Încă din 2014, anul în care Klaus Iohannis a decis să intre în lupta pentru Palatul Cotroceni, între acesta și fostul său coleg de partid, Crin Antonescu, a existat o relație destul de tensionată.
În urmă cu un deceniu, Antonescu se arăta mâhnit de modul în care a ales Klaus Iohannis să candideze la președinție. În mai 2015, fostul șef al liberalilor povestea la o emisiune de la B1 TV despre cum actualul șef al statului și-a schimbat brusc opinia.
Astfel, dacă înainte de campania electorală pentru europarlamentarele din acel an Iohannis era împotriva ideii a intra în lupta pentru funcția supremă în stat, brusc, după plecarea lui Crin Antonescu din PNL, poziția fostului primar al Sibiului s-a schimbat cu 180 de grade.
”Relațiile mele cu Klaus Iohannis au fost în acești ani nu foarte multe, nu foarte intense, dar au fost foarte clare, cristal chiar! Nu era un om pe care să îl întrebi de șapte ori un lucru”, a explicat fostul lider PNL, în 2015.
Acum, la 10 ani distanță de la momentul 2014, Crin Antonescu se pregătește să intre în rolul lui Iohannis de la acea vreme și să candideze el pentru postul de șef al statului, de această dată din partea PNL-PSD-UDMR.
Luni, într-o intervenție telefonică la o televiziune de știri, Antonescu a scos din nou în evidență relația rece cu Klaus Iohannis. Spune că nu a mai vorbit cu liderul de la Cotroceni din 2014.
”Nu am vorbit cu Iohannis în această perioadă. Dacă fac un efort de memorie cred că am vorbit ultima oară cu domnul președinte foarte repede după câștigarea primului său mandat, la o festivitate a PNL pe la Ateneul Român, adică undeva la sfârșitul lui 2014. Sunt mulți ani, zece ani”, a declarat Crin Antonescu, la Antena 3 CNN.
În mai multe rânduri, în cadrul aparițiilor sale la posturile de știri, Crin Antonescu a spus că ar fi de acord ca funcția de șef al statului să fie preluată de președintele Senatului, Ilie Bolojan. El spune că un pas în spate făcut de Iohannis ar mai elimina din tensiunile existente în societate.
”Eu am spus două lucruri și nu le retrag. Primul, atunci când s-a anulat primul tur al alegerilor prezidențiale, am spus că față de amploarea cu care ne confruntăm ca societate, faptul ca domnul Iohannis ar mai rămâne 2-3 luni în funcție este secundar, nu este un lucru decisiv, un lucru care să răscolească societatea.
Am mai sus și nu retrag că nu ar fi rău să se amenajeze o înțelegere prin care președintele Senatului, de azi încolo Ilie Bolojan, să exercite președinția interimară pentru a elimina una dintre presiune care există acum în interiorul societății”, afirmă Antonescu.