Sporturi

Ronnie O’Sullivan, noul campion mondial la snooker! L-a pulverizat în finală pe Kyren Wilson cu 18-8 și este la un singur titlu de recordul lui Hendry

16.08.2020 | 21:48
Ronnie OSullivan noul campion mondial la snooker La pulverizat in finala pe Kyren Wilson cu 188 si este la un singur titlu de recordul lui Hendry
Campionatul Mondial de Snooker. Ronnie O'Sullivan - Kyren Wilson este finala! Mark Selby, acuze la adresa lui The Rocket A arătat că nu respectă snookerul!
ADVERTISEMENT

Ronnie O’Sullivan este noul campion mondial de snooker. Englezul a câștigat cu scorul de 18-8 finala de la Crucible împotriva lui Kyren Wilson și a câștigat pentru a șasea oară coroana mondială. Englezul va încasa 500.000 de lire steriline pentru această performanță și se apropie la doar un titlu mondial de Stephen Hendry, recordmanul de titluri mondiale, cu 7 reușite. 


Imediat după finală, Ronnie a spus: “Nu m-am gândit niciodată la atâtea trofee. De când eram copii, mă gândeam la amuzament, încerc să o fac și acum. Este minunat. Nu pot să spun că m-am gândit că nu voi mai câștiga vreodată. Nu sunt un jucător de snooker care să reziste în meciurile de anduranță. Nici măcar nu am unde să mă antrenez, dacă mă credeți sau nu. Un prieten are mai multe mese și acolo m-am antrenat. 

ADVERTISEMENT

Orice titlu mondial pe care îl câștig este la fel de important. Trebuie să joci solid la toate capitolele. Chiar dacă am simțit că nu pot face asta, tot trebuia să fac. Kyren are o dorință de victorie, cu siguranță va câștiga acest campionat mondial la un moment dat. Cu siguranță va veni și timpul lui”


UPDATE, 16 august, ora 21:50. Ronnie O’Sullivan este noul campion mondial. A câștigat cu 18-8 finala împotriva lui Kyren Wilson, reușind încă de la primul frame al sesiunii decisive să își adjudece meciul.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO:

Așa a devenit "Racheta" Ronnie O'Sullivan pentru a șasea oară campion mondial! Jos pălăria! 🎩🔥👏

Așa a devenit "Racheta" Ronnie O'Sullivan pentru a șasea oară campion mondial! Jos pălăria! 🎩🔥👏

Posted by Eurosport on Sunday, August 16, 2020


UPDATE,16 august, ora 18:25. Ronnie O’Sullivan se apropie cu pași repezi de un nou titlu mondial. Englezul a reușit o sesiune aproape perfectă, pe care a câștigat-o cu 7-1 în fața lui Kyren Wilson. “Racheta” a început mai greu, cedând primul joc, însă apoi a evoluat în forma lui maximă. A reușit să profite de fiecare eroare a adversarului tău, pe care a pedepsit-o cu break-uri mari construite repede. Lui Kyren i-a fost greu să revină la masă și după câteva jocuri pierdute și-a ieșit din ritm. Faptul că a stat în fotoliu mult timp s-a văzut și în jocul său.

În sesiunea de seară, Ronnie O’Sullivan mai are nevoie doar de un frame pentru a câștiga al șaselea titlu mondial din carieră. Englezul se apropie la doar un titlu de Stephen Hendry, recordmanul de titluri.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 16 august, ora 00:30. Ronnie O’Sullivan îl conduce după două sesiuni pe Kyren Wilson cu 10-7. “Războinicul” a reușit să revină după un start mai slab de sesiune de la 8-2 la 8-6. Ronnie a reușit să mai câștige două jocuri, însă Wilson a încheiat sesiunea cu 5-4. Ronnie are un avantaj de trei jocuri înainte de ultimele două sesiuni ale finalei. Următoarea începe la 15:30.


UPDATE, 15 august, ora 18:39. După prima sesiune a finalei, Ronnie O’Sullivan îl conduce cu 6-2 pe Kyren Wilson. “Racheta” a început bine meciul și a demonstrat că poate să joace bine și la siguranță, atunci când vrea. Emoțiile primei finale l-au atins pe Wilson, care a ratat mult, însă nu de fiecare dată a fost pedepsit, Ronnie ratând mult la rândul său.

ADVERTISEMENT

Cel mai lung joc a fost frame-ul 8 al finalei când fiecare jucător a ratat cel puțin două șanse de a-l adjudeca. În cele din urmă, Ronnie a profitat de ratarea lui Wilson la bila roz și s-a dus la o distanță de patru frame-uri, cea mai mare diferență a finalei până acum. Următoarea sesiune este programată sâmbătă seara la 21:30.

VEZI VIDEO primul break de peste 100 de puncte al finalei:


UPDATE, 15 august, ora 10:12. Finala Campionatului Mondial de Snooker se va desfășura între Ronnie O’Sullivan și Kyren Wilson. Pentru prima dată în istoria Crucible, ambele semifinale s-au încheiat după joc decisiv: 17-16. În ultimul act va fi permis și accesul fanilor, într-un număr limitat. Vor fi patru sesiuni, împărțite pe două zile: sâmbătă și duminică.

Mark Selby a fost furios la finalul meciului cu Ronnie, după ce englezul a încercat să iasă din pozițiile de snooker lovind puternic în bile: “A arătat că nu mă respectă și nu respectă snookerul. Am simțit că e lipsă de respect prin felul în care a jucat de fiecare dată când l-am lăsat în poziție de snooker. El a venit la masă și a dat în bilă cu 100 km/h, lucrurile puteau ieși oricum. Nu știu ce a avut el în minte, însă eu asta am simțit la masă”, a declarat Selby.

De cealaltă parte, Ronnie O’Sullivan a declarat: “Vrei să lovești cât de tare poți, în speranța că vei avea noroc, pentru că altfel riști să cedezi și 40 de puncte (n.r. – din faulturi). Nu e vina mea, regula cu ‘fault și ratare’ e de vină. Dacă aș fi fost la fel de bun ca Mark Selby la a ieși din poziții de snooker, poate că aș fi putut să scot bilele în condiții de siguranță. N-am idee de ce s-a supărat. Presupun că e doar puțin afectat de înfrângere, pentru că tocmai a pierdut o semifinală de Campionat Mondial. Asta înțeleg”, a declarat O’Sullivan

Rezultate semifinale: 

Ronnie O’Sullivan – Mark Selby 17-16

Kyren Wilson – Anthony McGill 17-16


UPDATE, 12 august, ora 00:00. S-a stabilit tabloul semifinalelor de la Campionatul Mondial de Snooker. Ronnie O’Sullivan – Mark Selby este meciul vedetă. Confruntările încep miercuri, de la ora 12:00 la o singură masă.

Rezultatele sferturilor de finală: 

Ronnie O’Sullivan – Mark Williams 13-10 

Judd Trump – Kyren Wilson 9-13

Kurt Maflin – Anthony McGill 10-13 

Mark Selby – Neil Robertson 13-7

Semifinale: 

Ronnie O’Sullivan – Mark Selby

Kyren Wilson – Anthony McGill


UPDATE, 11 august, ora 18:48. Blestemul Crucible lovește din nou. Niciodată jucătorul care a câștigat primul său titlu mondial la Crucible nu a putut să își apere titlul. Iar același lucru s-a întâmplat cu Judd Trump, campionul en-titre, eliminat de Kyren Wilson. În semifinale s-a calificat și Mark Selby.

Ultimele două locuri în careul de ași se  vor stabili marți seara când vom avea sesiunile decisive în meciurile Ronnie O’Sullivan – Mark Williams și Anthony McGill – Kurt Mafflin.

Rezultatele sferturilor de finală: 

Ronnie O’Sullivan – Mark Williams 8-8 (după 2 sesiuni)

Judd Trump – Kyren Wilson 9-13

Kurt Maflin – Anthony McGill 6-10 (după 2 sesiuni)

Mark Selby – Neil Robertson 13-7


UPDATE, 10 august, ora 10:30. Campionatul Mondial a ajuns în faza sferturilor de finală. Ronnie O’Sullivan l-a învins pe Ding Junhui cu 13-10 și îl va întâlni pe Mark Williams. Ultimul calificat în sferturi este Anthony McGill, după un meci care s-a încheiat târziu în noapte cu o victorie scor 13-12 în fața lui Jamie Clarke.

Tabloul sferturilor de finală:

Ronnie O’Sullivan – Mark Williams

Judd Trump – Kyren Wilson

Kurt Maflin – Anthony McGill

Mark Selby – Neil Robertson

Ronnie O’Sullivan a avut un comentariu dur la adresa tinerilor jucători după victoria cu Ding. El spune că jucătorii tineri care vin din urmă intră la categoria de amatori, măcar jumătate dintre ei:

“Dacă m-ai fi întrebat în 1992, ți-aș fi spus că nu. Însă dacă te uiți acum la standardul de joc, atunci aș spune da. Jucătorii ca mine, ca John Higgins, ca Mark, te uiți la jucătorii tineri care vin din urmă și nu sunt deloc buni. Mulți dintre ei ar fi pe jumătate decenți la categoria de amatori… nu, nici măcar la amatori, sunt atât de slabi.

