Sport

Campionii olimpici se revoltă! Moţiune de Neîncredere împotriva lui Cozmin Gușă: „A adus judo-ul românesc într-o situaţie disperată”. Replica președintelui FRJ

Cozmin Guşă este contestat dur de campioana olimpică Alina Dumitru şi mulţi alţi medaliaţi din acest sport, care au semnat o moţiune pentru demiterea sa. Cum se apără conducătorul Federației Române de Judo.
06.03.2024 | 22:33
Campionii olimpici se revolta Motiune de Neincredere impotriva lui Cozmin Gusa A adus judoul romanesc intro situatie disperata Replica presedintelui FRJ
Campionii olimpici se revoltă împotriva lui Cozmin Gușă: "A adus judo-ul românesc într-o situaţie disperată!"
ADVERTISEMENT
06-03-2024
20:38

Cozmin Gușă despre campionii olimpici care i-au cerut să demisioneze, Marius Vizer și... generalul Florian Coldea

După ce mai multe nume importante ale judo-ului românesc, în frunte cu campioana olimpică Alina Dumitru, au semnat o moțiune prin care îi cer demisia din fruntea FRJ, președintele Cozmin Gușă a oferit o primă reacție, prin intermediul FANATIK.

„O să fiu concis și pe puncte, cu rugămintea să mediatizați integral ce spun eu sau deloc… Eventual, dacă aveți interesul, puteți să-mi luați un interviu punctual.

1. Cei care au semnat acest document sunt mai puțini decât cei care au votat împotriva mea la ultima Adunare Generală de alegeri, care a avut loc în urmă cu trei ani, fiind coordonați, din păcate, de către Marius Vizer”.

„Nu am ce să dau socoteală unor oameni care nu au făcut mai nimic pentru judo-ul românesc”

„Câtorva dintre ei, precum medaliatele olimpice care semnează acolo, le-am oferit șansa să facă treabă la nivelul Federației. N-au fost în stare sau s-au plictisit sau n-au dorit și au demisionat. În rest, nu am ce să dau socoteală unor oameni care nu au făcut mai nimic pentru judo-ul românesc în calitate de sprijinitori.

2. Activitatea Federației de judo e departe de a fi perfectă, dar cel puțin este stabilă din punct de vedere financiar. Administrativ decurge fără probleme. Rezultatele în plan sportiv sunt bune spre foarte bune la categoriile cadeți, juniori și tineret, sunt mai slabe la seniori. Cred că suntem peste media organizării și a performanțelor din sportul românesc.

3. Consider această poziție un soi de abuz al lui Marius Vizer asupra unor oameni legat de care poate să exercite o anumită autoritate, fie de ordin moral, nu-i de mirare, e președintele IJF, sau de ordin material, respectiv relații foarte vechi. Acest abuz pe care îl execută la adresa lor nu ar mai avea cauză, pentru că eu am anunțat în urmă cu două luni că nu o să mai candidez pentru un nou mandat, dar o să-l sprijin pe Florin Bercean. Și bineînțeles că nu o să părăsesc judo-ul, fiind în orice caz interesat ca o gașcă de interese, ca să nu-i spun mai rău din punct de vedere juridic, construită în jurul lui Marius Vizer, să acapareze activitatea judo-ului românesc”.

„Marius Vizer este partener de afaceri cu Florian Coldea, una dintre afacerile lor fiind Forumul Crans Montana. Nu mă va opri să nu-l mai atac pe Coldea!” 😊

„Faptul că el face acest forțaj nu pot să îl interpretez decât ca urmare a intereselor comune pe care le are cu Florian Coldea. Marius Vizer este partener de afaceri cu Florian Coldea, cel pe care eu îl atac și am desfășurat o campanie de presă împotriva lui în ultimele două luni, una dintre afacerile lor fiind Forumul Crans Montana. Dar, sigur, sunt combinați în multe alte lucruri și probabil că interesele de afaceri ale lui Marius Vizer îi dictează să își pună la treabă oamenii din judo-ul românesc pentru ca să mă incomodeze pe mine în așa fel încât să nu îl mai atac pe Coldea. Îi răspund scurt, din două cuvinte: Exclus! În rest, orice alte curiozități aveți despre activitatea Federației de Judo, performanțe, posibile probleme pe care le avem, vă stau la dispoziție”, a declarat Cozmin Gușă, președintele FRJ, pentru FANATIK.

Cozmin Gușă , declarații în exclusivitate pentru Fanatik.ro

Judo-ul românesc este într-o situaţie disperată! Sub oblăduirea lui Cozmin Guşă, sportul care a adus şase medalii olimpice de-a lungul timpului este în picaj, sportivii plângându-se că există situaţii în care trebuie să îşi plătească singuri chiar şi deplasările la concursuri.

Campionii olimpici se ridică împotriva lui Cozmin Gușă: “Să înceteze dezbinarea continuă a comunităţii judo-ului românesc!”

Alina Dumitru este singura olimpică a judo-ului românesc. Alături de alţi sportivi de mare valoare din judo, a semnat o moţiune în urma căruia îi cer demisia lui Cozmin Guşă, campionii fiind îngrijoraţi de starea disperată în care a ajuns judo-ul românesc, în an olimpic:

ADVERTISEMENT

“Moțiune de Neîncredere în Activitatea Președintelui Federației Române de Judo intitulată: SALVAREA ȘI REDRESAREA JUDOULUI ROMÂNESC

Activitatea Conducerii Federației Române de Judo din ultimii ani, şi în special a Președintelui Comitetului Director și Președinte al Federației Române de Judo, dl. Cozmin Gușă, a adus judo-ul românesc într-o situație disperată, marcată prin lipsa rezultatelor la competițiile majore internaționale, nesiguranță și precaritate în pregătirea loturilor olimpice de judo, atât masculin cât și feminin.

