S-a stabilit cine transmite Nations League, noua competiţie UEFA!

Marian Popovici   
în Stiri sportive
25/08/2017, 09:52
S-a stabilit cine transmite Nations League, noua competiţie UEFA! GALERIE FOTO

UPDATE, ora 09:39 / ProTV a mai anunţat o lovitură după cce a reuşit să obţină drepturile tv pentru preliminariile CE 2020, CM 2022 şi toate meciurile de la Campionatul European din 2020. Postul va transmite şi noua competiţie UEFA, Nations League, care va debuta în anul 2018. 

Nations League va înlocui meciurile amicale cu meciuri cu miză prin care echipele naţionale vor putea obţine calificări la turneele finale, dacă nu au reuşit să le obţină deja din preliminarii. Vor participa 55 de naţiuni, împărţite în 4 serii.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Scroll pe aplicaţie pentru a vedea toate meciurile de azi

Ediţia de debut va fi în 2018, iar câştigătoarele celor 4 serii îşi asigură calificarea la Euro 2020. România este în seria a 3-a în acest moment.

Seria A (4 grupe de câte 3)
Germania, Portugalia, Belgia, Spania, Franţa, Elveţia, Italia, Anglia, Polonia, Croaţia, Islanda, Suedia

Seria B B (4 grupe de cate 3)
Slovacia, Rusia, Olanda, Ucraina, Bosnia, Austria, Irlanda, Irlanda de Nord, Turcia, Ţara Galilor, Cehia, Slovenia

Seria C (1 grupă de 3, 3 grupe de 4)
Ungaria, Danemarca, Grecia, Albania, România, Serbia, Muntenegru, Israel, Scoţia, Bulgaria, Norvegia, Cipru, Lituania, Azerbaijan, Belarus

Seria D (4 grupe de câte 4)
Finlanda, Estonia, Armenia, Georgia, Feroe, Letonia, Macedonia, Moldova, Kazakhstan, Luxemburg, Andorra, Lichtenstein, Malta, Kosovo, San Marino, Gibraltar


ProTV a câştigat lupta cu TVR şi va transmite meciurile oficiale ale României din preliminariile pentru Campionatul European din 2018. Postul din “Pache Protopopescu” a achiziţionat şi drepturie TV pentru toate meciurile de la Euro 2020, dar şi meciurile din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022.

La Campionatul Mondial din 2020, România va găzdui trei meciuri din faza grupelor şi o partidă din optimile de finală. Dacă România se va califica la turneul final, va juca şi pe “Arena Naţională”. Este singurul Campionat European care se dispută pe stadioane din tot continentul, Bucureştiul unul dintre cele 13 oraşe care găzduiesc meciuri. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Scroll pe aplicaţie pentru a vedea toate meciurile de azi

CM din 2018 se vede la TVR

Campionatul European la TV. Pe lângă drepturile pentru preliminariile CE din 2018 şi toate meciurile de la Campionatul European din 2018, ProTV va transmite meciurile României din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022, care se va disputa în Qatar.

Campionatul European Televizare. ProTV a transmis şi meciurile României de la Euro 2016, însă atunci Dolcesport avea drepturile pentru toate meciurile. Campionatul Mondial din 2018 se va vedea pe TVR. Cel mai probabil şi Campionatul Mondial din 2022 va fi transmis tot de Televiziunea Română.

Închide ×