ADVERTISEMENT
News

Canada, lovită de un val de căldură fără precedent. Sute de oameni au murit din cauza temperaturilor record

Canada este lovită de un val de căldură fără precedent în istoria statului din America de Nord. Sute de oameni au murit pe fondul valorilor record.
Autor: Adrian Baciu | 30.06.2021 | 09:26
Canada, lovită de un val de căldură fără precedent. Sute de oameni au murit din cauza temperaturilor record
Canada, lovită de un val de căldură fără precedent. Sute de oameni au murit din cauza temperaturilor record. Sursa foto: abc.net

Canada, stat din America de Nord cu o climă temperată și temperat-oceanică, se confruntă cu un val de căldură fără precedent în istoria regiunii.

ADVERTISEMENT

Maximele neobișnuit de mari pentru această zonă a globului au produs deja sute de victime.

Canada, lovită de călduri fără precedent. Sute de oameni au murit, după zile cu temperaturi record

Un val de căldură afectează în această perioadă zone extinse din vestul Canadei. Record după record a fost doborât în ultimele zile, iar meteorologii anunță că temperaturile nu vor scădea în perioada următoare.

Așa-numita ”cupolă de căldură” instalată deasupra vestului Canadei a adus temperaturi record. Luni s-au înregistrat 47,5 grade Celsius în Lytton, oraș din centrul Columbiei Britanice, la aproximativ 200 de kilometri de Vancouver.

ADVERTISEMENT

Din cauza căldurii extreme, autorităţile din Columbia Britanică au decis luni să închidă şcolile, universităţile, dar și unele centre de vaccinare.

Potrivit CNN, peste 230 de decese au fost raportate în Columbia Britanică de vineri până în prezent.

ADVERTISEMENT

”De la debutul valului de căldură la sfârșitul săptămânii trecute, Serviciul Medical a înregistrat o creștere semnificativă a deceselor raportate în zonele cu căldură extremă”, a declarat coordonatorul-șef al serviciului medical, Lisa Lapointe, într-un comunicat.

Numai în Vancouver, cel puțin 134 de persoane au murit de vineri, potrivit cifrelor publicate de departamentul de poliție al orașului din regiune și de poliția regală canadiană.

ADVERTISEMENT

Legistul-șef al provinciei Columbia Britanică, care include Vancouver, a declarat că ”s-a înregistrat o creștere semnificativă a deceselor raportate acolo unde este prezent valul de căldură extremă”.

Canada, amenință și de incendii de proporții

Pe fondul maximelor extreme, zone extinse din Canada sunt acum amenințate și de incendii de vegetație.

ADVERTISEMENT

Autoritățile spun că această căldura extremă, combinată cu seceta intensă, a creat condițiile perfecte pentru izbucnirea mai multor incendii.

Au fost emise ordine de evacuare în regiunea Thompson-Nicola din Columbia Britanică, pe fondul incendiilor de vegetație care se întind pe 750 de hectare.

ADVERTISEMENT

Un alt incendiu din regiunea McKay Creek s-a întins pe 3.700 de hectare. British Columbia Wildfire Service a postat pe Twitter imagini și a atribuit focul vremii fierbinți și uscate.

”Ne aflăm în mijlocul celei mai fierbinți săptămâni pe care columbienii britanici au trăit-o vreodată și există consecințe, consecințe dezastruoase pentru familii și comunități”, a declarat premierul din Columbia Britanică, John Horgan, într-o conferință de presă.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!