ADVERTISEMENT
News

Când a murit, de fapt, Gabi Luncă. Dezvăluire cutremurătoare de la spital

Autor: Bogdan Solomon | 03.04.2021 | 10:51
Când a murit, de fapt, Gabi Luncă. Dezvăluire cutremurătoare de la spital
Spitalul Județean Ilfov vine cu precizări importante după decesul doamnei muzicii lăutărești. Sursa foto: Facebook

Încă o veste tristă a cutremurat în această dimineață lumea muzicii lăutărești din țara noastră. La doar câteva zile după ce Cornelia Catanga și Nelu Ploieșteanu au trecut la cele sfinte, trebuie să ne luăm rămas bun și de la Gabi Luncă.

ADVERTISEMENT

Îndrăgita interpretă a fost internată la Spitalul Județean Ilfov pe 13 martie, din cauza unei forme severe a bolii COVID-19, care i-a afectat plămânii în proporție de 90%.

Potrivit antena3.ro, după constatarea decesului, în jurul orei 20:50, cadrele medicale au pregătit trupul neînsuflețit, conform procedurii, pentru a-l preda familiei. În cazul în care aceasta nu este pregătită să-l primească, va putea rămâne în unitatea medicală până luni.

Când a murit, de fapt, Gabi Luncă. Anunțul Spitalului Județean Ilfov

Pacienta de 82 ani internată pe 13.03 în spitalul nostru și admisă în STI în 14.04 cu pneumonie SARS-CoV-2 formă severă, afectare pulmonară 90-100%, cu evoluție trenantă și necesar de ventilație mecanică inițial noninvazivă, ulterior intubată pentru ARDS pulmonar.

ADVERTISEMENT

Ulterior, a dezvoltat disfuncție multiplă de organ și a survenit decesul în data de 2.04 ora 20,50. S-au respectat toate protocolalele medicale, pacienta nu a prezentat infecții asosiate actului medical, secreția traheală a fost negativă la intubație. S-a ținut legătura cu familia și a fost informată permanent de starea pacientei”, a transmis Spitalul Județean Ilfov.

Doamna muzicii lăutărești a fost răpusă de coronavirus

Calvarul a început chiar pe 8 martie, când o tuse seacă a determinat-o pe Gabi Luncă, la îndemnul fiicei sale, să se testeze și, de îndată ce bănuielile s-au confirmat, să se interneze la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală.

Pentru că părea să fie vorba despre o formă ușoară, medicii au decis în scurt timp să o externeze, doar că nu a durat mult și, din nefericire, starea i s-a agravat. Pentru că abia mai putea respira, doamna muzicii lăutărești a ajuns la Spitalul Județean Ilfov și a fost internată direct în secția de Terapie Intensivă.

ADVERTISEMENT

După 23 ani, din nou împreună! Cântă împreună Celui pe care L-au iubit și L-au slujit o viață întreagă! O să ne revedem”, a scris fiica sa, Rebeca Onoriu, în dreptul unei fotografii publicate cu puțin timp în urmă pe rețelele de socializare.

Aceasta o înfățișează pe Gabi Luncă alături de bărbatul care i-a fost partener de viață mai bine de 35 de ani. Ion Onoriu, un virtuoz al acordeonului, interpret de muzică populară și lăutărească, șef de ansamblu român și lider religios, a trecut în neființă în ianuarie 1998.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!