News

Campionatul Mondial de schi se mută în Finlanda, la Lahti, până pe 5 martie

Campionatul de Schi 2017 s-a mutat în Finlanda, la Lahti, începând de miercuri, când s-au desfăşurat două curse de calificare de Cross Country. Tot miercuri a avut loc şi Ceremonia de...
23.02.2017 | 00:09
Campionatul Mondial de schi se mută în Finlanda, la Lahti, până pe 5 martie

Campionatul de Schi 2017 s-a mutat în Finlanda, la Lahti, începând de miercuri, când s-au desfăşurat două curse de calificare de Cross Country. Tot miercuri a avut loc şi Ceremonia de Deschidere a competiţiei care se va desfăşura până pe 5 martie.

Campionatul Mondial de Schi va organiza la Lahti 12 curse de Cross Country, plus 5 curse cu medalii la Combinata Nordică, dar şi cursele de 50 de kilometri care vor încheia competiţia. Se vor acorda, în total, 21 de medalii de aur.

Preşedintele FIS, Gian-Franco Kasper a fost prezent la Ceremonia de Deschidere, care a coincis şi cu o sărbătoare importantă pentru Finlanda, celebrarea a 100 de ani de independenţă.

Descoperă noul Audi Q2

61 de naţionale iau parte la actuala ediţie a Campionatului Mondial de la Lahti, iar echipa Norvegiei este cea mai numeroasă, cu nu mai puţin de 41 de sportivi. Tonga, ţară aflată la 16.000 de kilometri distanţă de Finlanda, este cea mai îndepătată dintre ţările prezente. 683 de sportivi vor concura la actuala ediţie.

“Lahti are o tradiţie atât de bogată în sporturi de iarnă şi organizează această competiţie pentru a şaptea oară. Acest lucru vorbeşte de la sine despre pasiunea acestei ţări, acestei regiuni, pentru schi. Organizatorii au lucrat zi şi noapte pentru a crea cele mai bune condiţii”, a declarat Gian-Franco Kasper, preşedintele FIS.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri