News

Guvernul canadian ia în calcul vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19. Populația țării este vaccinată în proporție de aproape 80%

Numărul în creștere al infectărilor cu Covid-19 ar putea determina autoritățile canadiene să treacă la măsuri radicale, cum ar fi vaccinarea obligatorie. Și asta deși aproape 80% din populația țării este deja imunizată.
08.01.2022 | 12:51
Guvernul canadian ia in calcul vaccinarea obligatorie impotriva Covid19 Populatia tarii este vaccinata in proportie de aproape 80
ADVERTISEMENT

Canada este o țară în care disciplina medicală a dus procentul populației vaccinate la aproape 80%, 29,3 milioane de canadieni fiind complet vaccinați, ceea ce reprezintă 76,83% din totalul populației.

Potrivit unui comunicat oficial al autorităților din capitala Ottawa, 82.56% dintre canadieni, respectiv peste 31,5 milioane de persoane, au primit cel puțin o doză de vaccin până pe 7 ianuarie anul curent.

ADVERTISEMENT

”Provinciile ar putea să introducă politici care să prevadă vaccinarea obligatorie”

Mai mult, unele provincii au trecut de 80% din totalul populației complet inoculată, așa cum este cazul în Newfoundland and Labrador (86,01%), Prince Edward Island (81,54%) sau Nova Scotia (81,10%).

Surprinzător, însă, în ciuda procentului ridicat de populație imunizată, guvernul ia în calcul impunerea vaccinării obligatorii. ”Provinciile ar putea să introducă politici care să prevadă vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 în lunile următoare pentru a face față numărului tot mai mare de infecții cu coronavirus”, a declarat zilele trecute ministrul sănătății, Jean-Yves Duclos.

ADVERTISEMENT

Experții susțin însă că este foarte probabil ca unele dintre provincii și teritorii – care dețin responsabilitatea administrării serviciilor de sănătate în interiorul granițelor lor – să nu implementeze astfel de politici solicitate de guvernul federal, deoarece le consideră ”discriminatorii”.

Explozie de cazuri noi în Canada în ultima săptămână

Canada a înregistrat vineri, 7 ianuarie, aproape 35.000 de cazuri noi de infecții, cu 11.899 de cazuri în Ontario (plus 42 de decese) și 16.176 de infecții cu 27 de decese în Quebec. Până în prezent, 2.472.741 de canadieni s-au infectat cu COVID de la începutul pandemiei, circa 2 milioane recuperându-se. Canada a înregistrat un total de 30.657 de decese, iar numărul cazurilor active este de peste 382.000.

ADVERTISEMENT

”Ceea ce observăm în prezent este că sistemul nostru de îngrijire a sănătății din Canada este fragil, angajații noștri sunt obosiți și singura modalitate pe care o știm de a trece peste COVID-19, această variantă și orice variantă viitoare, este prin vaccinare”, a conchis ministrul Jean-Yves Duclos.

În multe domenii din Canada, vaccinarea este deja obligatorie, așa cum se întâmplă pentru persoanele care doresc să meargă cu trenul sau cu avionul, pentru angajații federali sau pentru cei ce deservesc domenii publice de lucru.

ADVERTISEMENT

Canadienii se pregătesc de ce e mai rău

Doctorița Theresa Tam, ofițerul șef de sănătate publică din Canada, a declarat vineri că numărul mediu zilnic de cazuri naționale a crescut cu 65% față de săptămâna precedentă, fiind raportate o medie zilnică de 42.000 de cazuri noi.

Tam a afirmat că 29% dintre testele de laborator sunt pozitive, indicând o transmitere comunitară semnificativă a virusului, potrivit g4media.ro. Oficialul a spus că spitalizările care nu au nevoie de terapie intensivă au crescut cu 91 la sută față de săptămâna precedentă, în timp ce internările în secțiile ATI au crescut cu 25%.

”Deși dovezile din supravegherea continuă și studiile recente indică faptul că riscul de spitalizare este mai mic pentru Omicron în comparație cu varianta Delta, accelerarea bruscă a răspândirii Omicron și volumul uriaș de cazuri determină tendințe de cazuri grave,” a declarat Tam.

ADVERTISEMENT
Tags: