Sport

Când a jucat Dinamo ultimul meci cu un prim “11” plin de români! Un actual jucător al “câinilor” debuta în acea partidă

Dinamo are mari probleme cu lotul, după apariţia interdicţiei la transferuri şi intrarea în insolvenţă, iar la meciul cu FC Voluntari va avea un prim "11" 100% românesc. Au trecut 8 ani de la ultima partidă în care "câinii" au apelat doar la jucători autohtoni.
19.07.2021 | 10:06
Cand a jucat Dinamo ultimul meci cu un prim 11 plin de romani Un actual jucator al cainilor debuta in acea partida
Când a jucat Dinamo ultimul meci cu un prim "11" plin de români! Un actual jucător al "câinilor" debuta în acea partidă
ADVERTISEMENT

Situaţia la Dinamo este una extrem de dificilă, iar Dario Bonetti, a cărui venire a fost anunţată în exclusivitate de FANATIK, va folosi un prim “11” bazat doar pe jucători români la meciul cu FC Voluntari. După ani în care prin curtea “câinilor” s-au perindat zeci de fotbalişti străini, acum a venit rândul ca baza să fie pusă pe cei din ţară.

Ultimul meci al lui Dinamo cu un prim “11” plin de români. Umilinţă la Vaslui pentru “câini”

Pe 18 mai 2013, Dinamo se deplasa pe terenul lui FC Vaslui, într-un meci care se juca pe finalul sezonului 2012-2013. “Câinii” visau să prindă un loc de Europa League, în timp ce moldovenii nu mai aveau o miză în ultimele etape. În urmă cu 8 ani, formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare avea puţini străini în lot, iar Cornel Ţălnar a mers la Vaslui cu un prim “11” plin de români.

ADVERTISEMENT

De altfel, Dinamo a avut pe bancă un singur jucător străin, dar care nu a fost introdus pe teren. Kristijan Naumovski a privit de pe margine înfrângerea colegilor lui, scor 1-4, meci în care Nicuşor Stanciu a marcat al doilea său gol în Liga 1. Singura reuşită a “câinilor” a fost semnată de Sorin Strătilă.

Dinamo în meciul cu FC Vaslui: Bălgrădean – Nica, Luchin, D. Grigore, Rus – Strătilă, Dandea, Tudose, Curtean – Dănciulescu, Alexe. Antrenor: Ţălnar.

ADVERTISEMENT

De pe bancă, pe parcursul meciului, au intrat Andrei Cristea, Alin Roman şi Andrei Radu. Ultimii doi au debutat în Liga 1 cu această ocazie, iar Andrei Radu a revenit în lotul “câinilor” în octombrie 2020 şi Dario Bonetti se va baza pe el în acest sezon. La meciul de la Vaslui, rezerve neutilizate au fost Kristijan Naumovski, Cristi Scutaru, Raphael Stănescu şi Mircea Axente.

Ce fac azi jucătorii lui Dinamo din primul “11” al meciului cu Vaslui

Cristi Bălgrădean (33 ani) – s-a transferat de la FCSB la CFR Cluj în timpul sezonului 2019-2020 şi a câştigat titlul alături de clujeni la finalul stagiunii trecute. Face parte din lotul campioanei, însă în primele meciuri din actualul sezon a fost rezerva lui Giedrius Arlauskis.

ADVERTISEMENT

Constantin Nica (28 ani) – a revenit la Dinamo în această vară, după ce s-a antrenat mai multe luni alături de formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare. Ultimul meci jucat a fost la FC Voluntari, când a bifat 45 de minute în înfrângerea cu Academica Clinceni, pe 21 septembrie 2019.

Srdjan Luchin (35 ani) – este liber de contract din această vară, după ce s-a despărţit de U Cluj, echipă pentru care a jucat în sezonul 2020-2021.

ADVERTISEMENT

Dragoş Grigore (34 ani) – s-a întors în Liga 1, la Rapid, în luna iulie, după ce în ultimele trei sezoane a jucat la Ludogoreţ Razgrad. Fanii din DDB l-au rugat să revină la Dinamo, însă FANATIK a anunţat în exclusivitate că nu a primit nicio ofertă concretă din partea “câinilor”.

Laurenţiu Rus (36 ani) – a semnat în 2020 cu U Cluj, echipă la care joacă şi în prezent, alături de care se va lupta pentru promovarea în Liga 1.

Dănciulescu e analist TV, Alexe nu a mai jucat din 2019

Sorin Strătilă (34 ani) – a evoluat în ultimii ani în ligile inferioare, iar din decembrie 2020 este jucătorul lui CSM Focşani, formaţie din Liga 3.

Alexandru Dandea (33 ani) – joacă la Rapid din octombrie 2020, când s-a transferat de la Astra Giurgiu. Face parte din lotul giuleştenilor pentru meciurile din actualul sezon al Ligii 1.

Alexandru Tudose (34 ani) – a jucat ultima oară în Malaezia, la Universiti Kebangsaan Malaysia, echipă de unde a plecat în decembrie 2019.

Alexandru Curtean (34 ani) – a promovat în Liga 2 cu Viitorul Şelimbăr, echipă la care evoluează din 2019, când a părăsit-o pe Hermannstadt.

Ionel Dănciulescu (44 ani) – a fost director sportiv al lui Dinamo până la venirea lui Pablo Cortacero, din august 2020, iar în prezent este analist TV.

Marius Alexe (31 ani) – este liber de contract din decembrie 2019, când şi-a reziliat contractul cu FC Argeş. Nu a mai jucat din octombrie 2019, de la o remiză cu Farul, scor 2-2, în care marca un gol.

ADVERTISEMENT