Sporturi

Campionatul Mondial de Snooker 2021. Mark Selby câștigă al patrulea trofeu! Finală pasionantă cu Shaun Murphy

03.05.2021 | 23:30
Campionatul Mondial de Snooker 2021 Mark Selby castiga al patrulea trofeu Finala pasionanta cu Shaun Murphy
Campionatul Mondial de Snooker 2021. Mark Selby câștigă al patrulea trofeu! Finală pasionantă cu Shaun Murphy
ADVERTISEMENT

Campionatul Mondial de Snooker a fost câștigat de Mark Selby. Este al patrulea titlu mondial din cariera englezului care l-a învins pe Shaun Murphy cu scorul de 18-15. “Magicianul” se află la a treia finală de Campionat Mondial pierdută din cele patru disputate. 


UPDATE, 3 mai, ora 00:15. Mark Selby este noul campion mondial de snooker. A trecut cu scorul de 18-15 de Shaun Murphy după o finală pasionantă. Pentru jucătorul din Leicester este al patrulea titlu mondial după cele din 2013, 2016 și 2017. 

ADVERTISEMENT

Shaun Murphy: “Este un adversar de granit. Îl cunosc de când avea 9 ani. A intrat în modul super hard și m-a distrus încă de aseară. S-a făcut diferența la acel 10-7. A fost dificilă viața pentru toată lumea în ultimele 12 luni. Vreau să transmit un mesaj tuturor fanilor care au cumpărat bilete și au venit aici în ultimele 17 zile. Sportul nu există fără fani și suntem încântați că am avut din nou fani, că a fost sala plină. A fost un an foarte dificil pentru mine, dar fanii m-au ajutat să revin

Mark Selby: “Este incredibil. De fiecare dată când am ajuns în finala Campionatului Mondial am dat totul. A fost un vis să câștig. Shaun a jucat fantastic, este un mare ambasador al sportului nostru. Sunt convins că va rămâne la un nivel foarte înalt și în următorii ani. Am avut o perioadă cenușie, familia mea știe prin ce-am trecut. Am fost la un singur joc de finală anul trecut. Diferența față de Judd Trump este deocamdată mare, dar obiectivul meu este să revin pe locul 1” 

ADVERTISEMENT

UPDATE, 3 mai, ora 09:40. Mark Selby și-a luat avans în finalul celei de a doua sesiuni din confruntarea cu Shaun Murphy. “Magicianul” a condus cu 5-3 după prima manșă, dar Selby a revenit puternic în sesiunea de seară, pe care și-a adjudecat-o cu 7-2. Înaintea zilei decisive, Selby conduce cu 10-7.

Luni vor avea loc ultimele două sesiuni ale finalei Campionatului Mondial. De la ora 15:00 va avea loc sesiunea cu numărul 3, iar sesiunea decisivă este programată seara, de la ora 21:00. Câștigă jucătorul care ajunge la 18 frame-uri.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 2 mai, ora 15:00. Mark Selby şi Shaun Murphy sunt finaliştii ediţiei 2021 a Campionatului Mondial de la Crucible. Cei doi au trecut prin mari emoţii în semifinale, însă vor lupta pentru marele trofeu. Selby l-a învins pe Stuart Bingham cu 17-15, în timp ce Shaun Murphy s-a impus cu 17-12 în faţa lui Kyren Wilson după ce a câştigat 13 din ultimele 15 frame-uri disputate.

Finala se va disputa pe patru sesiuni, disputate în două zile. Se joacă în sistemul cel mai bun din 35 de frame-uri, primul la 18:

ADVERTISEMENT

Duminică, 2 mai: 

  • Sesiunea 1: 15:00
  • Sesiunea 2: 21:00

Luni, 3 mai: 

  • Sesiunea 3: 15:00
  • Sesiunea 4: 21:00 

 


UPDATE, 29 aprilie, ora 15:36. Judd Trump a părăsit competiția și înainte de semifinale Mark Selby este principalul favorit la trofeu. Se va juca la o singură masă la Crucible, iar ceilalți semifinaliști sunt Stuart Bingham, Kyren Wilson și Shaun Murphy.

Tabloul semifinalelor: 

  • Mark Selby – Stuart Bingham
  • Kyren Wilson – Shaum Murphy

Rezultatele din sferturi: 

  • Anthony McGill – Stuart Bingham 12-13
  • Mark Williams – Mark Selby 3-13
  • Neil Robertson – Kyren Wilson 8-13
  • Judd Trump – Shaun Murphy 11-13

UPDATE, 26 aprilie, ora 23:21. Mark Selby şi Shaun Murphy sunt ultimii doi sfertfinalişti de la Campionatul Mondial de Snooker. Cei doi au tranşat disputele lor cu acelaşi scor: 13-7 împotriva lui Mark Allen, respectiv Yan Bingtao.

Tabloul sferturilor: 

  • Anthony McGill – Stuart Bingham
  • Mark Williams – Mark Selby
  • Neil Robertson – Kyren Wilson
  • Judd Trump – Shaun Murphy

UPDATE, 26 aprilie, ora 20:35. Tabloul sferturilor de finală de la Crucible este aproape cristalizat. Au mai rămas de disputat sesiunile decisive din meciurile: Mark Selby – Mark Allen 9-6, respectiv Shaun Murphy – Yan Bingtao 10-6.

Rezultatele din optimi: 

Tabloul sferturilor: 

  • Anthony McGill – Stuart Bingham
  • Mark Williams – Selby/Allen
  • Neil Robertson – Kyren Wilson
  • Judd Trump – Murphy/Bingtao

UPDATE, 23 aprilie, ora 00:26. Ronnie O’Sullivan a fost eliminat în optimile de finală de Anthony McGill. Deși “Racheta” a avut o revenire de senzație de la 6-10 la 12-11, McGill s-a adunat și a câștigat ultimele două frame-uri ale meciului. Anthony McGill merge în sferturile de finală după 13-12 cu Ronnie.


UPDATE, 23 aprilie, ora 14:15. Ronnie O’Sullivan este aproape de eliminarea de la Crucible. Campionul en-titre este condus după două sesiuni de Anthony McGill cu scorul de 10-6, după ce în prima sesiune scorul a fost egal, 4-4. Scoțianul mai are nevoie doar de trei frame-uri pentru a-l elimina pe unul dintre principalii favoriți la victorie.

Ronnie O’Sullivan a început mizerabil sesiunea a doua pierzând primele patru jocuri. Până la finalul sesiunii nu a putut decât să limiteze proporțiile scorului, iar scoțianul are un avans de patru jocuri înainte de sesiunea finală a meciului care va avea loc vineri seara, de la ora 21:00.


UPDATE, 22 aprilie, ora 23:02. S-au încheiat meciurile din prima rundă de la Campionatul Mondial de Snooker. Favoriții s-au calificat incorpore în optimile de finală, excepția fiind Stephen Maguire, eliminat de Jamie Jones. În turul doi, Ronnie O’Sullivan este ținut în șah de Anthony McGill, 4-4 după prima sesiune.

Rezultatele din prima rundă: 

Campionatul Mondial de Snooker 2021. S-a stabilit tabloul optimilor la Crucible! Ronnie, ținut în șah
Campionatul Mondial de Snooker 2021. S-a stabilit tabloul optimilor la Crucible! Ronnie, ținut în șah

Tabloul optimilor:  

Campionatul Mondial de Snooker 2021. S-a stabilit tabloul optimilor la Crucible! Ronnie, ținut în șah
Campionatul Mondial de Snooker 2021. S-a stabilit tabloul optimilor la Crucible! Ronnie, ținut în șah

UPDATE, 19 aprilie, ora 23:23. Yan Bingtao, David Gilbert, James Jones, Neil Robertson şi Anthony McGill au făcut pasul în optimile de finală. McGill îl va întâlni pe Ronnie O’Sullivan.

Rezultatele de la Crucible:

  • Yan Bingtao – Martin Gould 10-6
  • David Gilbert – Chris Wakelin 10-4
  • Stephen Maguire – James Jones 4-10
  • Neil Robertson – Liang Wenbo 10-3
  • Anthony McGill – Ricky Walden 10-7

UPDATE, 18 aprilie, ora 12:14. Ronnie O’Sullivan s-a calificat în turul doi la Campionatul Mondial de Snooker de la Crucible. Englezul a trecut fără mari emoții de Marc Joyce cu 10-4, însă a dezvăluit că a fost acostat într-un restaurant din centrul orașului Sheffield de un fan aflat sub influența băuturilor alcoolice spunând că își va reduce ieșirile pentru a nu contracta virusul:

„Nouăzeci și nouă la sută din oameni sunt de treabă, dar mereu există unul ceva mai amețit care face probleme. Era aglomerat și acest tip a fost un coșmar. Era supărat și a venit la mine și i-am zis să stea la distanță. Ce poți face? Trebuie să stau departe, fiindcă ar fi păcat să ajung în sferturi și să fiu eliminat fiindcă am testat pozitiv la COVID”, a spus Ronnie.

Rezultatele primei zile:

  • Ronnie O’Sullivan – Marc Joyce 10-4
  • Neil Robertson – Liang Wenbo 6-3;
  • Stephen Maguire- Jamie Jones 4-5;
  • David Gilbert – Chris Wakelin 7-2;
  • Yan Bingtao – Martin Gould 4-4.

Campionatul Mondial de Snooker 2021. Ronnie O’Sullivan poate să îl egaleze pe Stephen Hendry

Toți ochii vor fi ațintiți asupra lui Ronnie O’Sullivan. Englezul a câștigat al șaselea titlu în luna august 2020, când s-a ținut Campionatul Mondial, din cauza pandemiei de coronavirus. “Racheta” a trecut în finală fără mari emoții de Kyren Wilson, scor 18-8.

Englezul va deschide balul sâmbătă, de la ora 12:00, împotriva lui Mark Joyce, în primul meci de la Campionatul Mondial. În mod tradițional, câștigătorul ediției anterioare deschide turneul următor.

Stephen Hendry a revenit în competiții în acest sezon, însă “The Golden Boy” a pierdut în calificări și nu s-a calificat pe tabloul de concurs. În total, au luat startul 128 de jucători în calificări, 16 dintre ei s-au calificat pe tabloul principal, alături de Top 16 din clasamentul mondial.

Campionatul Mondial de Snooker 2021. Ronnie O'Sullivan, față în față cu istoria! Totul despre competiția de la Crucible
Campionatul Mondial de Snooker 2021. Ronnie O’Sullivan, câștigător în 2020

Judd Trump, principalul favorit al competiției! Câștigătorul ia 500.000 de lire sterline

Fondul de premiere al acestei ediții a Campionatului Mondial de la Crucible este de 2,395,000 lire sterline. Câștigătorul va încasa 500.000 de lire sterline, în timp ce break-ul maxim este recompensat cu 40.000 de lire, la care se mai adaugă 15.000 de lire, premiul pentru cel mai mare break.

În prima rundă se va juca în formatul, cel mai bun din 19 frame-uri, apoi în optimi și sferturi, 25 de frame-uri, în semifinale 33 de frame-uri, iar ultimul act se va desfășura după sistemul cel mai bun în 35 de frame-uri, primul la 18.

Ronnie O’Sullivan caută al 7-lea titlu mondial al carierei, însă nu este principalul favorit. Judd Trump este liderul mondial și este cotat la pariuri cu prima șansă în turneul de la Crucible. Printre favoriți îi regăsim și pe Neil Robertson, John Higgins sau Mark Selby.

Cote la pariuri:

  1. Judd Trump – 3,75
  2. Ronnie O’Sullivan – 5,00
  3. Neil Robertson – 6,00
  4. John Higgins – 9,00
  5. Mark Selby – 10,00
  6. Kyren Wilson – 21,00
  7. Yan Bingtao – 26,00
  8. Mark Allen – 29,00
  9. Barry Hawkins – 29,00
  10. Ding Junhui – 34,00

Publicul va fi în tribună! Finala se desfășoară cu sala plină

Campionatul Mondial de Snooker se va desfășura cu public. Pentru prima parte a competiției va fi un grad de ocupare de 33% din capacitatea teatrului Crucible și gradual, accesul publicului va fi permis și mai mult pe parcursul competiției ca finala să se poată desfășura la capacitatea maximă. Fanii trebuie să aducă un test negativ pentru a putea intra.

Tabloul competiției:

Tabloul de la Crucible
Tabloul de la Crucible

Toată acțiunea de la Campionatul Mondial de Snooker poate fi urmărită pe FANATIK. Informații și scoruri în timp real, declarații după meciuri și cele mai tari lovituri le găsiți aici. 

  • 6 titluri are Ronnie O’Sullivan 
  • 2,395,000 de lire sterline este fondul de premiere pentru Campionatul Mondial din 2021

 

ADVERTISEMENT