO 

Îți place NOUL FANATIK.RO? Citește AICI ȘTIREA MOMENTULUI din sport!
Închide ×

FANATIK.RO utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea si în activitatea curentă a FANATIK.RO cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie.
Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Am înțeles