Campionatul European de Handbal, în pericol? Anunțul lui Alexandru Dedu: “Sunt multe probleme”. Exclusiv

EXCLUSIV FANATIK
Marian Popovici   
în Handbal
22/10/2020, 16:05
Campionatul European de Handbal, în pericol? Anunțul lui Alexandru Dedu: “Sunt multe probleme”. Exclusiv EXCLUSIV FANATIK
Campionatul European de Handbal, în pericol Anunțul lui Alexandru Dedu Sunt multe probleme. Sursa: sportpictures.ro

Campionatul European de Handbal este pus în pericol din cauza pandemiei de coronavirus. Turneul final este programat să se dispute în Norvegia și Danemarca în intervalul 3-20 decembrie.

Însă, organizarea acestui turneu final este o corvoadă, în condiții de pandemie și există și posibilitatea ca acest turneu final să nu se mai dispute. Este adevărat, în acest moment, șansele de anulare sunt mici, turneul fiind programat.

România face parte din grupa D la Campionatul European și va avea meciuri dificile împotriva Norvegiei, Germaniei și Poloniei. Confruntările echipei noastre sunt programate la Trondheim. De altfel, norvegienii au anunțat deja că au renunțat la celelalte orașe gazdă, Oslo și Stavanger, iar toate meciurile vor fi programate în arena Spektrum din Trondheim.

Campionatul European de Handbal, în pericol?

Președintele FRH, Alexandru Dedu, a vorbit pentru FANATIK despre acest turneu final, spunând că în acest moment sunt foarte multe probleme, însă competiția este programată. Dar, nu se știe nimic pe viitor:

“Este o efervescență apropo de acest Campionat European. Sunt multe probleme, foarte multe probleme de rezolvat. Ceea ce pot eu să vă spun în momentul de față că este probabil să se țină.

“În momentul de față se ține: Nu știu ce va fi peste două luni”

Ni s-a trimis un protocol cu regulile sanitare, care cuprinde testări din trei în trei zile, mai multe lucruri. Dar, Campionatul European în momentul de față, repet, în momentul de față, se va ține. Nu știu ce va fi peste două luni”, a explicat Dedu pentru FANATIK.

Danemarca a păstrat arenele inițiale Jyske Bank Boxen din Herning (15.000 de locuri), Arena Nord din Frederikshavn ( 2,800 de locuri) și Stavanger Idrettshall (7000 de locuri). Cu toate acestea, cel mai probabil, vor avea acces un număr limitat de fani.

Biletele pentru turneul final, puse la vânzare

În Danemarca sunt permise adunări de maximum 500 de oameni, în timp ce în Norvegia numărul maxim permis de fani este de 200. Organizatorii speră să convingă autoritățile să lase un număr mai mare de fani în tribune.

Biletele sunt la vânzare, iar dacă meciurile vor avea loc cu o asistență redusă, spectatorii care nu vor putea avea acces în arenă își vor primi banii înapoi. Totul depinde de cum va evolua pandemia în continuare.

Norvegia are în total 16,964 și 279 de decese. Se înregistrează aproximativ 200 de cazuri zilnice în această perioadă. În Danemarca s-au înregistrat 37,763 de cazuri COVID-19, 694 de decese și 630 de cazuri zilnic.

  • 4 este locul ocupat de România la ultimul turneu final european
  • 16 echipe participă la Campionatul European

 

 

Închide ×