ADVERTISEMENT
News

Când a apărut, de fapt, noul coronavirus în Italia. Cercetătorii din Milano vin cu precizări importante

Autor: Robert Cristea | 17.11.2020 | 15:18
Când a apărut, de fapt, noul coronavirus în Italia. Cercetătorii din Milano vin cu precizări importante
Când a apărut, de fapt, noul coronavirus în Italia. Cercetătorii din Milano vin cu precizări importante. Foto: hepta.ro

Un studiu indică faptul că noul coronavirus se afla pe teritoriul Italiei mai devreme decât s-a crezut inițial.

ADVERTISEMENT

Institul Național de Cancer (INT) din Milano a precizat că infectările au apărut încă din septembrie 2019, conform Reuters.

Această ipoteză confirmă teoria lansată de Organizația Mondială a Sănătății care anunțase că virusul e posibil ”să fi circulat de multă vreme fără să fie detectat”, înainte de episodul Wuhan.

Coronavirus ar fi existat în Italia încă din luna septembrie

Primul caz de COVID-19 din Italia a fost depistat, conform datelor oficiale, pe 21 februarie într-un mic orășel din nordul regiunii Lombardia. Cercetătorii de la INT au o altă opinie și consideră că virusul apăruse din toamna lui 2019.

ADVERTISEMENT

În revista ”Tumori” au fost publicate datele colectate de la 959 de voluntari care participaseră la un studiu pentru cancer între septembrie 2019 și martie 2020. Universitatea din Siena ar fi descoperit anticorpi Sars-CoV-2 la 11% dintre participanți.

“Aceasta e marea descoperire: oameni fără simptome au ieșit pozitiv la teste și aveau anticorpi capabili să ucidă virusul”, a transmis Giovanni Apolone, unul dintre autorii studiului.

”Asta înseamnă ca noul coronavirus circula printre oameni cu mult timp înainte și cu o letalitate mică”, a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

OMS va contacta autorii studiului pentru a cere mai multe detalii și pentru a verifica mostrele disponibile.

Vaccin coronavirus

Vă amintim că pandemia face ravagii în toată Europa, iar salvarea este așteptată de la un vaccin anti coronavirus.

ADVERTISEMENT

“Un vaccin va completa alte instrumente pe care le avem, nu le va înlocui.(…)La început, cantităţile vor fi limitate şi, prin urmare, personalul medical, vârstnicii şi persoanele la risc vor avea prioritate şi sperăm că aceasta va face să scadă numărul deceselor şi va permite sistemelor de sănătate să reziste”, a declarat șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

„Dacă întrebarea este dacă putem opri această pandemie cu acest vaccin, atunci răspunsul meu este: da. Cred că și protecția numai împotriva infecțiilor simptomatice va avea un efect dramatic” – directorul BioNTech.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT