Fotbal international

VIDEO. Campionatul Mondial de Snooker. Ronnie O’Sullivan, în sferturile de finală! Vezi lovitura turneului

CAMPIONATUL MONDIAL DE SNOOKER LIVE VIDEO. UPDATE, 22 aprilie, ora 13:10 / Ronnie O'Sullivan s-a calificat în sferturile de finală după ce l-a învins pe Shaun Murphy cu 13-7. Englezul va evolua...
22.04.2017 | 13:12
VIDEO Campionatul Mondial de Snooker Ronnie OSullivan in sferturile de finala Vezi lovitura turneului

CAMPIONATUL MONDIAL DE SNOOKER LIVE VIDEO. UPDATE, 22 aprilie, ora 13:10 / Ronnie O’Sullivan s-a calificat în sferturile de finală după ce l-a învins pe Shaun Murphy cu 13-7. Englezul va evolua în sferturi împotriva învingătorului dintre Ding Junhui şi Liang Wenbo, 9-7 după prima manşă.

VEZI VIDEO:

Kyren Wilson s-a calificat şi el în sferturile de finală. L-a învins pe Stuart Bingham, cu scorul de 13-10. Wilson va evolua împotriva învingătorului dintre Allen şi Higgins, 5-6, meci aflat în desfăşurare.


CAMPIONATUL MONDIAL DE SNOOKER LIVE VIDEO. UPDATE, 21 aprilie, ora 12:02 / Ronnie O’Sullivan îl conduce pe Shaun Murphy după prima sesiune din optimi cu 6-2. “Racheta” mai are nevoie de 7 jocuri pentru a obţine un loc în sferturile de finală. 

Cu toate că este condus după prima sesiune, Shaun Murphy a reuşit lovitura turneului. Într-o altă optime, Kyren Wilson îl conduce pe campionul mondial din 2015, Stuart Bingham, cu 5-3.

VEZI VIDEO LOVITURA LUI MURPHY: 

Programul zilei de vineri: 

Ora 12:00:

Stuart Bingham – Kyren Wilson 3-5, sesiunea 2

Liang Wenbo – Ding Junhui, prima sesiune

Ora 16:30: 

Mark Allen – John Higgins, prima sesiune

Sean Murphy – Ronnie O’Sullivan 2-6, sesiunea doi 


CAMPIONATUL MONDIAL DE SNOOKER LIVE VIDEO. UPDATE, 20 aprilie, ora 13:15 / Judd Trump este primul mare favorit eliminat de la Crucible. Rory McLeod a reuşit surpriza şi l-a învins pe câştigătorul Mastersului de la Bucureşti cu 10-8.

VEZI VIDEO:

Până acum s-au calificat în optimile de finală: Mark Selby, Xiao Guodong, Marco Fu, Sean Murphy, Ronnie O’Sullivan, Liang Wenbo, Ding Junhui, Stuart Bingham, Kyren Wilson, Mark Allen, John Higgins, Graeme Dott, Stephen Maguire şi Rory McLeod.

Joi se vor afla şi ultimii doi calificaţi în optimile de finală. Neil Robertson îl conduce cu 8-1 pe Noppon Saengkham, ar Barry Hawkins îl conduce pe Tom Ford, 7-2.

Joi vor începe şi sferturile de finală. De la ora 15:00, Kyren Wilson joacă prima sesiune cu Stuart Bingham. De la ora 21:00, Ronnie O’Sullivan joacă împotriva lui Sean Murphy.

Rezultatele de până acum:

rez


CAMPIONATUL MONDIAL DE SNOOKER LIVE VIDEO. UPDATE, 19 aprilie, ora 17:03 / Judd Trump este la un joc de a fi eliminat de Rory McLeod. Trump este condus cu 7-9 şi se confruntă cu probleme fizice, având o problemă la picior. Sesiunea decisivă se va disputa de la ora 22:00.

Ryan Day este condus cu 3-6 de Xiao Guodong după prima sesiune şi galezul este în pericol de a părăsi turneul în primul tur.

Chiar dacă Trump este aproape de eliminare, a reuşit una dintre cele mai frumoase lovituri de la Campionatul Mondial de Snooker:


CAMPIONATUL MONDIAL DE SNOOKER LIVE VIDEO. UPDATE, 18 aprilie, ora 20:11 / John Higgins şi Ding Junhui s-au calificat în optimile de finală. După prima sesiune, Judd Trump este condus, în mod surprinzător de Rory McLeod cu 5-4 după prima sesiune.

Rezultatele zilei de marţi: 

John Higgins – Martin Gould 10-6

Ding Junhui – Zhao Yuelong 10-5

Judd Trump – Rory McLeod 4-5

Liang Wenbo – Stuart Carrington 4-5

De la ora 21:00, în sesiunea de seară se va desfăşura prima sesiune din meciul Ali Carter-Graeme Dott şi a doua sesiune din meciul Wenbo-Carrington.


CAMPIONATUL MONDIAL DE SNOOKER LIVE VIDEO. UPDATE, 18 aprilie / Marco Fu a reuşit cea mai tare revenire de la această ediţie a Campionatului Mondial. Fu a revenit după 2-7 în prima zi cu Luca Brecel şi l-a învins pe belgian în joc decisiv, cu 10-9.

VEZI VIDEO:

Programul zilei de marţi la CM de snooker:

12:00 Liang Wenbo – Stuart Carrington
12:00 John Higgins 7 – 2 Martin Gould
16:30 Ding Junhui 7 – 2 Zhou Yuelong
16:30 Judd Trump – Rory McLeod
21:00 Allister Carter – Graeme Dott

* Meciurile pot fi urmărite pe Eurosport 


CAMPIONATUL MONDIAL DE SNOOKER LIVE VIDEO. UPDATE, 17 aprilie / După două zile de competiţie, ştim deja 5 jucători calificaţi în optimile de finală. Meciurile decise până acum:

Mark Selby – Fergal O’Brien 10-2

Ronnie O’Sullivan – Gary Wilson 10-7

Stuart Bingham – Peter Ebdon 10-5

Kyren Wilson – David Grace 10-6

Anthony McGill – Stephen Maguire 2-10

S-a desfăşurat o sesiune din următoarele meciuri: 

Marco Fu – Luca Brecel 2-7

Shaun Murphy – Yang Bintao 6-3

Ding Junhui – Zhou Yuelong 7-2

Mark Allen – Jimmy Robertson 5-4

Meciurile din primul tur:

wgkp


CAMPIONATUL MONDIAL DE SNOOKER LIVE VIDEO. FANATIK este prima publicaţie din România care va relata de la faţa locului Campionatul Mondial de Snooker, care se desfăşoară la Sheffield între 15 aprilie şi 1 mai.

CAMPIONATUL MONDIAL DE SNOOKER LIVE VIDEO. ‘Sezonul 2016-2017 din snooker a fost unul cu o semnificaţie specială pentru România. Ţara noastră a găzduit în premieră un turneu profesionist, la care au participat toţi sportivii din elită. S-a impus Judd Trump, după o finală de vis cu Ronnie O’Sullivan, tranşată în joc decisiv, 9-8. Într-un interviu acordat FANATIK, Trump spunea după finala de la Bucureşti că următorul său obiectiv e obţinerea primului titlu mondial din carieră. Acum, are această şansă, competiţia supremă având startul cu câteva ore înainte de Paşte, sâmbătă, 15 aprilie. Dar Trump va avea o concurenţă serioasă. Va trebui să bată „lunetiştii” din elita snookerului şi disputele vor fi mai lungi ca niciodată. Omul de bătut e Mark Selby, care a câştigat în 2016 al doilea titlu mondial din carieră.

40 de ani la Crucible

CAMPIONATUL MONDIAL DE SNOOKER LIVE VIDEO. Englezii sunt tradiţionalişti. Acest stereotip se aplică şi în cazul snookerului. Campionatul Mondial de Snooker se desfăşoară în teatrul „Crucible” din Sheffield, Anglia. Este o ediţie aniversară, competiţia de elită din snooker fiind disputată pentru a 40-a oară în foaierul celebrului teatru. Clădirea a fost construită în anul 1971 şi din anul 1977 găzduieşte cel mai important eveniment din snooker. Nu sunt foarte multe locuri, aproximativ 1.000. Dar audienţele sunt uriaşe în lume. Câteva sute de milioane de oameni din toate colţurile Pământului urmăresc competiţia anual. Audienţele sunt în creştere, sportul devenind din ce în ce mai popular în special în ţările asiatice.

Trump, Selby şi Ronnie, marii favoriţi

CAMPIONATUL MONDIAL DE SNOOKER LIVE VIDEO. Judd Trump a avut un sezon foarte bun şi faptul că a câştigat titlul la Mastersul European de la Bucureşti îl face şi unul dintre favoriţii turneului de la Crucible. Englezul în vârstă de 27 de ani nu a câştigat încă titlul mondial, un trofeu care îi lipseşte deocamdată dintr-o vitrină bogată de trofee.

