News

Canadienii caută doi bărbați care au omorât 10 persoane în câteva ore. Reacția premierului Justin Trudeau: ”Îngrozitor”

Autoritățile din Canada caută doi indivizi care au înjunghiat 10 oameni și au rănit alți 15 în vestul Canadei, Saskatchewan. Indivizii sunt momentan de negăsit.
05.09.2022 | 07:52
Canadienii cauta doi barbati care au omorat 10 persoane in cateva ore Reactia premierului Justin Trudeau Ingrozitor
Cei doi criminali care au omorât 10 oameni în Canada. Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Cei doi suspecți, Damien Sanderson și Myles Sanderson ar fi omorât oamenii la întâmplare, fără un motiv clar. Poliția încearcă să-i prindă până nu vor comite alte crime.

Doi bărbați au înjunghiat mortal 10 oameni în Canada

Indivizii au călătorit inițial într-un Nissan Rogue de culoare neagră, cu plăcuță de înmatriculare din Saskatchewan. Ulterior, se pare că aceștia și-au abandonat mașina și au găsit alt mijloc de transport.

ADVERTISEMENT

Populația e rugată să ia toate măsurile de precauție corespunzătoare. ”Facem toţi paşii posibili pentru a urmări aceşti indivizi”, a anunțat Rhonda Blackmore, comisarul adjunct al Royal Canadian Mounted Police, conform The Guardian.

Primele apeluri la 112 care anunțau că există oameni înjunghiați au fost făcute după ora locală 5.40 dimineața. Victimele au fost găsite în 13 puncte diferite din Saskatchewan. Poliția crede că majoritatea victimelor au fost atacate la întâmplare, deși ar exista indicii că unii oameni omorâți le-ar fi greșit cu ceva atacatorilor.

ADVERTISEMENT

”Este cu siguranţă un eveniment semnificativ, dacă nu cel mai grav pe care l-am văzut în ultimii ani”, a transmis Rhonda Blackmore.

”Dacă Damien şi Myles ascultă sau primesc aceste informaţii, le-aş cere să se predea imediat în poliţie”, a adăugat oficialul, în speranța că cei doi criminali se vor preda de bună voie, fără altă vărsare de sânge.

ADVERTISEMENT

”Suntem cu gândul alături de numeroasele victime decedate şi rănite, familia, prietenii şi comunitatea lor. Este îngrozitor ceea ce s-a întâmplat astăzi în provincia noastră”, a mai punctat Blackmore.

Justin Trudeau, premierul canadian, s-a arătat îngrozit de cele întâmplate. “Atacurile care au avut loc astăzi în Saskatchewan sunt înfiorătoare şi sfâşietoare. mă gândesc la cei care şi-au pierdut pe cei dragi şi la cei care au fost răniţi”, a punctat Trudeau pe Twitter.

ADVERTISEMENT

În curând se vor face 24 de ore de la primele atacuri, însă atacatorii nu au fost prinși. Autoritățile i-au avertizat pe oameni să stea în case și să nu interacționeze cu străini până când cei doi indivizi nu vor fi arestați.

ADVERTISEMENT
Tags: