Sporturi

Campionatul Național Digital pe Circuit Betano ajunge la Red Bull Ring! Florin Mergea, marea surpriză a precalificărilor

24.04.2020 | 15:03
Campionatul Național Digital pe Circuit Betano ajunge la Red Bull Ring! Florin Mergea, marea surpriză a precalificărilor

Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS) și Betano, unul dintre cei mai dinamici operatori europeni de pariuri sportive și cazinou online, au oficializat parteneriatul pentru prima ediție a Campionatului Național Digital pe Circuit. Sim Racingul devine campionat oficial, în premieră în România, sub egida FRAS, sub denumirea Campionatul Național Digital pe Circuit Betano (CNDR Betano).

Tenismanul Florin Mergea a fost cel mai rapid în precalificări

Jucătorul de tenis Florin Mergea a fost marea surpriză a precalificărilor pentru etapa a doua a Campionatul Național Digital pe Circuit Betano, disputate în această săptămână pe circuitul Red Bull Ring. Vicecampionaul olimpic la tenis din 2016 a fost cel mai rapid în precalificări, chiar dacă la start s-au înscris peste 130 de participanţi. El a fost cronometrat cu timpul de 1:29.521.

De altfel, precalificările din această săptămână au fost dominate de piloții esports, cel mai bine clasat dintre piloții licențiați ai Federației Române de Automobilism Sportiv fiind campionul de la autoslalom, Leo Borlovan, care a obţinut doar al 9-lea timp al precalificărilor.

Claudiu Clima, liderul clasamentului general, a terminat abia pe locul 8

Printre piloții care și-au asigurat un loc în cursa care va avea loc în această seară, de la ora 23:00, în direct pe Pro X, se mai numără Alex Mirea și Raul Badiu. Federația le-a asigurat wildcarduri lui Adi Iliescu și Norbert Maior. Primul este campion național de juniori la viteză în coastă, iar al doilea campion național de juniori la raliuri.

După prima etapă a Campionatului Național Digital pe Circuit Betano, disputată sâmbăta trecută pe circuitul de la Silverstone, liderul clasamentului general este Claudiu Clima, cu 35 de puncte. În precalificările pentru etapa de astăzi, Clima a bifat al 8-lea timp.

Startul se dă la 22:30, cu calificările

Cursa va debuta de la ora 22:30, cu calificările pentru stabilirea ordinii de pe grila de start, şi va putea fi urmărită în direct pe canalul de Youtube al FRAS, iar de la ora 23:00, va debuta prima dintre cele două curse ale acestei etape, în direct pe postul de televiziune Pro X.

Betano, unul dintre cei mai dinamici operatori europeni de pariuri sportive și cazinou online, este partenerul oficial al Federației Române de Automobilism Sportiv pentru prima ediţie a Campionatului Național Digital pe Circuit şi vă oferă o multitudine de variante de pariere pentru această competiţie. Puteţi paria pe câştigătorii calificărilor, pe cei cei ai ambelor curse de diseară, pe piloţii care vor reuşi să termine pe podium sau aveţi chiar şi varianta duelului între doi participanţi. Alegeţi ce variante doriţi dintre sutele puse la dispoziţie de Betano, doar accesând link-ul de mai jos.

https://ro.betano.com/myaccount/ban/country-341629?alt=true 

Programul următoarelor 7 etape rămase de disputat

Campionatul Național Digital pe Circuit Betano va avea un total de opt etape. Prima s-a disputant deja pe circuitul de la Silverstone, următoarele şapte sunt programate după cum urmează:

  • etapa 2, Red Bull Ring: 24 aprilie;
  • etapa 3, Nürburgring: 01 mai;
  • etapa 4, Barcelona: 08 mai;
  • etapa 5, Mugello: 15 mai;
  • etapa 6, Imola: 22 mai;
  • etapa 7, Spa-Francorchamps: 29 mai;
  • etapa 8, Motorpark Romania: 05 iunie.

Începând cu etapa a doua, de pe circuitul Red Bull Ring, precalificările vor avea loc săptămânal, de duminică până joi la prânz, urmând ca în zilele de vineri să se desfășoare finalele între primii 30 de participanți, care au înregistrat timpii cei mai buni. A doua etapă va avea loc pe circuitul Red Bull Ring, vineri, 24 aprilie, de la ora 23:00, și va fi transmisă online live pe canalul de YouTube al Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS), dar și în direct pe postul de televiziune Pro X.

Și tu te poți întrece cu piloți de top!

În Campionatul Național Digital pe Circuit Betano se pot înscrie toți piloții licențiați FRAS pentru 2020, dar și persoanele nelicențiate. Acestea din urmă vor fi nevoite să se licențieze la Federație ca piloți digitali și să se înscrie în etape. Competiția se va desfășura de pe computer, iar pentru a participa, un utilizator are nevoie de Windows ca sistem de operare, de un simulator sau volan special pentru jocuri și de instalarea jocului Assetto Corsa.

Astfel, Campionatul Național Digital pe Circuit Betano devine locul în care fanii și piloții virtuali (gamerii) se pot duela cu protagoniștii din campionatele naționale de raliuri. Campionii care sunt deja piloți vor primi licențe gratuite în sezonul 2021 în campionatele de raliuri, iar licențiații digital vor primi cursuri de pilotaj și conducere defensivă în cadrul școlilor acreditate FRAS. Regulamentul oficial al Campionatului poate fi consultat pe site-ul oficial al FRAS.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri