Campionatul Național de Drift se mărește. O nouă generație de piloți, gata de start

05.12.2019 | 19:55
Campionatul National de Drift se mareste O noua generatie de piloti gata de start
ADVERTISEMENT

A cincea ediție oficială a Campionatului Național de Drift va debuta în luna aprilie, iar competiție propune deja câteva nume noi pe grila de start.

RoDrift a anunțat că șase cursanți au reușit să obțină licența pentru 2020 și vor concura, în primă fază, la divizia Semi Pro, câștigată în acest an de un puști de numai 16 ani.

ADVERTISEMENT

În 2019, peste 60 de piloți din șapte țări au luat startul în cele cinci etape din cadrul Campionatului Național de Drift, organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

“Aproximativ 10% au fost debutanți, care au progresat de la etapă la etapă. Cu siguranță, și cei care au luat licența în această perioadă vor reuși să își găsească loc în top”, a declarat Denis Manea, promotorul RoDrift.

ADVERTISEMENT

Astfel, de anul viitor, Andrei Toriai, Laurențiu Dumitrache, Ștefan Zaharie, Incze Tamaș, Toni Negreanu și Mihai Turcu vor lua startul în cele cinci etape pe care RoDrift a anunțat că le va organiza în cadrul sezonului 2020.

Cel mai tânăr dintre aceștia, Ștefan Zaharie, are doar 19 ani, și va concura pe un BMW e36 de 406 cai putere. “Am fost mai întâi spectator la etapele de la Prejmer. Am fost atât de atras, încât am decis să încep o carieră în acest sport”, a povestit noul pilot, originar din localitatea brașoveană Rupea.

ADVERTISEMENT

La polul opus se află Toni Negreanu, care la 41 de ani și-a luat licența de pilot în premieră. “În copilărie am cochetat cu kartingul, apoi în ultimii ani m-am ocupat de organizarea unor evenimente auto, însă anul acesta am decis să îmi îndeplinesc o mai veche dorință. Mi-am luat deja brevetul de pilot de raliuri, iar acum am decis să concurez la drift. Abia aștept sezonul viitor”, a povestit slătineanul Negreanu, care îl va lua la curse și pe fiul său în vârstă de 15 ani.

De altfel, la track day-ul organizat de RoDrift la Prejmer au fost prezenți mai mulți tineri care visează la o carieră în drift. Printre aceștia se află și Alice, fiica vicecampionului național la drift Sorin Ene, care are doar 13 ani.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Gabi Imre Junior, care are deja licență de pilot și chiar a concurat la etapa din Ungaria, devenind cel mai tânăr pilot din istoria Campionatului Național de Drift.

ADVERTISEMENT