Canada vine la Cluj fără Genie Bouchard, dar cu o româncă în lot!

Canada, FED Cup, Bianca Andrescu

Canada a anunţat lotul pentru duelul cu România din Fed Cup, însă pe listă nu se regăsesc cele mai bune două jucătoare.

Canada şi România se vor duela în primut tur al Grupei Mondial II, din Fed Cup, într-o partidă care va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 11-12 februarie, dar fără cele mai importante nume din tabăra echipei oaspete. Sylvain Bruneau, căpitanul nejucător al Canadei, nu le-a convocat pe Eugenie Bouchard şi Francoise Abanda, cele mai bine cotate jucătoare din Canada, dar a apleat la o jucătoare cu origini româneşti. 

Bruneau a fost nevoit astfel să apeleze la tinere jucătoare precum: Carol Zhao (143 locul WTA), Bianca Vanessa Andreescu (182 WTA), Katherine Sebov (277 WTA), precum şi la Gabriela Dabrowski (locul 8 în clasamentul de dublu), cea care la 25 de ani va fi cea mai experimentată jucătoare a Canadei.

Bianca Andreescu a impresionat sezonul trecut

Fără Bouchard şi Abanda, căpitanul nejucător al Canadei a fost nevoit să apeleze la Bianca Andreescu, o jucătoare cu origini româneşti.  Andreescu, 17 ani, s-a născut în Canada, dar a început tenisul în România, ea fiind de multe ori nevoită să facă naveta între cele două ţări din cauza serviciului pe care îl avea mama ei, iar de la 10 ani este stabilită peste Ocean. Andreescu, locul 182, a fost cea mai bună jucătoare în clasamentul junioarelor în 2016 şi este una dintre cele mai promiţătoare jucătoare din Top 200.

"Îmi place mult Simona Halep deoarece avem un stil asemănător de joc. Încerc să o urmăresc cu atenţie. Îmi propun să ajung numărul unu în lume şi să câştig un turneu de Mare Şlem", a spus într-un interviu acordat în urmă cu mai mult de un an în urmă. Andreescu va avea şansa să se întâlnească cu fostul lider mondial la Cluj-Napoca, după ce Florin Segărceanu a anunţat lista de jucătoare pe care le-a convocat. VEZI AICI DETALII