News

Canalizarea groazei la Râmnicu Vâlcea. Cum și-au găsit sfârșitul doi bărbați în mai puțin de trei luni

16.02.2021 | 23:30
Canalizarea groazei la Râmnicu Vâlcea. Cum și-au găsit sfârșitul doi bărbați în mai puțin de trei luni
Canalizarea groazei la Râmnicu Vâlcea. Cum și-au găsit sfârșitul doi bărbați în mai puțin de trei luniSursa foto: Captură video YouTube
ADVERTISEMENT

 

Canalizarea groazei la Râmnicu Vâlcea. Doi bărbați și-au găsit sfârșitul în timp ce lucrau la ea, în decursul a trei luni. Ambii au rămas prinși sub pământ.

Ultimul incident tragic s-a petrecut în cursul zilei de marți. Un tânăr de doar 27 de ani a fost prins sub un mal de pământ care s-a surpat. Pompierii au avut nevoie de ore bune pentru a reuși să-l aducă la suprafață.

ADVERTISEMENT

A fost, însă, prea târziu. Bărbatul nu a rezistat. În urmă cu trei luni, doi muncitori care lucrau la aceeași canalizare a fost prinși sub un mal de steril, la mai bine de patru metri adâncime. Doar unul dintre cei doi a putut fi salvat.

Canalizarea groazei la Râmnicu Vâlcea. Cum și-au găsit sfârșitul doi bărbați în mai puțin de trei luni

Incidentele au avut loc în zona de nord a orașului Râmnicu Vâlcea. La cel petrecut în ziua de marți „pompierii militari au intervenit cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, o ambulanţă SMURD şi containerul multirisc”, a declarat Cătălin Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Potrivit reprezentantului ISU Vâlcea, sarcina forțelor de intervenție a fost una dificilă, solul fiind instabil. Pompierii identificaseră poziția bărbatului, dar au fost nevoiți să acționeze cu precauție, ceea ce a făcut ca totul să dureze aproximativ trei ore.

După ce au reușit să-l aducă pe bărbat la suprafață, acesta a fost preluat de medici. Aceștia nu au putut decât să-i declare decesul. Se efectuează o anchetă pentru a stabili circustanțele producerii tragediei.

„Din nefericire, a fost declarat decesul persoanei prinse sub pământ. Acesta prezenta leziuni incompatibile cu viaţa”, au transmis pompierii vâlceni, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT

Cu trei luni în urmă la aceeași lucrare și într-o zonă apropiată, alți doi bărbați au fost prinși sub un mal de steril. Pompierii au reușit să-l salveze pe unul dintre ei. În schimb, operațiunea de recuperare a celuilalt a durat peste trei ore și jumătate, iar omul nu a rezistat.

Nu se știe cu exactitate dacă există vreo legătură între cele două incidente: „nu deţinem informaţii, urmează să stabilească şi să verifice organele abilitate.”

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri