Sporturi

Campionatul Național de Gimnastică Artistică debutează vineri la Ploiești! Nume importante la start. Competiția e pe TVR

05.09.2019 | 19:14
Campionatul National de Gimnastica Artistica debuteaza vineri la Ploiesti Nume importante la start Competitia e pe TVR

Campionatul Național Individual Open și Campionatul Național al Reprezentativelor de club debuteză vineri, 6 septembrie, la Ploiești. 60 de sportivi, 25 la feminin și 35 în probleme masculine, vor participa în acest week-end la întrecerile naționale, care vor fi găzduite de Sala Sporturilor “Olimpia”. Cei mai importanți gimnaști români vor lua startul în competițiile transmise în direct de TVR.

Campionatul Național de Gimnastică Artistică debutează vineri la Ploiești şi va fi transmisă de TVR

Campionatul Național de Gimnastică Artistică se va desfășura în acest week-end la Ploiești, eveniment ce va fi transmis în direct de TVR. Marian Drăgulescu, Andrei Muntean și frații Gabriel și Robert Burtanete sunt cele mai importante nume ce vor lua startul în probele masculine, iar Denisa Golgotă, Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu și junioarele programului “Țara, țară, vrem campioane!” participă la întrecerile feminine. Programul complet al competiției:

  • Vineri: Concursul Masculin
  • Sâmbătă: Întrecerile feminine
  • Duminică: Finalele pe aparate

Campionatul Național Individual Open și Campionatul Național al Reprezentativelor de Club reprezintă ultima pregătire înaintea Campionatelor Mondiale găzduite de Stuttgart, ultima etapă de calificare pentru Jocurile Olimpice din 2020, organizate la Tokyo.

Andrei Muntean, prezent la Campionatul Național de Gimnastică Artistică de la Ploiești. Sursă Foto: Sportpictures
Andrei Muntean, prezent la Campionatul Național de Gimnastică Artistică de la Ploiești. Sursă Foto: Sportpictures

Ultimele pregătiri pentru Olimpiada de la Tokyo

Campionatele Naționale găzduite de Ploiești vor decide și delegația României la Stuttgart, unde se desfășoară Campionatele Mondiale de Gimnastică. Acolo, echipa “tricoloră” trebuie să ocupe primele 12 poziții pentru a obține calificarea la Jocurile Olimpice. Competiția din Germania este cu atât mai importantă, cu cât echipa României a absentat de la ultima ediție a Jocurilor Olimpice.

Este ultima participare înaintea Campionatelor Mondiale de gimnastică de la Stuttgart care vor reprezenta etapa finală de calificare pentru Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokio. Gimnastica va fi într-un „dans pe bârnă” la Mondiale, pentru că este o calificare olimpică foarte grea, în condiţiile în care românii ar trebui să se numere între primele 12 echipe clasate, pentru a fi siguri de un loc. Ar fi un dezastru dacă s-ar rata calificarea la Jocurile Olimpice, mai ales că ar fi a doua ediţie olimpică fără România. În aceste condiţii, presiunea este mare atât pentru sportivi, cât şi pentru antrenori, iar Campionatul Naţional este foarte important.
Pentru antrenorii loturilor naţionale de gimnastică, Nicolae Forminte (feminin) şi Marius Urzică (masculin), competiţia de la Ploieşti este un prilej de a se decide asupra componenţei echipei care va face deplasarea la Stuttgart, competiţie care va fi transmisă tot de Televiziunea Română“, a explicat Alina Alexoi, cea care va comenta competiţia.
  • 6-8 septembrie este perioada în care se desfășoară Campionatul Național de Gimnastică Artistică