ADVERTISEMENT

Lipsa demersurilor necesare obținerii de către sportivii români a punctajului necesar participării la competiția olimpică din 2024, crearea în media – prin chiar vocea Președintelui Comitetului Director , dl. Cozmin Gușă – a unui climat nepotrivit și nereal privind activitatea antrenorilor de judo, a colectivelor tehnice și, în general, a sportivilor români, dezbinarea continuă a comunității judo-ului românesc, neatragerea de fonduri si totala opacitate in această problemă.

“Oameni valoroși ai judo-ului românesc au fost îndepărtați de fenomenul judo-ului național, fiind preferat amatorismul pe bani mulți”

Oameni valoroși ai judo-ului românesc, foști sportivi si antrenori, au fost îndepărtați de fenomenul judo-ului național, fiind preferat amatorismul pe bani mulți, fiind acceptată și tolerată o atitudine mai puțin profesionistă referitoare la pregătirea sportivilor, acest lucru ducând la distrugerea liniei metodice a judo-ului românesc.

ADVERTISEMENT

Datorită unor ambiții personale, străine de principiile judo-ului, s-a ajuns în situația ca sportivi valorosi ai României să participe la marile competiții internaționale prin efort financiar propriu, al sponsorilor sau al IJF. 

În unele situații, sportivii participanți pe cont propriu la competiții NU au fost asistați de către antrenorii români prezenți în sala de competiție, deși acesti sportivi purtau și ei pe piept tricolorul românesc, această atitudine a antrenorilor datorându-se posibilei răzbunări a conducerii FR Judo și reprezentând, în fapt, o «mică» trădare a spiritului național, o lipsă de respect față de un conațional care luptă sub același drapel. 

ADVERTISEMENT

“Acuze nefondate împotriva forurilor internaţionale şi a preşedintelui IJF, Marius Vizer”

Conducerea actuală a Federației Române de Judo, chiar prin vocea Președintelui Cozmin Gusă, se limitează să aducă acuze nefondate pentru starea deplorabilă a judo-ului românesc antrenorilor români, arbitrilor, forurilor interaționale ale judo-ului, Președintelui IJF dl. Marius L. Vizer.

Pentru salvarea și redresarea Judo-ului românesc se impun soluții și măsuri noi, adaptate modului de organizare și pregătire al sportivilor orientați spre marea performanță, ținând cont de mentalitățile specifice sportivilor români și lăsând la o parte subiectivismul nejustificat, ranchiuna și neprofesionalismul.

“Conducerea trebuie schimbată pentru a opri decăderea judo-ului românesc, pentru a salva și redresa acest nobil sport”, cred nume grele din judo-ul nostru

Așa cum Judo-ul ne-a învațat pe toți, Dojo-ul și Tatami-ul nu pot fi spații de dezbateri și răzbunări politice, de răfuieli profesionale nepotrivite și nejustificate. Conducerea Federației Române de Judo, în special Președintele Comitetului Director și al Federației Române de Judo, dl. Cozmin Gușă,  trebuie schimbată pentru a opri decăderea judo-ului românesc, pentru a salva și redresa acest nobil sport.

Prezenta Moțiune de Neîncredere în Activitatea Conducerii Federației Române de Judo, în special a Președintelui Comitetului Director și Președinte al Federației Române de Judo, dl. Cozmin Gușă, este susținută de foști sportivi, antrenori, care au adus medalii și contribuții deosebite la obținerea acestora în numele României la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale, Europene, Balcanice și alte competiții internaționale, și anume:

Alina Dumitru, Constantin Niculae, Corina Căprioriu Stefan, Mircea Frățică, Mihai Cioc, Toma Mihalache, Arpad Szabo, Ștefan Pop, Dezideriu Csep, Ionel Lazăr, Loghin Lazăr, Silviu Lazăr, Cornel Roman, Alina Croitoru, Adrian Croitoru, Iacob Codrea, Joszef Pall, Ion Drăgan, Liliana Nargan, Alexandru Lungu, Albert Daniel, Aurelian Ciprian Fleisz, Iulian Surlă, Costel Năftică, Ioan Domnar, Anton Muraru, Florentin Marinescu.

Prezenta Moțiune de Neîncredere în Activitatea Conducerii Federației Române de Judo va fi înaintată și către: International Judo Federation, Agenția Națională pentru Sport, Comitetul Olimpic și Sportiv Român”, se arată în moţiunea semnată de mai mulţi sportivi de elită.

Nume grele din judo-ul românesc, în frunte cu Alina Dumitru au semnat Moţiunea.
Nume grele din judo-ul românesc, în frunte cu Alina Dumitru au semnat Moţiunea.
Nume grele din judo-ul românesc au semnat Moţiunea
Nume grele din judo-ul românesc au semnat Moţiunea
Nume grele din judo-ul autohton au semnat Moţiunea.
Nume grele din judo-ul autohton au semnat Moţiunea.
Nume grele din judo-ul românesc au semnat Moţiunea
Nume grele din judo-ul românesc au semnat Moţiunea

Până în acest moment, niciun judoka din România nu este calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. Deşi calificările se vor încheia în luna iunie, delegaţia noastră nu are şanse reale la medalii şi ar fi o performanţă doar să putem duce sportivi la marea competiţie.

ADVERTISEMENT