Sporturi

Campionatul Național de Off Road ajunge la Târgoviște! Competiția debutează pe 31 octombrie

25.10.2019 | 12:51
Campionatul National de Off Road ajunge la Targoviste Competitia debuteaza pe 31 octombrie
ADVERTISEMENT

Campionatului Național de Off Road va fi găzduit din nou de fosta capitală a Țării Românești. Etapa a VII-a a Campionatului National se va desfășura în perioada 31 Octombrie – 3 Noiembrie, în Târgoviște. Competiția promite trasee inedite pentru toate clasele sportive, iar traseele vor fi diferite în funcție de clasă, cel mai lung având 110 km.

Campionatul Național de Off Road, la Târgoviște

Organizată de Clubul Off Road București CORB 44, în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgoviște, Prefectura Dâmbovița, Consiliul Județean Dâmbovița și Regia Națională Romsilva, cea de a VII-a etapă de Off Road București din calendarul competițional 2019 se anunță incendiară.

ADVERTISEMENT

Echipa organizatoare, CORB44, promite trasee inedite care vor pune la încercare abilitățile de pilotaj și cele de navigare ale participanților, pentru toate clasele sportive: Standard A, B și C, Open și SSV, Extrem cât și pentru cele două clase Promo și Hobby. Vor fi motoare încinse, adrenalină dusă la cote înalte și trasee între 60 și 110 km lungime, diferențiat ca dificultate, în fiecare zi din cele doua de Trophy, ale etapei de Off Road desfășurate la Târgoviște.

Pentru că este al șaselea an când CORB 44 organizeaza etape în Campionatul Național de Off Road, clubul sportiv vine cu o surpriză pentru concurenții

Cei care nu au reușit să își pună la punct mașinile pentru a participa în această etapă, au ocazia să parcurgă traseul clasei Standard cot la cot cu echipajele deja consacrate ale acestui sport. Sportivii trebuie doar să se înscrie la clasa Promo, în cadrul CORB Adventure Days 2019 powered by FORD TRUCKS. Astfel, ei vor putea participa la această clasă care nu se punctează în cadrul Campionatului, dar le va aduce experiență deoarece traseul impune un grad de siguranță ridicat.

ADVERTISEMENT

Pentru clasa Promo mașinile NU trebuie să fie dotate cu rollcage sau rollbar

Clasa Hobby este tratată și în acest an ca o clasă pentru începători. Participarea acestor concurenti in etapa a VII-a poate fi ca o verificare a capacității fiecărui echipaj la clasele superioare din cadrul Campionatului, ceea ce le permite concurenților să se acomodeze cu atmosfera unei etape dar și cu viitorii adversari.

Copiloții vor avea ocazia să navigheze pe road book, dar ca masură de siguranță li se va oferi și track pentru confirmarea pozițiilor. Traseul va fi unul foarte apropiat ca nivel de dificultate de clasa Standard, în consecință vor putea intra în teren numai mașinile de teren cu tracțiune 4×4 și anvelope cu profil minim AT.

ADVERTISEMENT

Startul oficial al competiției va avea loc vineri dimineată începând cu ora 9, din parcarea din fața hotelului Valahia. Ruta concursului pentru primele două zile va fi pe raza comunelor Sotanga, Vulcana Pandele, Vulcana Băi și Vulcana de Sus. Startul în concurs va fi din comuna Sotanga.

Cel mai lung traseu are 110 km

Pentru primele două zile de concurs, lungimea traseului va fi diferită de la clasă la clasă. Pentru clasa Extrem, sportivii vor avea de parcurs aproximativ 60 km pe zi, Open 70 km pe zi și Standard 110 km. Sportivii clasei Hobby vor avea pe parcursul concursului mai multe stagii de navigare, de probe special și de aplicații practice (teorie și practică privind ABC-ul în off road). Ruta traseelor este adaptată fiecărei clase în parte și poate suporta modificări în funcție de capriciile vremii.

ADVERTISEMENT

Trialul va avea loc duminică 3 noiembrie, incăpand cu ora 10, în zona situată între benzinăria Mol (de la ieșirea spre Pucioasa) și complexul Rezidențial Class Park (str. Mihai Bravu nr.1, Târgoviște). Trialul urban este proba spectaculoasă ce poate fi urmărită live de spectatori.

Festivitatea de premiere va avea loc la finalul trialului, în aceeași locație.

ADVERTISEMENT