Fotbal international

Campionatul HIGH. NFL ar putea să lase sportivii să se DROGHEZE!

Cuvîntul „drogat” este unul extrem de dur, ar fi prea mult ca să-l asociem cu vreun sportiv, cu toate că există oameni din sport care au abuzat de narcotice. Chiar şi unii jucători...
03.12.2016 | 00:07
Campionatul HIGH NFL ar putea sa lase sportivii sa se DROGHEZE

Cuvîntul „drogat” este unul extrem de dur, ar fi prea mult ca să-l asociem cu vreun sportiv, cu toate că există oameni din sport care au abuzat de narcotice. Chiar şi unii jucători profesionişti din NFL au folosit marijuana, cocaină, ecstasy sau alte forme de substanţe interzise.

Ceea ce se pregăteşte în fotbalul american deschide o discuţie aprinsă cu argumente pro şi contra: legalizarea marijuanei! Scopul este unul medicinal. Unii dintre sportivi iau foarte multe medicamente împotriva durerilor crunte de cap pe care le au. Poate mulţi dintre voi aţi văzut filmul „Trauma” („Concussion”) din 2015, cu Will Smith. Acesta prezintă adevărul despre Encefalopatia Traumatică Cronică.

Majoritatea jucătorilor din NFL, nu mai vorbim de cei retraşi, suferă de această maladie! Studiile au arătat că marijuana este un remediu mult mai sănătos pentru sportivi decît medicamentele anti-durere! Din acest motiv, 71% dintre jucătorii din NFL sînt de acord cu legalizarea marijuanei în Statele Unite, conform unui sonaj realizat de ESPN.

„Colegii luau analgezice cu pumnul”

Chiar dacă este o substanţă interzisă şi poţi fi suspendat 2 ani din NFL dacă foloseşti marijuana, foarte mulţi sportivi o fac! Conform celor de la ESPN, 84% dintre fotbalişti au folosit la un moment dat, în perioada în care erau jucători profesionişti, acest drog. Scopul n-a fost unul recreaţional, ci unul terapeutic.

Marijuana scade inflamaţia creierului şi ajută la îndepărtarea durerii. Ricky Williams, unul dintre cei mai buni jucători ai lui Miami Dolphins, a fost suspendat între 2003 şi 2005 pentru consumul de marijuana. „Într-o zi stăteam în vestiar şi vedeam coechipierii cum luau analgezice cu pumnul. Mi-am spus că aceste medicamente nu ne ajută pe termen lung şi că trebuie să existe o alternativă, aşa că am consumat marijuana”, a spus fostul sportiv, care acum încearcă să convingă NFL să legalizeze marijuana.

S-a dovenit că marijuana protejează creierul în cazul loviturilor, ajută la durere şi stopează inflamaţia. În ciuda acestor dovezi irefutabile din partea medicilor, şefii din NFL sînt împotriva legalizării „ierbii”.

Războiul dintre alcool şi stupefiante

Motivul din spatele acestui refuz ascunde lupta unor ticăloşi, ahtiaţi după bani, interesaţi numai să se îmbogăţească! Oligarhii care se află în spatele industriei alcoolului din Statele Unite nici nu vor să audă de legalizarea marijuanei. La fel cum „petroliştii” se războiesc să nu permită maşinilor electrice să ia cu asalt străzile lumii.

NFL nu vrea să audă de marijuana din cauza unui contract baban cu „Bud Light”, o marcă de bere din Statele Unite. Contractul durează pînă în 2022 şi aduce în conturile societăţii care patronează NFL suma de 1,4 miliarde de dolari! Iar legalizarea acestui stupefiant ar scădea drastic consumul de alcool în Statele Unite, ceea ce înseamnă mai puţini bani pentru industria „spirtoaselor”. Care nu vrea să rămînă „never”… stupefiată!

„În ultimii 18 ani am suferit multe traumatisme la cap. Deja am creierul afectat de aceste lovituri! Am CTE (n.a. – Encefalopatie Traumatică Cronică)? Sper că nu, dar peste 90% dintre creierele foştilor jucători din NFL care au fost examinate au arătat semne de această boală. Sînt terifiat! Am văzut un documentar despre o fetiţă care primea ulei de canabis pentru a-i trata epilepsia. S-a simţit bine peste noapte… Apoi, am început să mă documentez şi am aflat că marijuana este o modalitate de a scăpa de durerile incredibile de cap”  (Derrick Morgan, Tennessee Titans)

60% dintre americani doresc să fie legalizată marijuana
58% dintre jucătorii din NFL au fost la un moment dat dependenţi de analgezice
46% dintre actualii jucători din NFL iau în fiecare zi medicamente împotriva durerii
80.000 de dolari a donat Eugene Monroe, fostul jucător al lui Baltimore Ravens, pentru a determina dacă marijuana ajută fotbaliştii care suferă de CTE

SPORTIVI CELEBRI care au fost prinşi drogaţi:
* Adrian Mutu (fotbalist, cocaină)
* Diego Maradona (fotbalist, cocaină)
* Mark Bosnich (fotbalist, cocaină)
* Martina Hinghis (jucătoare de tenis, cocaină)