Sport

Campionul mondial David Popovici, față în față cu o medalie de aur și la 100 de metri liber: „De ce să ne oprim aici? Vom ajunge și la recorduri absolute”

David Popovici (17 ani) nu are limite! După ce a devenit primul român campion mondial la natație în proba de 200 de metri liber, înotătorul vrea să repete isprava și la 100 de metri liber.
21.06.2022 | 22:21
Campionul mondial David Popovici fata in fata cu o medalie de aur si la 100 de metri liber De ce sa ne oprim aici Vom ajunge si la recorduri absolute
Campionul mondial David Popovici, față în față cu o medalie de aur și la 100 de metri liber: „De ce să ne oprim aici? Vom ajunge și la recorduri absolute”. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

David Popovici a fost din nou numărul 1. Sportivul de la CS Dinamo s-a calificat cu primul timp în ultimul act al probei de 100 de metri liber de la CM de Natație de la Budapesta. La finalul cursei, campionul nostru s-a destăinuit jurnaliștilor.

Prima reacție a lui David Popovici, după calificarea într-o nouă finală la CM de Natație de la Budapesta: „Dovada că sportul românesc poate aduce un campion mondial și la înot”

Popovici a terminat cele două lungimi de bazin în 47,13 secunde, cel mai bun timp din 2022 și un nou record mondial la juniori. Bucureșteanul va concura în finala de mâine pe culoarul 4 și este mare favorit să cucerească o nouă medalie de aur.

ADVERTISEMENT

„De ce să ne oprim aici dacă ne-a mers așa de bine? De ce să nu continuăm și să vedem care este adevăratul potențial, cel puțin zilele acestea? Nu m-a consumat foarte mult proba de luni, am avut o noapte ceva mai grea, de la oboseală, entuziasm. 

Am dormit mai greu, a trebuit să mă trezesc devreme, având în vedere că a fost a doua probă de dimineață, însă m-am descurcat, m-am mobilizat și mâine urmează ultima mea probă din concurs.

ADVERTISEMENT

Dimineață m-am reconectat simplu, m-am spălat pe față și am tras draperia pentru că aș mai fi dormit două-trei ore. Am avut mare grijă cu medalia, am primit și o cutie, nu-mi venea să o pun în buzunar sau la gât. 

Nu-mi place să mă plimb cu medaliile de gât, nu mi-a plăcut niciodată, iar acum e în siguranță, gata să fie expusă pe undeva, prin cameră, chiar dacă încă nu am nimic expus. Reprezintă dovada că sportul românesc poate aduce un campion mondial și la înot”, a declarat David Popovici, după semifinalele la 100 de metri liber, citat de GSP.ro.

ADVERTISEMENT

Nu m-am gândit la nicio unghie, am făcut la fel ca la Tokyo, doar că am fost mai bine pregătit fizic. Sunt surprinzător de fresh, nu știu cum și de ce, dar nu poate fi un lucru rău. M-a întrebat antrenorul după cursă dacă simțeam că sunt atât de rapid, dar nu a fost așa, nu mi-am dat seama. Revin și spun că nu e ceva rău, am voie să mă surprind și pe mine. – David Popovici

“Nu știu cât mai durează, dar știu că am tot timpul din lume, nu ne grăbim nicăieri”

Finala probei de 100 de metri liber este programată miercuri, 22 iunie, de la ora 19:22, și va putea fi urmărită în direct pe TVR1.

„Să bat recorduri mondiale la juniori înseamnă o continuitate plăcută și îmi dă speranță că voi ajunge și la recorduri mondiale adevărate de seniori, sau supreme, nu adevărate. Nu știu cât mai durează, dar știu că am tot timpul din lume, nu ne grăbim nicăieri. O să avem momentele noastre bune așa cum vor fi și altele mai rele. E un sport și se întâmplă lucrurile astea și sunt pregătit pentru ce-mi rezervă viitorul.

ADVERTISEMENT

Mii de mesaje am primit, nu am cum să mă uit la toate, am răspuns familiei, rudelor, însă nu aș avea cum să le răspund tuturor, nici nu ar fi bine. Am văzut valul pe care l-am creat, mă bucur că în această seară s-a mobilizat lumea și s-a difuzat și la noi în țară, a putut să mă vadă și publicul mai larg. 

“Până mâine vreau să mă odihnesc bine, să mă rezum la mesajele necesare, să nu mă las cuprins de atenția asta”

Pe internet fanii mai înrăiți știau unde să caute, la televizor e mai bine. E un sport care merită mai multă atenție.

Până mâine vreau să mă odihnesc bine, să mă rezum la mesajele necesare, să nu mă las cuprins de atenția asta, care e pozitivă, dar și în cantitate prea mare poate strica. Iar mâine e o nouă zi”, a adăugat campionul mondial.

„Suta liber e proba regină”

„Mâine vreau să am o cursă bună, rapidă și să-mi văd de treaba mea pentru că aș putea să mă raportez la alții și la performanțele lor, dar e inutil, tot cu mine mă întrec. Îmi place foarte mult atmosfera, mai ales azi a fost tribuna plină, am fost surprins când am ieșit pe marginea bazinului și am văzut. 

A fost și finala de la 200 fluture, record mondial doborât. Sper ca și mâine, suta liber e proba regină, sper să fie full”, a conchis Popovici.

ADVERTISEMENT