CAMPIONATUL MONDIAL DE SNOOKER LIVE VIDEO. Mark Selby, campionul en-titre, este creditat cu mari şanse şi în acest an, în timp ce Ronnie O’Sullivan, finalistul de la Bucureşti şi câştigător al Mastersului de la Londra, are a treia şansă în viziunea bookmakerilor. Ding Junhui poate deveni primul jucător asiatic care devine campion mondial de snooker. A fost la un pas anul trecut, dar a fost învins în finală cu scorul de 18-14 de Mark Selby. Dar competiţia de la Crucible este imprevizibilă şi mereu poate să apară un nume surpriză care să câştige. Ultima dată s-a întâmplat în 2015, când Stuart Bingham a venit de nicăieri şi s-a încoronat campion mondial.

John Higgins: „Nu ştiu dacă am forţa să rezist”

CAMPIONATUL MONDIAL DE SNOOKER LIVE VIDEO. Deşi vorbim despre snooker, consumul fizic şi psihic într-o astfel de competiţie e foarte mare. Spre deosebire de alte turnee, meciurile de la Campionatul Mondial sunt mult mai lungi. Necesită foartă multă concentrare şi rezistenţă. Încă din primul tur, câştigătorul se decide după sistemul „cel mai bun din 19 frame-uri”. În finală, se joacă un maximum posibil de 35 de frame-uri, iar campion mondial devine jucătorul care ajunge primul la 18.

CAMPIONATUL MONDIAL DE SNOOKER LIVE VIDEO. În total, sunt 17 zile de joc la Crucible, iar un sportive care atinge fazele superioare le petrece pe majoritatea la masa de joc. John Higgins, de 4 ori campion mondial, a spus într-un interviu acordat FANATIK în luna octombrie că e foarte greu pentru el să mai câştige un titlu, tocmai din cauza efortului de a rămâne atât de mult timp concentrat la masă: „Sînt 17 zile la Crucible, foarte solicitante. Nu ştiu dacă mai am forţa necesară pentru a face faţă 17 zile la Crucible. Pot să mă simt foarte bine în unele zile, dar acolo trebuie să fii puternic în fiecare zi pentru că joci împotriva celor mai buni”.

Ronnie, în luptă cu recordurile

CAMPIONATUL MONDIAL DE SNOOKER LIVE VIDEO. Englezul Ronnie O’Sullivan este cel mai popular jucător din lume. „Racheta” ţinteşte în acest an al 6-lea titlu mondial din carieră. Unul dintre ţelurile lui Ronnie este depăşirea lui Stephen Hendry, singurul jucător de snooker care are 7 titluri mondiale. Este o misiune dificilă pentru englezul în vârstă de 41 de ani, care a câştigat ultima dată la Crucible în 2013. Într-un interviu pentru FANATIK acordat în timpul Mastersului de la Bucureşti, Ronnie spunea că tot ce vrea este să joace atâta timp cât îi mai face plăcere: „Nu vreau să îmi mai fac astfel de obiective. Iau fiecare meci în parte, vreau să mă bucur de snooker şi de fiecare moment în care evoluez la masă”.

Premii de 1,9 milioane de lire sterline

CAMPIONATUL MONDIAL DE SNOOKER LIVE VIDEO Sunt premii record la ediţia 2017 a Campionatului Mondial de Snooker. Fondul total de premiere este de 1,9 milioane de lire sterline, împărţiţi astfel:

Câştigător: 375.000£

Finalist: 160.000£

Semifinale: 75.000£

Sferturi: 37.500£

Optimi: 25.000£

Turul 3 calificări: 16.000£

Turul 2 calificări: 12.000£

Turul 1 calificări: 8.000£

Cel mai mare break televizat: 10.000£

5 titluri mondiale a câştigat Ronnie O’Sullivan, cel mai titrat jucător în activitate

375.000 de lire sterlina este premiul pentru câştigător

„Când am cîştigat ultima finală, împotriva lui Judd Trump, am plîns pentru că ştiam că e o ocazie specială şi poate fi pentru ultima dată” (John Higgins)

„A fost foarte greu să mă concentrez în finală pentru că voiam să dau totul şi să câştig, iar în gândul meu ştiam că Leicester City are şansa să câştige Premier League pentru prima dată. Pentru mine şi pentru echipa de fotbal să realizăm acest lucru a fost ceva fenomenal. Nu se va mai întâmpla niciodată să reuşim asta în acelaşi timp” (Mark Selby, despre finala din 2016)