Sporturi

Campionatul Național Digital pe Circuit Betano ajunge la Red Bull Ring! Află cum te poți întrece cu piloții de top ai României

22.04.2020 | 11:41
Campionatul Național Digital pe Circuit Betano ajunge la Red Bull Ring! Află cum te poți întrece cu piloții de top ai României
Campionatul Național Digital pe Circuit Betano ajunge la Red Bull Ring! Află cum te poți întrece cu piloții de top ai României

Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS) și Betano, unul dintre cei mai dinamici operatori europeni de pariuri sportive și cazinou online, au oficializat parteneriatul pentru prima ediție a Campionatului Național Digital pe Circuit. Sim Racingul devine campionat oficial, în premieră în România, sub egida FRAS, sub denumirea Campionatul Național Digital pe Circuit BETANO (CNDR BETANO).

Debut furtunos la Silverstone

Prima ediție a Campionatul Național Digital pe Circuit Betano a debutat furtunos sâmbătă, 18 aprilie, pe circuitul de la Silverstone, cu două manșe pline de dramatism și depășiri spectaculoase. Iar competiția online va continua weekend-ul acesta, cu etapa a doua, care va avea loc sâmbătă, 25 aprilie, începând cu ora 23:00, pe Red Bull Ring, unul dintre cele mai cunoscute circuite în lumea sporturilor cu motor.

Vicecampionul olimpic Florin Mergea, în top 10. Clasamentul e condus de Claudiu Clima

Partea cea mai interesantă legată de prima ediție a Campionatului Național Digital pe Circuit BETANO este că sistemul de concurs permite oricui să se ia la întrecere cu piloții licențiați FRAS. Așa a fost și cazul lui Florin Mergea, vicecampion olimpic la tenis la Rio 2016, care s-a înscris în calificări, a obținut un timp suficient pentru a intra în cursă și a încheiat cele două manșe pe locurile 6, respectiv 7. Suficient pentru a obţine locul 6 la general, cu 19 puncte, 16 mai puține decât Claudiu Clima, cel care a devenit primul lider al clasamentului general al piloților, cu 35 de puncte. El s-a clasat de fiecare dată pe locul 3 în manșele câștigate de Cristian Moisescu și Claudiu Drăgan.

Și tu te poți întrece cu piloți de top!

În Campionatul Național Digital pe Circuit BETANO se pot înscrie toți piloții licențiați FRAS pentru 2020, dar și persoanele nelicențiate. Acestea din urmă vor fi nevoite să se licențieze la Federație ca piloți digitali și să se înscrie în etape. Competiția se va desfășura de pe computer, iar pentru a participa, un utilizator are nevoie de Windows ca sistem de operare, de un simulator sau volan special pentru jocuri și de instalarea jocului Assetto Corsa.

Astfel, Campionatul Național Digital pe Circuit BETANO devine locul în care fanii și piloții virtuali (gamerii) se pot duela cu protagoniștii din campionatele naționale de raliuri. Campionii care sunt deja piloți vor primi licențe gratuite în sezonul 2021 în campionatele de raliuri, iar licențiații digital vor primi cursuri de pilotaj și conducere defensivă în cadrul școlilor acreditate FRAS. Regulamentul oficial al Campionatului poate fi consultat pe site-ul oficial al FRAS.

Distracția se mută pe Red Bull Ring

Campionatul Național Digital pe Circuit BETANO va avea un total de opt etape. Prima s-a disputant deja pe circuitul de la Silverstone, următoarele şapte sunt programate după cum urmează:

  • etapa 2, Red Bull Ring: 25 aprilie;
  • etapa 3, Nürburgring: 02 mai;
  • etapa 4, Barcelona: 09 mai;
  • etapa 5, Mugello: 16 mai;
  • etapa 6, Imola: 23 mai;
  • etapa 7, Spa-Francorchamps: 30 mai;
  • etapa 8, Motorpark Romania: 06 iunie.

Precalificările vor avea loc săptămânal, de duminică până vineri, urmând ca în zilele de sâmbătă să se desfășoare finalele între primii 30 de participanți, care au înregistrat timpii cei mai buni. A doua etapă va avea loc pe circuitul Red Bull Ring, sâmbătă, 25 aprilie, de la ora 23:00, și va fi transmisă online live pe canalul de YouTube al Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS), dar și în direct pe postul de televiziune Pro X.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri