Campionatul Național de Viteză în Coastă 2019 debutează în weekend la Râșnov

05.04.2019 | 19:43
Campionatul National de Viteza in Coasta 2019 debuteaza in weekend la Rasnov

Cei mai buni piloți din România vor lua startul în acest weekend, la Râșnov, în prima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop 2019, informează Federația Română de Automobilism Sportiv printr-un comunicat.

Un total de 95 de sportivi s-au înscris la etapa care deschide sezonul, marea noutate fiind revenirea, după patru ani de pauză, a sextuplului campion absolut Lucien Hora. Acesta va concura pe un monopost Lola, devenind astfel rivalul direct al actualului campion absolut Andrei Dumitrescu, la rândul său pe un monopost Tatuus.

Sâmbătă, începând cu ora 09:00, sunt programate manșe de recunoașteri și antrenamentele cronometrate, iar duminică, în prima parte a zilei sunt manșe de recunoașteri, iar între orele 13 și 17 se vor desfășura cele două manșe de concurs. Competiția se va desfășura pe DN1E între kilometri 16 și 20, accesul publicului giind gratuit.

Antrenamentele și concursul oficial vor fi transmise, în direct, de pagina de facebook a Federației Române de Automobilism Sportiv. Fanii motorsportului vor avea ocazia să admire și două Ferrari 458 Challenge, pilotate de Florin Voicu, respectiv Mihai Leu, dar și un Audi R8 GT, avându-l la bord pe Eduard Cozma. La start vor fi și două biposturi, Osella (Silviu Dumitrescu) și Radical SR4 (Dani Oțil). Campion național în 2016, Bogdan Cuzma vine la Râșnov cu un Mitsubishi Evo IX de 900 de cai putere.

În premieră, printre automobilele aflate în concurs se va afla și unul electric, Volkswagen Golf, același cu care Sorin Ghișoi a deschis traseul în sezonul anterior. Totodată, datorită proiectului Dacia Revival, după mult timp, în competițiile de viteză în coastă vor fi prezente trei automobile din vechea generație Dacia.

De asemenea, patru foști campioni la raliuri și-au anunțat prezența în weekend. Pe lângă Mihai Leu, pentru cel mai bun timp al coastei vor mai lupta Titi Aur, Dan Gîrtofan și Vali Porcișteanu. Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop va avea 9 etape în acest sezon, iar după Râșnov, runda secundă va avea loc în perioada 18-19 mai la Cheile Grădiștei.