Mă uit la ei cum joacă și îmi spun că ar trebui să pierd un braț și un picior ca să ies din Top 50. De aceea încă mai dominăm noi jocul. Te uiți în jur și te întrebi cine e bun dintre cei nou veniți. Eu încă joc la 44 de ani, Higgins are la fel, 44 de ani, nu ar trebui să concurăm, însă suntem norocoși, nu vine nimeni din spate să ne dea la o parte”, a spus Ronnie


UPDATE, 6 august, ora 13:42. Scoţianul John Higgins a reuşit break-ul maxim la Crucible în confruntarea din optimi cu Kurt Maflin. Higgins a reuşit break-ul de 147 de puncte în jocul 13 al meciului, Maflin fiind la conducere, scor 7-4 în momentul reuşitei scoţianului. Pentru această reuşită, Higgins va încasa 15.000 de lire sterline, pentru cel mai mare break plus bonusul de 40.000 de lire sterline pentru break-ul maxim. Adică 55.000 de lire sterline. VEZI VIDEO: 


UPDATE, 1 august, ora 10:38. Campionatul Mondial de Snooker a început cu un scandal de proporții. Anthony Hamilton, jucător care a trecut de calificări și care a criticat decizia organizatorilor de a permite 300 de fani în arenă s-a retras de la Campionatul Mondial. Hamilton suferă de astm și susține că motivul retragerii sale este faptul că nu s-ar putea simți confortabil cu fani în tribună având în vedere situația COVID-19. Hamilton, în vârstă de 49 de ani, suferă de astm și susține că a stat în izolare pe toată perioada pandemiei, astfel că nu poate fi de acord cu decizia organizatorilor de a permite fanilor să intre în arenă. Kyren Wilson, adversarul lui Hamilton, va intra direct în turul doi la Crucible.

Numai că, la 24 de ore de la decizia de retragere a lui Anthony Hamilton, organizatorii au decis ca din a doua zi de competiții (1 august) să nu mai permită fanilor să intre în arenă după ce prim-ministrul Boris Johnson a declarat că va mai amâna măsurile de relaxare din cauza numărului mare de infecții.


UPDATE, 31 iulie, ora 17:55. Doar o zi am avut fani la Campionatul Mondial de Snooker. Organizatorii au decis să interzică accesul fanilor după anunțul prim-ministrului Boris Johnson care a amânat următoarea serie de măsuri de relaxare. Astfel, de pe 1 august, meciurile de la Crucible se vor disputa fără fani în tribună. În prima zi, au avut acces 300 de fani în arenă.


Pandemia a oprit acest sport și din cauza crizei COVID-19, Campionatul Mondial a trebuit să fie reprogramat în vară față de tradiționalele date de desfășurare: finalul lunii aprilie, începutul lunii mai. A fost o discuție importantă privind desfășurarea cu spectatori sau nu a competiției.

În cele din urmă s-a decis ca în teatrul Crucible să poată intra un număr limitat de spectatori, decizie controversată. Dacă unii jucători au lăudat această inițiativă, jucători precum Anthony Hamilton sau Ronnie O’Sullivan au criticat decizia:

Campionatul Mondial de Snooker se desfășoară cu spectatori în pandemie! Proteste din partea jucătorilor

“Să spunem prin absurd că o persoană se îmbolnăvește la Crucible și moare. Este o persoană care a decedat fără niciun motiv, doar pentru entertainment, pentru distracție.

Personal, sunt într-o categorie de risc. Am astm și am fost foarte disciplinat în pandemie. M-am baricadat în casă, la propriu. Nu m-am văzut cu nimeni. M-am antrenat de unul singur. Mi-am spălat toate alimentele, mi-am curățat hainele înainte de a intra în casă. Asta a fost treaba.

Acum, să intru într-o sală cu 300 de oameni este cam dificil pentru mine. Nu voi fi confortabil acolo. Nu știu dacă pentru cineva va fi confortabil. Trei sute de oameni pentru 17 zile este un risc crescut. Pentru entertainment nu cred că ar trebui să fie nici unul. Este un risc ridicat, a spus Hamilton.

Ronnie O’Sullivan a amenințat că nu va participa la Campionatul Mondial dacă va fi permis accesul fanilor, însă în cele din urmă “Racheta” a revenit la sentimente mai bune și va evolua la Crucible.

Tabloul competiției: 

Fond de premiere de 2,395,000 de lire sterline

Campionul en-titre este Judd Trump, omul care va intra pentru prima dată la masă la Crucible, vineri, de la ora 12:00, în meciul cu Tom Ford. Ronnie O’Sullivan joacă în prima rundă cu Thepchaiya Un Nooh.

Fondul de premiere este unul foarte generos la această ediție. Jucătorii vor împărți 2,395,000 de lire sterline. Campionul mondial își asigură un cec de 500.000 de lire sterline, în timp ce finalistul va trebui să se mulțumească doar cu 200.000.

Premiul pentru break-ul maxim din turneu va fi răsplătit cu 40.000 de lire sterline. Mai există un premiu de 15.000 de lire sterline pentru cel mai mare break. Astfel, dacă cineva va reuși break-ul de 147 va împușca doi iepuri dintr-o lovitură și ia 55.000 de lire sterline.

  • 7 este numărul de titluri mondiale deținute de Stephen Hendry (record)
  • 500.000 de lire sterline ia câștigătorul de la Crucible

 

ADVERTISEMENT